Četvrtak, 24 Listopad 2019 11:35

Croatia odlična, BSK još bolji

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA POŽEŠKO-SLAVONSKA – 9. KOLO - 

U Rajsavcu je odigrana prva utakmcia 9. kola požeško slavonske 1. ŽNL u kojem je Dinamo prilično lako nadigrao goste iz Brodskog Drenovca. Momčad iz Rajsavca ovom je pobjedom stigla do 9 osvojenih bodova i pobjegla Dragovoljcu koji nastavlja god po trnju.

DINAMO – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 3:1

Dinamo je bio bez svog prvog vratara, Dragovoljac bez svog prvog napadača, a u takvoj konstelaciji snaga bolje su se snašli Rajsavčani. Domaćin je odlično otvorio utakmicu, nakon nešt više od dvadeset minuta imao je 2:0. Prvi pogodak djelo je Jakova Jakića u 12. minuti, dok je za 2:0 zabio Ivan Triska. Početkom drugog dijela Hrvatski dragovoljac se vraća u igru golom Marija Hličešena, no nisu mogli gosti više od toga, konačni rezultat postavio je Stjepan Benić desetak minuta prije kraja. Velik posao napravio je Dinamo ovom pobjedom, stvorili su si lijepu bodovnu zalihu i završnicu jeseni mogu zaista igrati uživajući u nogometu bez velikog pritiska. Isto se nikako ne može reži za Dragovoljac koji će voditi veliku bitku s Mladosti oko posljednja dva mjesta na ljestvici.

U nedjelju je odigrano preostalih šest utakmica devetog kola Požeško slavonske 1. ŽNL, a među njima i derbi vodećeg dvojca, Croatije i BSK-a u Mihaljevcima.

CROATIA M. – BSK 0:2

Derbi je ispunio sva očekivanja, bila je to dobra utakmica, Croatia se pokazala kao čvrst suparnik, kao netko tko je potpuno zasluženo na drugom mjestu, a BSK je ispunio očekivanja i uzeo nova tri boda. Početak uobičajen kada je BSK u pitanju, rano vodstvo donio je Žutima Josip Jakovljević. Nakon toga je malo što bilo uobičajeno za goste, domaćin se predstavio u odličnom izdanju, stvorio je više prilika nego svi dosadašnji protivnici BSK-a! U drugom dijelu pobjedu BSK-a zapečatio je Matej Blašković sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca, a u međuvremenu gledatelji su vijdeli puno prilika i na jednoj i na drugoj strani. Sasvim sigurno da je domaćin krenuo s ambicijom da pobjedi, ali nakon ovakve partije nemaju razloga biti nezadovoljni, a gosti još manje, uzeli su bodove, potvrdili dominaciju i mogu polako spremati proslavu jesenske titule!

– Čestitam svojim igračima na odličnoj utakmici. Odradili su sve što smo se dogovorili u svlačionici i Buk nas nije ničim iznenadio, ali Buk ima par igrača koji bez problema mogu igrati veće rangove. Oni su i napravili tu malu prevagu, zbog toga je ovakav rezultat. Danas je presudila samo sreća, stvorili smo 8-9 šansi ali lopta nije htjela u gol. Igrač utakmice golman Buka, to vam sve govori o utakmici. Za mene su moji dečki moralni pobjednici i ja im na tom skidam kapu. Svim sudionicima utakmice čestitke. Suđenje je bilo dobro – riječi su Gorana Vrgoča, trenera Croatije Mihaljevci. 

– Mi smo došli u Mihaljevce po tri boda i da si osiguramo jesenski naslov prvaka, to smo i ostvarili, naša igra nije bila bas bajna, ali igrali smo na rezultat po prvi puta, cilj je bio ne primiti gol a znali smo da ćemo ga dati. Mihaljevcima želim sreću u nastavku sezone, pružili su dobar otpor. Ovim putem se zahvaljujem našim navijačima koji nas prate svaku utakmicu i bodre nas jednakim žarom svaki put. Još jedna pohvala ide našem najvjernijem navijaču Lovri Lokiju Aračiću, koji ima čak više treninga od pojedinih igrača, svaku utakmicu je tu, pise izvještaje, vodi stranicu Nk Bsk Buk i sto je najvažnije uvijek je tu s nama, evo Loki hvala za sve – izjava je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a. 

GRANIČAR Z. – DINAMO V. 0:1

Iako je Dinamo vrlo dobra ekipa, slavlje u Zagrađu ipak ide u red iznenađenja. Graničar je do sada bio bez poraza, naravno ne računamo gostovanje na Hrvatskinji, igrali su vrlo dobar nogomet, djelovali bolje od Dinama, no danas je sve bilo drugačije. Momčad Ive Marića odigrala je odličnu utakmicu i golom Bernarda Miškovića iz 16. minute potpuno zasluženo otišla kući sa sva tri boda.

– Teško je bilo što pametno reći kada izgubiš kod kuće. Mi smo ušli u utakmicu svjesni da je ekipa Dinama moćna, u teoriji smo sve znali, ali u praksi to nismo pokazali. Jalov napad i nesigurnost u obrani ne donosi bodove! Ekipa iz Vidovaca je igrala vrlo dobro, također, moram pohvali njihovu sportsku korektnost. A mi moramo pobijediti svoje mane i okrenuti se sljedećoj utakmici u Velikoj. Ovo su samo tri boda, dižemo glavu gore i nastavljmo dalje – izjava je Josipa Mijatovića, trenera Graničara iz Zagrađa. 

– Stvarno teško izborena pobjeda, ali potpuno zaslužena. U prvom poluvremenu smo ih “ubili”, bili smo puno bolji, promašili smo puno šansi. U nastavku su oni krenuli s Ančurovskim, bili su opasniji i stalno smo živjeli u nekakvom strahu, ali ovoga puta nas nisu kaznili za naše promašaje. Čestitao bih mojim dečkima, bili su pravi danas, nadam se da nam ovo može biti poticaj da do kraja jeseni igramo ovako i da skupimo što više bodova. Dečkima iz Zagrađa bih čestitao na borbenoj i korektnoj utakmici i zaželio im sreću u nastavku sezone – riječi su Ive Marića, trenera Dinama iz Vidovaca. 

DOBROVAC – GRANIČAR B. 2:1

Dobrovac je došao do domaće pobjede kojom se probio u gornju polovinu prvenstvene ljestvice. Počelo je odlično za goste iz Bučja, već u 5. minuti Marko Tomac im donosi pogodak prednosti kojeg su uspjeli sačuvati do 31. minute kad Valentino Tutuć poravnava na 1:1 što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta. U nastavku slavlje domaćinu u 67. minuti donosi tko drugi nego Željko Popović, dobrovački stroj za golove!

– Opet nam se desilo da u prvih 10 minuta uđemo u crnu rupu i od samo početka dođemo u minus. Do kraja poluvremena se vraćamo na 1:1 što nam je puno značilo. Hrabro smo ušli u drugo poluvrijeme i tu nam se je sve vratilo i zasluženo uzeli sva 3 boda. Želim čestitati svojim dečkima na dobro odigranoj tekmi i sada mirni odlazimo na noge Croatije. Gostima čestitam na fer i korektnoj igri – komentar je Tomislava Kužileka, trenera Dobrovca. 

– Iako nismo bili kompletni odigrali smo jednu solidnu utakmicu. Iako smo poveli nismo izdržali do kraja da osvojimo makar bod po koji smo i došli. Čestitke domaćinu na pobjedi i fer igri. Mi moramo dići glavu gore i da probamo izaći iz ove serije poraza u koju smo ušli – komentirao je Anto Obućina, trener Graničara iz Bučja. 

SLOGA – SULKOVCI 4:2

Još jedna utakmica Sloge s puno golova, to je već prava tradicija! Na odmor se otišlo s 1:1, na svakoj strani zabijale su desetke i dva Luke, Banović i Jovanović. U nastavku zabijaju dvije jedanestice, Dražen Bradić i Josip Nović. Nakon trećeg vodstva Sloge gosti se više nisu uspjeli vratiti, za 3:2 zabio je drugi Banović Jure, a za konačnih 4:2 drugi put je zabio iskusni Bradić.

– Čestitam mojim igračima na pobjedi i prije svega borbenosti. Već na zagrijavanju ozljedio nam se vratar Mislav Mitrović ali je opet uskočio naš igrač Marko Markanović koji je kao vratar ove jeseni već osvojio 12 bodova. Nije bilo ni Ivana Škode, Marka Blaškovića i zamjenika kapetana Mateja Protića ali kako su i Sulkovci došli oslabljeni nemamo se šta žaliti. U Velikoj smo prošlo kolo stvorili više prilika i izgubili, a sad smo bili efikasniji u manje stvorenih prilika i pobijedili ali to je nogomet i zato ga toliko volimo. Mom šefu Željku Mitroviću želim sreću na klupi Sulkovaca u nastavku sezone, ima odličnu mladu momčad. Pohvalio bih mladog suca Marka Zebu kojem je ovo možda i prva seniorska tekma, a vodio ju je odlično za razliku od svojih starijih kolega iz prošla 2 kola koji su bili izgubljeni u prostoru i vremenu. Ovo mi je zadnja izjava za Sportalo jer sam za zadnje 2 kažnjen sa 7 utakmica zabrane igranja. Za ovu izjavu predlažem i očekujem 5 utakmica kazne. Ako nastavim davat izjave kaznit će me doživotno, a to ni dobro za budućnost našeg županijskog nogometa. Koristim ovu priliku da Županijskom nogometnom savezu čestitam 25 godina postojanja. Nadam se da će tu veliku godišnjicu uspjeti obilježiti, bar sa nekakvom monografijom, Akademijom, svečanom sjednicom Skupštine do kraja ove godine jer četvrt stoljeća nije mala stvar. Hvala Sportalu što me nije cenzurirao u mojim izjavama. “Nogomet nogometašima zabranimo suspenzije!” – komentar je trenera Sloge Jurice Bešlića. 

– Zaslužena pobjeda domaćina u jednoj fer i korektnoj utakmici. Nemam nikakvih zamjerki na nikoga od aktera – rekao nam je kratko  Željko Mitrović, trener Sulkovaca. 

CROATIA D.O. – PAPUK 1:2

Papuk je uzeo sva tri boda u Donjoj Obriježi i tako ostao u trci za drugo mjesto što u ovoj ligi znači kao naslov prvaka u ligama u kojima jedna momčad ne odskače koliko u ovoj odkače momčad iz Buka. Kao i u prošlom kolu pogodak za Veličane postigao je Matej Šipura, pa se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom gostiju. U nastavku, u 58. minuti Tomislav Foro podebljava vodstvo Papuka, a Croatia u posljednjim trenucima uspjeva smanjiti preko Mihaela Andrijanića, no za poravnanje je bilo premalo vremena.  

– Čestitam svojoj ekipi na pobjedi u današnjoj utakmici. Iskoristili smo svoje prilike i zasluženo pobjedili. Domaćoj ekipi želim sreću u nastavku prvenstva i zahvaljujem im se na gostoprimstvu – kazao je nakon susreta Valentin Raguž, trener Papuka. 

OMLADINAC – MLADOST 3:2

Odličnu utakmicu odigrali su Omladinac i Mladost, ali za goste iz Pavlovaca ponovno nema bodova, ponovno će se morat zadovoljit “tapšanjem po ramenu” i pričom kako ne zaslužuju biti na bodovnoj nuli. Omladinac je odigrao svoje najbolje poluvrijeme i golovima Topalovića, Demšea i Babića imao velikih 3:0, no u nastavku se gosti iz Pavlovaca ulaskom Karla Garića vraćaju u igru. Garić je u igru ušao u 65. minuti, u 67. postiže svoj prvi, a u 76. i drugi gol i vraća Mladost u igru, no do boda ponovno nisu stigli iako je bilo šansi na obje strane za još poneki pogodak.

– U utakmicu ulazimo izvrsno i u prvom poluvremenu imamo velikih 3:0. Drugo poluvrijeme neshvatljivo padamo, poklanjamo 2 gola i vraćamo goste u igru. Mladost je dobra ekipa i čestitam im na odličnoj partiji. Ovom prilikom čestitam i djeci Čaglina koji su pobjedili 4:1 Lipika, a i Sibinju na prvom mjestu u MŽNL – izjavio je Tomislav Topalović, trener Omladinca. 

Izvor: sportalo.hr

požega tablica 9 kolo