Nedjelja, 09 Prosinac 2012 13:58

Najavile napad na prvo mjesto

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

RUKOMETAŠICE POŽEGE PROSLAVILE USPJEH KLUBA  -

 

Nakon povratka iz Osijeka i s pobjedom u rukama rukometašice ŽRK Požega proslavile su zajedno s trenerom i Upravom kluba jesenski uspjeh i plasman na drugo mjesto u restoranu Schon blick u Vetovu. Sezonu su završile samo s jednim porazom i jednim neriješenim rezultatom, a u ostalih deset kola bilježe pobjede.

- Prvi dio sezone je gotov. Imali smo jedan nesretni poraz sa Osijekom, a danas smo pobijedili osječki Grafičar sa 12 razlike. Nismo imali neki veliki cilj, pa je osvajanje drugog mjesta sa samo jednim bodom zaostatka za prvim odličan uspjeh. Uz kvalitetne pripreme prvi i drugi mjesec i zdravlje svih igračica mislim da bi u drugom dijelu trebali ispraviti sve slabosti i napasti prvo mjesto. Imamo kvalitetu a od pojačanja trebamo samo golmana, koju očekujemo iz Nove Kapele – istakao je trener Hrvoje Jurković.

Proslavljajući dobar rezultat i svoj 26. rođendan proslavila je Lucija Marić, svježi diplomant na financijskom menagementu Ekonomskog fakulteta u Osijeku. – Vratila sam se sada jače rukometu dok još nemam posao, a pristala bi sada raditi i makar za 1.600 kuna a da prođem pripravnički staž. Na žalost danas nisam igrala jer sam na prošloj teškoj utakmici zadobila povredu. Veselimo se sve našem uspjehu – istakla je Lucija.

Slast pobjede vrlo brzo osjetio je i novi predsjednik ŽRK Požega, koji je nedavno izabran na tu funkciju. – U upravi su prekaljeni dečki koji su niz godina i svega svoga uložili u ovaj klub. Doslovce žive za taj klub. Uprava daje komplet podršku igračicama, koje su uglavnom domaće, neke fakultetski obrazovane, a dio korak do fakulteta. S ovim trenerom pokrenuli smo i školu rukometa, mladi pogon u koji dolazi tridesetak cura. To nam je baza za budućnost, ali tek za dvije godine kada će ove djevojčice stasati za prvu ekipu. U finišu su nas malo sasjekle povrede, gotovo sve ključne igračice bile su povrijeđene, što je razlog gubitka nekoliko bodova. No razlika između prvoga je samo jedan bod, a tog prvaka smo mi inače pobijedili s dvadeset razlike - istakao je Dražen Dumančić, predsjednik kluba.

Dobar uspjeh rukometašica došao je čestitati i požeški gradonačelnik Zdravko Ronko. – Djevojke su u rukometu postigle izuzetan rezultat na kojemu im ja čestitam. Za njih su vrata otvorena jer one na najbolji način promoviraju Požegu i požeški sport. Dakako da ćemo poduzeti sve da i iduće godine postižu ovakve rezultate. problem je što nema sponzora jer gospodarstvo teško financira sport u ovim uvjetima i grad mora biti prisutan i bit će. U 2012. imamo izuzetne rezultate i u nogometu, košarci, streljaštvu, judu, aikidu, pojedinačnim sportovima, biciklizmu, gimnastici. Lijepo je biti gradonačelnik Požege kada imate ovako dobre rezultate – zaključio je gradonačelnik Ronko nakon kojega su sve igračice u glas uzviknule – Tko je najbolji, Požega.