Četvrtak, 08 Kolovoz 2019 10:25

Nogometaši Slavonije osvojili drugo mjesto na 34. Memorijalnom nogometnom turniru "Stjepan Zdenko Šivo" u Pleternici

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

PLETERNICA - Proteklog vikenda održan je tradicionalni, 34. po redu Memorijalni nogometni turnir "Stjepan Zdenko Šivo" kojeg pleternička Slavija organizira dugi niz godina u spomen na svog dugogodišnjeg predsjednika koji je preminuo 1986. godine u 48. godini života.

Turnir su u subotu, 03. kolovoza otvorili požeški trećeligaš Slavonija i drugoligaš Rudeš (Zagreb), a nakon 90 minuta nije bilo pogodaka. Boljim izvođenjem jedanaesterca u finale se plasirala Slavonija. Na prošlogodišnjem turniru u utakmici za 3. mjesto Slavonija i Rudeš koji je tada bio prvoligaš odigrali su neodlučeno, 1:1 (strijelac za Slavoniju Marko Karačić), a nakon jedanaesteraca također su slavili Požežani ukupnim rezultatom 8:7.  

U drugoj utakmici Slavija i drugoligaš Sesvete odigrali su neriješeno 1:1 (Dominik Dorić / Vedran Mesec). Nakon jedanesteraca u finale su se plasirali igrači Sesveta ukupnim rezultatom 4:5. 

Drugog dana turnira, u nedjelju, 04. kolovoza u utakmici za treće mjesto Rudeš je pobijedio domaćina rezultatom 2:0, a dvostruki strijelac bio je David Arshahyan. 

Sesvete je u finalu pobijedilo Slavoniju rezultatom 3:1. Pogotke za Sesvete postigli su Ivan Tereschenko, Matej Ćosić i Mihovil Geljić dok je jedini pogodak za Slavoniju postigao Ivan Smojvir. Zanimljivo je da je Slavonija protiv Sesveta na prošlom turniru prvog dana poražena rezultatom 3:1, a jedini strijelac je također bio napadač Ivan Smojvir. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nasiru Moro (Sesvete).

Svi klubovi nagrađeni su peharima koje im je uručio predsjednik Slavije Marinko Markota, a nakon finalne utakmice igrači svih klubova nastavili su druženje na tradicionalnoj zajedničkoj večeri.