Utorak, 29 Studeni 2016 12:19

Osigurali školsku prehranu za djecu u siromaštvu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŠKO SLAVONSKA ŽUPANIJA I PARTNERI U PROJEKTU „OBROK ZA 5“ -

POŽEGA – Požeško-slavonska županija je nositelj projekta uz partnere grad Požegu i svih 14 Osnovnih škola vrijednim 311 tisuća kuna, pod nazivom „Obrok za 5“. Tim projektom je ostvaren cilj ublažavanja najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u školama. Kroz projekt će oko 400 djece koja žive u siromaštvu dobiti svoj školski obrok u svih 14 osnovnih, te područnih škola škola Požeško-slavonske županije.

IMG 2534- Ovo je bitan projekt na našu županiju a još više za školsku djecu u cjelini. Projekt kako ublažiti siromaštvo na najmanju moguću mjeru. treba još pronaći i evidentirati djecu koja nemaju osiguran obrok u školi. Svi zajedno smo se ovaj puta javili na ovaj projekt i nadam se da ćemo ovaj projekt nastaviti ali uz nadam se manji broj djece korisnika. To znači da će životni standard i uvjeti u školama biti poboljšani, da obitelji ne traže pomoć za prehranu, pogotovo u Slavoniji. Naš grad Požega i požeško-slavonska županija su prijatelj djece, pa ćemo zajednički s gospodarstvenicima, ali i s ljudima dobre volje, moramo razmisliti dali svako dijete ima onakav Božić kakav želi, da mu mi to osiguramo - istakao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i zahvalio i medijima što uvijek afirmativno prate takove projekte usmjerene na djecu.

Tehničku podršku projektu vodila je Regionalna razvojna agencija Panora u suradnji s Odjelom za europske integracije grada Požega, a sredstva za projekt osigurana su kroz Fond europske pomoći za najpotrebitije.

Tekst/foto: Vladimir Protić