Ponedjeljak, 25 Studeni 2019 08:26

KUGLANJE: Pojedinačno prvenstvo Regije Istok

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

OSIJEK / POŽEGA - Ovog vikenda održano je Pojedinačno prvenstvo Regije Istok za seniore na kojemu su nastupila 32 najbolja igrača iz pet slavonskih županija. Pobjednici županijskih natjecanja borili su se za plasman na Državno prvenstvo koje će se održati u Varaždinu.

Prvi dio natijecanja održan je na kuglani Pampas u Osijeku u subotu, a nastavak je slijedio dan kasnije na Gradskoj kuglani u Požegi.

Prvoligaši iz Osijeka zasluženo su uzeli sve. Igrači Kuglačkog kluba Osijek podijelili su odličja između sebe, a drugima su prepustili borbu za ostatak mjesta koje vodi na Državno prvenstvo. Mario Mušanić, najbolji u oba nastupa s 644 iz Osijeka stigao je u Požegu kao vodeći, gdje se opet pokazao kao najbolji i s odigranih 611 (ukupno 1255) zasluženo osvojio 1. mjesto. Njegov suigrač Dario Radoš, nakon 610 iz Osijeka u Požegi je srušio 574 i s ukupnih 1184 zauzeo 2. mjesto, dok je Mario Liović završio kao treći za s ukupno 1178 srušenih čunjeva nakon dva nastupa (620+558).

Predstavnici naše Županije ostvarili su također vrlo dobre rezultate. Na kvalifikacije u Varaždin putovat će dva igrača Kuglačkog kluba Nove nade, Požega, Darko Zovko kao petoplasirani s ukupnih 1136 srušenih čunjeva (580+556) i Zdenko Poleto kao osmoplasirani s 1112 (549+563) srušenih čunjeva. Na žalost pobjednik Županijskog prvenstva Ivan Dujmović, KK Obrtnik, Požega, kao ni Domagoj Tušim, KK Pakrac, Pakrac nisu se uspijeli plasirati na završnicu u Varaždin. Ivan je u oba nastupa odigrao jednako 535 u Osijeku I Požegi i s ukupnih 1070, zauzeo 14. poziciju, dok je Domagoj s ukupnih 1052 (535+517) završio u zlatnoj sredini, na 17. mjestu. U konkurenciji 32 igrača, igrači iz naše Županije ostvarili su odlične rezultate s obzirom da Osječko–baranjska županija daje 14 predstavnika (7 ih se plasiralo na Državno) dok ostale 4 županije popunjavaju ostalih 18 mjesta (ukupno 4 se plasiralo).

Put Varaždina još će i Ivan Pušić, Matija Tutnjević, Igor Pofuk i Marko Tomić svi KK Osijek, Marko Liović KK Slavonac, Bukovlje predstavnik Brodsko–posavske županije i Stipan Teskera KK Šećerana – Viro, Virovitica predstavnik Virovitičko–podravske županije.

 - Svim predstavnicima Regije Istok želimo dobre rezultate, a ponajbolje našim predstavnicima Zovku i Poletu, da svojim učinkom donesu još poneko mjesto našoj Županiji na Prvenstvu Regije slijedeće godine – istakao je  Hrvoje Bakić.