Četvrtak, 24 Rujan 2015 10:02

Asistenti će pružiti pomoć za 43 učenika s posebnim potrebama

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

GRAD POŽEGA PROVODI DRUGU GODINU ZA REDOM PROJEKT „PETICA ZA DVOJE“ -

 POŽEGA – Grad Požega s tri osnovne škole Antuna Kanižlića, Dobriše Cesarića i Julija Kempfa provodi drugu godinu za redom projekt „Petica za dvoje“ u kojemu je osigurao 40 asistenata u nastavi, koji će pružati pomoć učenicima s posebnim potrebama. Iz prošlogodišnjeg projekta 25 asistenata nastavit će s radom, a 15 se po prvi puta susreće s ovim IMG 0683projektom. Svi oni su prošli potrebnu edukaciju, sklopili ugovor o radu na 10 mjeseci i započinju s radom u školama. Sve ovogodišnje asistente prvog dana primio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović i zaželio im uspješan rad. – Svi ste vi ovdje zbog jednog plemenitog cilja, bez obzira što ste imali problem s nezaposlenošću i bili na zavodu za zapošljavanje. Vi ćete svakako biti djeci i njihovim obiteljima na pomoći, jer to je jedna plemenita i humana zadaća kroz školsku godinu gdje ćete vjerujem i vi biti drugačiji, a kroz iskustvo bolje shvatiti koliko je toj djeci u našem gradu teško. Želim da uspostavite dobru komunikaciju s nastavnicima s kojima ćete surađivati, a međusobno IMG 0672razmijenite iskustvo s onima koji su prvi puta u ovom projektu. I to što ste zaposleni bit će svakako jedan izvor prihoda za vas i vaše obitelji – rekao je gradonačelnik Neferović. te dodao da će ovaj projekt ići i dalje u slijedećim školskim godinama jer je pokazao svu svoju opravdanost. 

Sretan rad u školi poželjela im je i voditeljica projekta Ida Neruda, a 10 asistenata je dobilo raspored u OŠ Antuna Kanižlića, 10 u OŠ Dobriše Cesarića, a 20 u OŠ Julija Kempfa. Cijeli projekt vrijedan je 1,63 milijuna kuna a sredstva je osiguralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja i gard Požega.
- Nemojte nas iznevjeriti, nadam se da će naši učenici biti sa vama zadovoljni. Za ova radna mjesta ponuda je bila zaista velika, a odlučili smo se vama dati povjerenje, a vi to svojim dobrim radom potvrdite – rekao je dogradonačelnik Darko Puljašić koji je bio zadužen za razgovor i odabir kandidata za asistente u nastavi.

Tekst/foto: Vladimir Protić