Utorak, 29 Kolovoz 2017 12:57

Roditelji će dobiti povrat 30% novaca za kupnju udžbenika i radnih bilježnica

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRAD PLETERNICA PO PRVI PUTA KREĆE SA SUBVENCIJOM NABAVKE ŠKOLSKIH UDŽBENIKA -

PLETERNICA - Zahvaljujući dobrom punjenju proračuna grada Pleternice, donesena je odluka da se od ove godine, po prvi puta, ide s programom subvencija nabavke udžbenikai radnih bilježnica za sve učenike osnovnih škola s područja grada Pleternice. Tu novost najavila je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, pozvavši roditelje da podnesu prijave s zahtjevom za subvenciju. Grad će roditeljima pomoći s 30% sredstava potrebnih za nabavku knjiga i radnih bilježnica, što znači da oni koji ne kupe cijeli komplet, nego samo radne bilježnice, a knjige nabave stare, dobit će iznos koji pokriva nabavku radnih bilježnica. Priznaje se i nabavka udžbenika za dodatne i izborne predmete, od jezika na dalje.

pismo ucenicima- Roditelji mogu prijavu za subvenciju podnijeti i putem interneta, a potrebne su fotokopije osobnih iskaznica, potvrdu o upisanom učeniku, dostavit će škole, trebaju dostaviti račun iz kojeg je vidljivo da su nabavili udžbenike i radne bilježnice, te broj žiro računa na koja će im biti isplaćena sredstva. Trebaju dostaviti i izjavu da nisu koristili sufinanciranje ili financiranje nabavke udžbenika iz nekih drugih izvora, branitelja ili socijalnih programa. Zahtjevi se mogu podnijeti odmah, sve do 30. rujna, a novac će biti isplaćen u kratkom roku - istakla je gradonačelnica Jozić, koja očekuje da će veći dio od 850 učenika koliko broji područje grada Pleternica i podnijeti zahtjev za subvenciju udžbenika.

Grad Pleternica nabavio je i pakete dobrodošlice sa potrebnim školskim priborom za sve prvašiće, koji po prvi puta sjedaju u školske klupe, a koji će ih dočekati prvog dana škole, a posjetit će ih i gradonačelnica Jozić osobno i zaželjeti dobrodošlicu.

Tekst/foto: Vladimir Protić