Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 14 Listopad 2019 13:25

Vožena 17. MTB brdsko-biciklistička utrka po Požeškoj gori

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

BRDSKO-BICIKLISTIČKI KLUB POŽEGA ORGANIZIRAO NAJDUGOVJEČNIJU BICIKLISTIČKU UTRKU - 

POŽEGA - BBK Požega kao domaćin organizirao je i drugu utrku koja se vozi u Požeštini. Vožena je ovog vikenda kružna MTB utrka Požega2019. kao17. utrka Slavonske brdsko-biciklističke lige kao jedna od najdugovječnijih utrka ove lige.Požeška utrka je ujedno i posljednje kolo ovogodišnje GIANT Slavonske brdsko biciklističke lige.

Start staze bio je na Trgu sv. Trojstva ispred Gradske kuće u 11 sati, a nakon vožnje gradskim ulicama od Trga sv. Trojstva, kroz ulicu Sokolova, Jagodnjak i Seovački put, u nastavku trasa utrke prolazi i kroz naselja Seoci, Crkveni i Gradski Vrhovci, a cilj je na Gradskom igralištu Šicana u Jagodnjaku. Natjecatelji su podijeljeni u 8 kategorija – 4 kategorije (kadeti, žene, veterani C i rekreativna kategorija sport) voze kraću stazu u dužini od 16 km s 450 metara visinskog uspona, dok ostale kategorije (elite, juniori, veterani A i B) voze dužu stazu, dužine 30 km s 900 metara uspona. Na ovogodišnjoj utrci sudjelovali je80-ak natjecatelja te 30-ak osoba u pratnji iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske.
Start utrke označio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić, a uz čestitke organizatorima, poželio im je ugodnu i uspješnu vožnju.
- Vrijeme je ugodno i nadam se da ćete se danas lijepo provesti. Upoznajte ljepote našeg grada, okoline i Požeške gore i neka najbolji, najsposobniji i najizdržljiviji pobjedi - poručio je gradonačelnik Puljašić.

Galerija slika