Četvrtak, 02 Travanj 2015 14:14

Prva točka turističkih posjeta Požegi

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KRENULO UREĐENJE BUDUĆE POŽEŠKE KUĆE -

POŽEGA – Krenuo je projekt uređenja buduće „Požeške kuće“ prve točke svih turističkih posjeta Požegi. Projekt je to vrijedan 2 milijuna kuna kojega sufinancira Ministarstvo turizma, te je povodom toga radove obišao i pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković s požeškim gradonačelnikom Vedranom Neferovićem.

IMG 6763- Prepoznali smo ambicije grada Požege na od ovoga napravi turističku atrakciju, koji će predstavljati prvorazrednu i novu turističku atrakciju ne samo u Požegi, nego i Požeštine. U Požeškoj kući će se prezentirati turistima ono najbolje što Požega ima i cijela ova regija gdje će se prezentirati bogata kulturna i tradicijska povijest – istakao je Ižaković, koji dodaje da je Ministarstvo turizma na ovom području dalo podršku i projektu „Kuća graševine“, regiji kojoj je vinogradarstvo i vinarstvo jedan od glavnih razvojnih aduta. Kroz strategiju Ministarstvo prepoznaje koje su razvojne mogućnosti kojeg kraja i koje su to atrakcije, što potiče. Ocjenu bukinga za cijeli turizam Hrvatske dao je dobrim i zadovoljavajućim, a uz tradicionalna tržišta zemalja zapadne Europe sve više imamo turista iz dalekih zemalja, koji osim sezone popunjavaju naše kapacitete i izvan sezone što je posebno interesantno za nas. Popunjavaju se rupe koje su tradicionalno bile a očekuje sigurno premašivanje dosadašnjih brojki.

- Ovo je prva etapa i zahvaljujem Ministarstvu turizma na potpori još od naše ideje kad smo prvi puta došli i prezentirali naše probleme kada je u pitanju turizam. Izrodila su ova rješenja koja sada provodimo a s time dobivamo u gradu Požegi jednu poziciju koja će otvoriti i nove projekte. Neke od povijesnih prostora također moramo urediti i dovesti u funkciju turizma, jedan je prostor našeg Trga sv. Trojstva, a drugi ispred katedrale, u našim vinogradima. Ti prostori itekako mogu biti zanimljivi turistima, u dvodnevnim i trodnevnim posjetima. Sada se postavlja i nova turistička signalizacija u gradu Požegi, novo je i turistički vodič koji će pomoći u prezentaciji samog grada, no ozbiljni problem su naši smještajni kapaciteti – rekao je gradonačelnik Neferović, koji je najavio da ima i privatnih investitora koji žele graditi hotel. Jedan veći hotel svakako bi bio osnova za ozbiljni razvoj turizma u gradu Požegi. Svi ovi kapaciteti koje sada imamo nisu na razini koju traži turizam.

- Proteklog tjedna je krenulo postavljanje dopune turističke signalizacije, dopuna ploča, s time da smo ponovno ove godine raspisali natječaj za nadopunu i novu smeđu signalizaciju – rekla je Silvija Podoljak, direktorica TZ grada Požege.

Tekst/Foto: Vladimir Protić