Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 08 Kolovoz 2019 10:35

Prva prozivka i trening RK Požega - novog prvoligaša

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Na Sportsko-rekreacijskom centru održana je prva prozivka i prvi trening rukometaša Požege nakon poduže ljetne stanke. Prvoj prozivci odazvalo se ukupno 18 igrača, od toga 15 poznatih lica koji su boje kluba branili i prošlu sezonu, te trojica novih igrača. Desetak igrača bilo je opravdano odsutno, a njihovo uključivanje u pripreme očekuje se najkasnije do kraja tjedna.

Jedan od opravdano odsutnih bio je i predsjednik kluba Igor Starčević, te je pozdravnu riječ preuzeo sportski direktor Dario Anić. - Pozdravljam sve prisutne igrače i želim vam da se što bolje pripremite za sezonu. Želim vam da ove pripreme prođu što lakše i bez ozljeda, da se dobro spremimo i odigramo što bolju sezonu, još bolju od prošle. Okvirni raspored dogovorenih pripremnih utakmica otprilike znate, a na vama je sad da se taj period što bolje odradi i da što bolje uđemo u sezonu. Molim vas da budete ozbiljni i da ozbiljno shvatite ovaj dio priprema jer je to jedini period kada smo svi zajedno. Svi smo toga svjesni zato je vrlo važno da ovaj dio priprema odredimo što jače i što bolje – izjavio je Dario Anić.

- Nismo se dosta dugo vidjeli, pauza je bila malo veća, gotovo četiri mjeseca. No, vjerujem da ste u tom periodu radili na sebi i da niste prestali s treningom. Znači, što nas očekuje? Nova liga, jača liga te bi i vaše i naše obveze trebale biti dosta ozbiljnije nego u rangu ispod. Ono što smo igrali prošle godine neće biti dovoljno za ovaj rang i morali bi to podići na malo višu razinu. Biti će problem poslije s igračima koji su raštrkani svugdje te bih stoga volio da ovaj dio priprema, kada smo svi skupa odradimo što bolje. Osobito molim igrače iz Zagreba da treniraju što više i da treninge održavaju što više i što duže. Po meni, ako se sve ovo shvati ozbiljno imamo vrlo dobru ekipu. Okolnosti će nas odvesti na ovu ili onu stranu, pogotovo one na koje ne možemo utjecati - istaknuo je prvi trener kluba Dag Kovačević.

Požeški klub u novu sezonu će ući s tri nova igrača. Najiskusniji među njima je Marko Sertić koji dolazi iz redova zagrebačkog Metalca. Prije Metalca igrao je u svojoj rodnoj Novoj Gradiški. Veliki plus biti će i to što je već igrao s nekoliko prvotimaca Požege koje dobro poznaje. Iako može igrati na više pozicija najdraže mjesto mu je srednji vanjski. Marko će biti veliko pojačanje jer ima iskustva igranja i Premijer i 1. lige. Drugi igrač koje je pojačao Požegu je Stijepan Tomas. Stasiti Stijepan igra na poziciji pivota. Dolazi iz Valpovke, a prije toga je igrao i za Osijek. Brat je požeškim ljubiteljima rukometa poznatijeg Kreše Tomasa.  Treće pojačanje je većini dobro poznato lice. Nakon nekoliko sezona odmora zbog školovanja redovnim treninzima ozbiljno je prionuo igrač ponikao u požeškom klubu – Domagoj Šarić. Također igra na poziciji pivota, te je s njima pojačana konkurencija na crti braći Tomas i iskusnom rutineru Tomislavu Ragužu. Tijekom studiranja u Puli Domagoj je igrao zaArenu Jadrograd i Verudu.

Iz požeškog kluba naglašavaju da je najveće pojačanje što je uprava na čeku s predsjednikom Starčevićem i sportskim direktorom Anićem uspjela zadržati isti sastav od prošle sezone zajedni s trenerom Kovačevićem kojima će ovaj trojac doći samo kao šlag na tortu. Osim u klubu zadovoljni mogu biti i ljubitelji rukometa u Požeštini koji će na parketu legendarnog Grabrika (SD Tomislav Pirc) moći gledati sve igrače koji su prošlu prvenstvenu sezonu odigrali bez ijednog poraza, te su se plasirali i u osminu finala Kupa gdje su ispali od jakog Nexea. 

Prvi tjedan priprema planirana su dva treninga dnevno. Jutarnji bi bio na otvorenom, te u teretani, dok bi drugi večernji trening bio samo na otvorenom za što bolje jačanje tjelesne pripremljenosti. Poznat je i okvirni raspored pripremnih utakmica koji će se idućih dana i konačno potvrditi.

Početak sezone u 1. HRL sjever planiran je 14/15.09. kada u prvom kolu požeški rukometaši gostuju u Čakovcu koji je uz Požežena drugi debitant u ovom rangu natjecanja. Prvu utakmicu u novom rangu pred svojim navijačima Požežani će odigrati u subotu, 21. rujna kada će u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc gostovati Osijek. 

Galerija slika