Subota, 30 Svibanj 2015 13:38

Turističke mogućnosti predstavili velikom tržištu Zagreba

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

TURISTIČKA ZAJEDNICE ŽUPANIJE PREZENTIRA SE BUDUĆIM POSJETITELJIMA -

 POŽEGA – Turistička zajednica Požeško-slavonske županije prezentira ukupne turističke mogućnosti koje pruža naša županija na interesantnim tržištima. Prezentacija je odrađena u Austriji, Sloveniji, a sada i na velikom i zanimljivom tržištu Zagreba.

– Turistički proizvodi na području županije su eno-gastro turizam, aktivni odmor i prirodno kulturna baština. Naš zadak je promocija svega ovoga na emitivnim tržištima i medijima. Na taj način svim gostima možemo prezentirati što nudimo, s čime raspolažemo i koliko je to zapravo neotkriveni raj. Bilježimo povećanja noćenja posljednjih godina, a to je ono što svaki kraj želi, jer je to veće korištenje postojećih kapaciteta – rekla je direktorica TZ Maja Jakobović, zadovoljna zagrebačkom prezentacijom na kojoj su osim medija bili i predstavnici turističkih agencija.

- Mi nismo iskoristili sve mogućnosti koje se nama pružaju, jer naše općine i gradovi te obiteljska poljoprivredna gospodarstva mogu otvoriti svoje prostore i time podići svoj životni standard. nema nitko drugi koji će riješiti naše probleme nego mi sami, stoga pozivamo da svaka kuća može biti turistički sadržaj. Očekujemo u tom cilju i mogućnost europskih fondova za ruralni razvoj. Kada govorimo o našim manifestacijama koje imamo, tada se traži soba više, smještajni kapaciteti su problemi. Stoga ja pozivam sve ljude koji mogu da prošire svoje smještajne kapacitete, gradi se nekoliko smještaja tipa hostela na području županije, a otvaraju nam se i velike mogućnosti lovnog turizma – ističe župan Alojz Tomašević koje je predsjednik TZ županije, te dodaje da su se sada fokusirali na grad Zagreb jer je to milijunski grad, do dva sata vožnje udaljen od Požege, ima najviše prihode po glavi stanovnika i možemo reći da je to bogati kraj. Mi možemo primiti pojedince, obitelji, manje i veće grupe.  Ja sam pozvao i Požežane koji žive u Zagrebu da bar jednom sa svojom obitelji dođu, provedu vikend u našoj županiji, a imamo ih stotine koji su porijeklom iz naše županije. Svome rodnom kraju mogu pomoći i kao izvrsni ambasadori i promotori ovog prostora. Neka svojom pomoći osvježe našu turističku ponudu.

U županiji su se otvorile i dvije nove turističke agencije koje će raditi na privlačenju turista na područje županije a župan Tomašević poziva da se otvori još agencija koje će zajednički s TZ praviti turističke pakete i privlačiti zainteresirane turiste.

TZ županije će odraditi prezentacije i na području Italije i Njemačke jer su to tržišta s kojih nam i dolaze turisti. Inače od 2010. godine broj noćenja je s 18.000 porastao na 28.000 u 2014. godini na ukupno 480 kreveta koji su u ponudi. Novi turistički programi, nove biciklističke staze, vinski putovi, aktivni odmori te brojke će svakako povećati.

Tekst/foto: Vladimir Protić