Utorak, 25 Listopad 2016 15:15

Izgradnja novog dječjeg vrtića mogla bi krenuti već za 30 dana

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

USKORO RADOVI NA PRAULJAMA -

POŽEGA – Zajednica ponuditelja Presoflex gradnja d.o.o. i Detmers kontejneri d.o.o. najvjerojatnije će graditi novi vrtić u Požegi. Ponude su otvorene danas i utvrđeno je da su na natječaj dostavili ponudu s iznosom od 11,8 milijuna kuna s PDV-om dok druga ponuda, Jedinstva d.d. iz Krapine, iznosi 12,1 milijun kuna.

Iako su obje ponude nešto veće od procjena, za očekivati je da će biti prihvaćena povoljnija te da bi izgradnja novog vrtića mogla započeti unutar 30 dana kada bi trebali završiti svi eventualni žalbeni rokovi.

Podsjetimo, prvo otvaranje ponuda na temelju javnog natječaja održano je u svibnju, no sve tri pristigle ponude značajno su premašivale tada planirani iznos od 12,6 milijuna.

Presoflex gradnja iz Požege tada je dostavio ponudu na gotovo 18,6 milijuna kuna, Elektro centar Petek dostavio je ponudu na 18,62 milijuna, a Gradnja iz Osijeka na 22,23 milijuna. Povjerenstvo nije prihvatilo nijednu od te tri ponude te se išlo u izmjenu projekta i izgradnju montažnog vrtića.

Novi dječji vrtić, kapaciteta za 200 djece, bit će smješten na Prauljama, a njegovim završetkom bit će zatvoren gotovo 40 godina star vrtić Pod gradom u kojem djeca provode vrijeme u neprimjerenim uvjetima.

Izgradnja vrtića posljednji je od tri velika projekta u Požegi. U srpnju su otvoreni gradski bazeni čija je izgradnja koštala oko 13 milijuna kuna, a prije 20-ak dana i Trg sv. Terezije za čije je uređenje potrošeno nešto više od 8 milijuna kuna.

Tekst/foto: A. Protić