Ponedjeljak, 18 Studeni 2019 15:59

Uvjerljiva dominacija Buka ove jeseni

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

1. ŽNL POŽEŠKO-SLAVONSKA - 12. KOLO  - 

Svakom tko i površno prati nogomet u Požeško slavonskoj županiji bilo je jasno da će BSK osvojiti naslov prvaka i da će to biti uvjerljivo, ali ono što momčad iz Buka radi pomalo prelazi okvire realnog, ovakva dominacija još nije viđena. Na neki način smo se i nadali da će negdje napraviti kakav krivi korak, da će netko pratiti njihov ritam, no ništa od toga! 79 golova u 12 utakmica ili 6,5 po utakmici najbolje govore o dominaciji. Od 79 bučkih golova 25 je zabio fantastični Josip Jakovljević, više nego čak 8 klubova, a jednako kao Croatia iz Donje Obriježi! 

BSK – MLADOST 13:1

S obzirom na odigrano u ranijem dijelu sezone poraz sa 13 primljenih golova u Buku za Mladost – ne izgleda strašno! Uspjeli su postići i počasni gol preko Marka Dijakovića. Postoje utakmice o kojima se ne treba puno pričati, ovo je jedna od tih, rezultat sve govori. Josip Jakovljević zabio je OSAM komada, Matej Blašković dva, Jure Bošnjak, Bruno Čolak i Marko Jakovljević po jedan!

Prvo što želim je zahvaliti se svojim suigračima, jer da njih nije bilo nebi ni ja dao ove golove. Drugo, čestitam svojim igračima na odličnoj utakmici koju smo odigrali, a Pavlovcima, koji su odigrali fer i korektnu utakmicu, želim puno sreće u nastavku sezone – rekao je Josip Jakovljević koji je puno rječitiji na terenu.

DINAMO V. – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 3:1

Teže od očekivanog Dinamo je svladao Hrvatski dragovoljac na svom terenu, tek u posljednjih 10 minuta Dragovoljac je pao i prepustio sva tri boda momčadi Ive Marića. Vidovčani su dobro krenuli, veću 6. minuti prednost im je donio Krešimir Jakoubek, no njegov gol “poništio” je Danijel Smojvir autogolom sredinom prvog dijela. Dragovoljac se nakon toga odlično branio sve do 84. minute kad Tomislav Smojvir zabija za 2:1, a u posljednjim trenucima utakmice konačnih 3:1 postavio je Filip Lončar.

– Danas smo teško ali zasluženo pobjedili. Vršili smo pritisak tokom svih 90 minuta. Gosti su se branili, za 90 minuta su imali samo jedan udarac po golu, a na njihovu sreću taj je autogolom završio u mreži. Njima sve čestitke na dobroj, borbenoj i korektnoj utakmici. Osvrnuo bih se i na onu prošlu utakmicu uRajsavcu kada se nisam mogao javiti. Iskreno me sramota kako smo tamo izgledali, prema naprijed smo hodali, a nazad smo išli pješke. Neugodno mi je bilo nakon onoga dolazit na treninge, čitav tjedan! Imamo upravu na čelu s predsjednikom Čabrajom koja nas prati na savršen način, mi kao klub moramo loviti drugo mjesto, jer valja i biti realan da je Buk neprikosnoven. Uz 2-3 pojačanja tokom zime vjerujem da će tako i biti, drago mi je da su dečki danas pokazali da su shvatili što nije valjalo u Rajsavcu – riječi su Ive Marića, trenera Dinama.

SULKOVCI – OMLADINAC 2:4

Sulkovci nastavljaju hod po mukama, negdje su potpuno izgubili formu i sigurno jedva čekaju kraj ove jesenske polusezone. Zanmljiv je bio dvoboj protiv Omladinca koji je vrlo brzo golovima Josipa Obradovića došao do dva pogotka prednosti, a uoči odmora Josip Nović smanjuje na 1:2. Taj je rezultat bio aktualan sve do 80. minute kada Sulkovci dolaze do poravnanja novim golom ove jeseni vrlo raspucanog Luke Jovanovića. Iako se činilo da su Sulkovci na putu da prekinu crnu seriju to se nije dogodilo, najprije iskusni Tomislav Topalović zabija za 2:3, a onda u samoj završnici Marijan Baričević potvrđuje pobjedu Omladinca.

– Ulazimo super u utakmicu i sa dva gola Obradovića vodimo 2 0. Pred kraj prvog poluvremena loša reakcija naše obrane i poluvrijeme završava sa 1:2. U drugom poluvremenu domaćin koristi našu grešku i poravnava na 2 2. U završnici ja iz kornera i Baričević nakon kontre postavljamo konačni rezultat. Čestitke mojim dečkima na trudu i zalaganju, a domaćinu na fer i korektnoj igri – rekao je jedan od junaka gostiju iz Čaglina, trener Tomislav Topalović.

GRANIČAR B. – GRANIČAR Z. 3:2

U Graničarskom derbiju sjajan nogomet i u konačnici pobjeda domaćeg Graničara, onog iz Bučja. Bolje je krenulo za goste koji su na odmor otišli s prednosti golom Hrvoja Ančurovskog. U poluvremenu trener Anto Obučina vuče pokazalo se odličan potez, vadi sebe iz igre, ubacuje Marka Tomca i stvari za Bučje kreću na bolje. Najprije je Josip Brkić poravnao, pa upravo Tomac donio prednost, a onda ju je Slavko Pavlović i povećao. Uzbudljive završne minute svojim drugim pogotkom donio je Ančurovski, no do boda ekipa iz Zagrađa nije uspjela doći.

– Odigran je pravi graničarski derbi po dosta teškom terenu. Gosti su bili bolji prvo poluvreme gdje su vodili 1:0. Drugo poluvrijeme bolje ulazimo u utakmicu i na kraju zasluženo slavimo 3:2. Čestitka mojim dečkima na prikazanoj tekmi i čestitke našim susjedima na fer i korektnoj igri – rekao je trener Bučja Anto Obučina.

– Nogomet je igra koja se igra nogama i glavom, nogama znamo, glavom još moramo naučiti. Ušli smo u utakmicu presamouvjerno misleći da će se protivnik sam pobijediti. Krenulo je dobro i sa vodstvom odlazimo na odmor no u drugom poluvremenu zaboravili smo ponijeti glavu i pali smo pod užarenu atmosferu derbija. To nam se vraća na najgori mogući način. Kao i svi treneri mrzim gubiti, ali moramo se prisiliti nešto naučiti iz ove utakmice. Idemo dalje, nema posustajanja, još je jedna utakmica do kraja! Čestitam ekipi iz Bučja! – izjavio je trener Zagrađa Josip Mijatović.

CROATIA M. – CROATIA D.0. 4:0

U Mihaljevcima novo uvjerljivo slavlje Croatije, ovoga puta protiv imenjaka iz Donje Obriježi. čekivala se pobjeda domaćih, ali i nešto čvršći otpor gostiju koji su u posljednje vrijeme u vrlo dobroj formi. Goste je u 12. minuti načeo Anto Kavedžija, a u prvom dijelu pogodio je i Nikola Vasić, koji je bio strijelac i u nastavku kada je zabio i Dino Dragičević za konačnih 4:0.

Od početka utakmice smo krenuli ozbiljno i agresivno i zabili dva gola u prvom poluvremenu, u drugom smo nastavili kao u prvom i sa dva gola potvrdili sjajnu predstavu, čestitke mojim suigračima na zalaganju i ozbiljnosti i čestitke gostima na korektnoj utakmici u kojoj nije bilo nijednog grubljeg starta – izjavio je Davor Kaurić, trener Croatije iz Mihaljevaca.

Kao prvo čestitke domaćinu na zasluženoj pobjedi. Domaćini su imali veći posjed no rezultat od 4-0 je previsok, dobili smo 3 gola sa većih udaljenosti koje nismo trebali. Sada se okrećemo zadnjem kolu i derbiju protiv Dobrovca, te se nadamo da ćemo polusezonu završiti pozitivnim rezultatom – komentar je Marka Giacomettija, trenera gostiju.

DOBROVAC – SLOGA 1:4

Kažnjenička bojna iz Trenkova uspješno je odradila jedno od najtežih gostovanja i vratila se iz Dobrovca sa sva tri boda u džepu! Društvo koje skuplja najviše kazni, uglavnom zbog verbalne komunikacije koja se ne sviđa vodstvu saveza ovoga puta bila je skoro pa kompletna i došla je do uvjerljive pobjede. I ovoga puta verbalna komunikacija bila je na “visokoj” razini s obje strane, a domaći igrač Siniša Polleto je pretjerao pa zbog nje zaradio isključenje koje ga nije smirilo nego se nastavilo i van ograde gdje je bilo svega. Ono što se događalo na terenu bilo je dobro, kvalitetna partija u kojoj je Sloga u dva navrata iskoristila pad koncentracije domaćih. Prvi black out Dobrovcu se dogodio od od 15 – 18 minute kad su Nikola Đak i Dražen Bradić dva puta pogodili domaću mrežu. Nakon sat vremena igre domaćin se vraća u igru golom Željka Popovića, a onda novi dekoncentracija Dobrovca i nova dva brza gola Sloge, strijelac je još jednom Bradić, a po prvi puta i Marko Foro.

– Došli smo po bod a uzeli sva tri. Dobrovac je igrao, a mi smo zabijali. Prvo poluvrijeme smo iskoristili svoje šanse i otišli sa 2:0 na predah. U nastavku je Dobrovac stiskao a mi smo zabili još dva iz kontri. Čestitam svojim suigračima na borbi, a Nikoli Đaku i Marku Fori na prvijencima – poručio je kapetan Sloge Mateo Jozić.

Izvor: sportalo.hr

12 KOLO POŽEGA