Utorak, 22 Listopad 2019 14:28

Na Sportskim igrama mladih uzele srebro i broncu u dvije kategorije

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

ČLANICE ŽENSKOG ODBOJKAŠKOG KLUBA“ VALLIS AUREA“ POŽEGA KOD POŽEŠKOG GRADONAČELNIKA -

POŽEGA – Na Sportskim igrama mladih koje su održane u Splitu požeške odbojkašice, članice Ženskog odbojkaškog kluba Vallis Aurea, sa svojim trenerom Rudom Đurčevićem, ostvarile su zavidan uspjeh. U kategoriji 2001. i mlađe osvojile su srebrnu, a u kategoriji 2004. i mlađe brončanu medalju.

Tim povodom primio ih je požeški gradonačelnik Darko Puljašić i čestitao na ostvarenom uspjehu. - Požega ima dugu tradiciju odbojke, kao i puno dobrih rezultata. Ovo je još jedan način promocije Požege i pokazatelj kako naš grad ima izvrsne sportaše u svim disciplinama, kao i vrsne trenere zahvaljujući kojima nižu uspjehe. Čestitam vam na ostvarenim rezultatima koje zasigurno nije bilo lako ostvariti u tako velikoj konkurenciji – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Trener Đurčević kazao je kako ŽOK Vallis Aurea trenutno broji oko 120 djevojčica koje vrijedno treniraju te kako je cilj kluba zadržati što veći broj sportašica, kao i raditi na ulaganju u razvoj sportskih terena, pogotovo kada je u pitanju odbojka.

Veliko međunarodno finale Plazma Sportskih igara mladih u 10 sportskih disciplina održalo se od 16. do 22. kolovoza na sportskim terenima diljem Splita. Više od tisuću natjecatelja iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske pretvorilo je Split u središte sporta cijele regije. Međunarodna završnica je vrhunac natjecanja kroz čiji sustav se, samo u Hrvatskoj, natjecalo više od 60 tisuća djece, a u cijeloj regiji više od 160 tisuća djece.

Sportske igre mladih, najmasovnija su sportsko amaterska manifestacija u ovom dijelu Europe, a organizirane su pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog odbora i Europske komisije.