Četvrtak, 01 Studeni 2012 10:21

Humanitarna utakmica za Mateja

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

ATRAKCIJA U VELIKOJ – UTAKMICA AMERIČKOG NOGOMETA -

VELIKA – Utakmica američkog nogometa između Zagreb Raidersa i Osijek Cannonsa igrat će se na stadionu Kamen Ingrada u Velikoj. Ova prava atrakcija i zanimljivost za naše stanovnike igrat će se u humanitarne svrhe za bolesnog dječaka Mateja. – Već nekoliko puta smo organizirali akcije za pomoći Mateju koji se dvije godine bori s opakom bolešću, i zahvaljujem se igračima koji su došli iz Zagreba. Nadam se da ćemo i s njima ostati u prijateljstvu i učiniti još dobrih djela, a evo promovirat ćemo i ovaj za nas još nepoznati sport – istakao je načelnik općine Vlado Boban, zadovoljan da se i stadion više koristi.

Nadam se da ćemo 4. studenog od 16,00 sati imati spektakl gdje ćemo svi biti zadovoljni i Matej koji će baciti prvu loptu – rekao je Boban te zahvalio Davidu Šariću, Veličanu koji igra za Zagreb Raiderse i koji je došao na ideju da se organizira ovakva utakmica američkog nogometa, a da se i pomogne Mateju u njegovoj borbi s bolešću.

Cilj nam je prikupiti što više novčanih sredstava i približiti ovaj naš sport ljudima iz Požeško-slavonske županije. Kad sam otišao u Zagreb na fakultet počeo sam trenirati ovaj sport i želim taj sport promovirati u Požegi da i budući studenti koji dođu da se pridruže. Ova dva kluba već su poznata sa humanitarnim akcijama. U poluvremenu utakmice sve goste će zabavljati Berny i Taz Soldo. Ulaznice će se prodavati po cijeni od 20 kuna, a za srednjoškolce 10 kuna. Nadam se da ćemo zadovoljiti publiku i očekujemo i što više ljudi na utakmici – istakao je David Šarić.

Američki nogomet se igra u četiri četvrtine po 15 minuta, igra ga 11 igrača, a na klupi može biti do 53 igrača. U hrvatskoj se igra od 2005. godine a od 2008. godine postoji i hrvatska liga u kojoj se natječe 6 klubova. Danas postoji 12 klubova u Hrvatskoj a najviše u Zagrebu, tri. Masovnije igranje još nije krenulo i zbog toga što je dosta skupa oprema za igrače, košta oko 300 eura, a i nema posebno pripremljenih terena za igru američkog nogometa.