Četvrtak, 03 Listopad 2019 10:02

Slavija bolja, Kutjevo i s bodom ponovo na vrhu

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

3. HNL ISTOK – 7. kolo - 

Dugo očekivani županijski trećeligaški derbi dočekan je u velikom interesu gledateljstva koje je napunilo tribine kutjevačkog stadiona, a nakon susreta svaka momčad je dobila po bod. Slavija je odigrala zreliju utakmicu i 70. minuta odradila u sjajnoj i discipliniranoj formaciji no pred kraj susreta domaćin je iskoristio mali pad u igri i došao do izjednačenja.

Kutjevo, stadion ŠRC Kutjevo, 1200 gledatelja , sudac Dumančić (Prkovci)

Kutjevo – Slavija 1:1

Strijelci: 0:1 Tokić (20) 1:1 Jakešević (75)

Kutjevo: Vasić 7, Kalanj 7, Zgonjanin 7 (68.Zapalac 7), Nemec 7, Ivanković 7 (50.Franjić 7), Majstorović 7, Desnica 7, Banić 7, J.Budimir 7, Jakešević 7,5, M.Majetić 7

Trener: Petar Čuljak 7

Slavija: Karlić 7, Kvaternik 7, Gomerčić 7, Ognjenčić 7, Ančurovski 7, Solić 7, Kocijan 7, Dorić 7, Grbeš 7 (90.Marčinović), Nikolić 7 (80.Stanić), Tokić 7 (70.Bognar 7)

Trener: Damir Bognar 7

Igrač utakmice: Ivan Jakešević Kutjevo

Nakon dugih 26 godina čekanja Kutjevo i Slavija su se napokon sreli pod trećeligaškim nazivnikom i odigrali županijski derbi koji na tribine kutjevačke ljepotice privukao čak 1200 gledatelja (prema službenom zapisniku utakmice) koji su imali što vidjeti iako nije bilo previše ljepote u igri. Kutjevo je očito postalo magnet za gledatelje i ovo je druga utakmica u nizu na kojoj je bilo 1000 i više navijača. Gost se postavio vrlo disciplinirano i odradio jako dobrih 70 minuta, djelovao zrelije od domaćina koji je napravio previše neforsiranih pogrešaka. Tek u završnici disciplinirani i čvrsti gostujući blok je malo popustio što su iskoristili domaći igrači da dođu do izjednačenja. Poveli su gosti pogotkom talentiranog i sve boljeg juniora Benedikta Tokića koji je iskoristio jedan ubačaj i na drugoj vratnici ugurao loptu u mrežu sredinom prvog dijela utakmice.

Kutjevčani su odigrali dosta neprepoznatljivo, ali zasluge tomu svakako idu i odličnom bloku gostiju koji se vrlo rijetko raspadao te prijetio kroz opasne kontre i polukontre te mogao i dotući Zelene, a najbliži tome je bio Marko Grbeš koji ne koristi jednu matnu situaciju s početka drugog dijela utakmice. Mali pad i završnici susreta koristi agilni Jakešević koji je pogotkom završio jedan odličan prodor Marina Majetića i idealnu povratnu loptu nakon lijepe akcije koju je začeo Franjić, nastavio Josip Budimir, a sama završnica pripala spomenutom dvojcu. Derbi možda nije opravdao očekivanja u smislu lijepe i kombinatorne igre, posebno sa strane domaćina no bilo je stvorenih i  propuštenih prilika s obje strane, a da na kraju bude podjela bodova pobrinuo se Mato Vasić koji prekrasnom paradom skreće u korner odličan udarac Roberta Bognara u nadoknadi vremena. Ono što raduje je iznimno lijepa posjeta od preko 1000 gledatelja i prilično mirna i korektna utakmica dobrih susjeda iz Kutjeva i Pleternice.

Foto: Antonija Janček r.Pisker

Izvor: sportalo.hr

tablica sedmo kolo 3. hnl