Četvrtak, 06 Prosinac 2012 11:33

Ekipni prvaci Hrvatske

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

KADETI GD SOKOL NA 9. KUPU HRVATSKE U SPORTSKOJ GIMNASTICI

SISAK – Na u nedjelju, 02. prosinca održanom 9. Kupu Hrvatske u sportskoj gimnastici članovi požeškog GD Sokol zabilježili su odličan uspjeh. Kadeti u C programu ekipno su izborili 1. mjesto u konkurenciji 250 natjecatelja iz 29 klubova iz cijele Hrvatske. Pobjedu su odnijeli ispred prošlogodišnjeg prvaka ZTD Hrvatski sokol Zagreb, ali i ispred škola gimnastike iz Rijeke, Zadra, Splita i Karlovca.  – Upravo je tu naš uspjeh još i veći, kada usporedimo veličinu našeg grada i drugih centara ali i skromnih uvjeta u kojima treniramo i radimo s tom djecom – istakao je glavni trener Zlatko Kraker.

DSC 2092Ekipu kadeta sačinjavali su: Bruno Devčić, Leopold Kajan, Dinko Obradović, Filip Križanac, Jan Letić, Gabrijel Marčetić i Niko Blažević.

U pojedinačnoj konkurenciji srebro je osvojio Bruno Devčić, a njegov klupski kolega Leopold Kajan bio je treći. Mlađi kadet Luka Čajka podijelio je treće mjesto s istim brojem bodova.

Senior Martin Gregurić osvoji je 5. mjesto.

- Sumirajući sve postignute rezultate tijekom cijele sezone ova završnica bila je kruna predanog rada koji je donio ove uspjehe. Rukovodstvo kluba kao i treneri vrlo su zadovoljni postignutim rezultatima što su i rezultati i njihovog rada. Zahvaljujemo gradonačelniku grada Požege Zdravku Ronku na svesrdnoj pomoći i podržavanju rada našega društva – istakla je tajnica i trenerica Zdenka Pavelić.

 

Na povratku ih dočekala torta

POŽEGA – Po povratku u Požegu u prostorijama GD Sokol posjetio ih je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko i svima čestitao na uspjehu, a donio je i veliku tortu za sve gimnastičare i trenere. – Požeška gimnastika ima više od stotinu godina i to je tradicija, ali i veliko iskustvo koje se prenosi s generacije na generaciju, s trenera na trenera i dakako da oni mogu osposobiti mlade gimnastičare koji su ostvarili izuzetan rezultat. To nije jednostavno, jer tu je uloženo puno rada, prvo trenera, uprave a još više rada, zalaganja, truda, odricanja ove naše djece. Nije to prvak županije ili regije, nego prvak Hrvatske i ja im od srca čestitam, jer nema ljepše promocije Požege i sporta od ovog načina – rekao je Ronko u svojoj čestitci prvacima Hrvatske.

 

Uskoro stiže i novi razboj

- Danas kada nema puno sponzora, kada je gotovo sve palo na gradski proračun, ali kada svaku kunu gradskog proračuna koju su teškom mukom uplatili naši sugrađani, kada je dva puta okrenete uvijek se nađe za sport. Evo dosta smo napravili i od ove gimnastičke dvorane, gradske kuglane i Grabrika. Još ove godine na Grabriku kreću radovi na izolaciji zgrade po projektu energetske učinkovitosti koju provodimo zajedno sa Fondom zaštite okoliša u odnosu 60:40 posto, investicije koja je 170 tisuća kuna. Na proljeće krećemo s novim krovištem i kompletno novim grijanjem – istakao je gradonačelnik Ronko, a na pitanje uprave kluba što im još treba da se ovi dobri rezultati nastave svi su u glas rekli - Novi razboj!

Odobrio im je da krenu u postupak nabave , te da se za proslave i dočeka Djeda božičnjaka u dvorani Grabrik doveze i predstavi nova sprava za požeške gimnastičare. Vrijednost sprave s pripadajućim strunjačama je preko 25 tisuća kuna.