Breadcrumbs

Ponedjeljak, 02 Prosinac 2019 14:03

36 natjecatelja na 6. Papučkom ceneru

Ocijeni sadržaj
(22 glasova)

VELIKA - U Velikoj je održan 6. Papučki cener, memorijalna utrka koja se trči u spomen na 11 branitelja koji su stradali na Papuku 2. 12. 1991. godine i koja je dio Memorijalnog planinarskog pohoda na Anđinu baraku. Atletski klub Požega ove je godine po prvi puta bio uz PD Mališćak i Park prirode Papuk jedan od organizatora utrke. Po hladnom, ali sunčanom vremenu na startu ispred zgrade Parka prirode okupilo se 36 natjecatelja koji su nakon pozdravnog govora načelnika Općine Velika gospodina Bobana krenuli prema cilju kod spomen obilježja stradalim braniteljima i tako u svladali "najtežih cestovnih 10 km u Slavoniji". Trkače su u cilju dočekali vrući čaj, kuhano vino, kruh i mast i čvarci tako da su mogli dobro nadoknaditi izgubljene kalorije tijekom utrke.

Nakon završetka utrke predstavnici organizatora zapalili su svijeće i odali počast hrabrim braniteljima koji su svoje živote položili za slobodu naše Hrvatske.

Pobjednici utrke su:
Muška konkurencija:
1. Đuro Komlenović (Cjevomont Kutina) - 48:13 min
2. Vladimir Klinčić (AU Moslavina u pokretu) - 50:36 min
3. Damir Kligl (SRK Baraber) - 50:44 min

Ženska konkurencija:
1. Sonja Sabo (PD Đakovo) - 56:18 min
2. Nataša Mihoci (IND) - 59:46 min
3. Jasna Tušek-Lončarić (AK Maksimir) - 1:05:57h

Organizatori čestitamo svima na ostvarenim rezultatima i zahvaljuju se sponzorima koji su omogućili održavanje ove utrke: Požeško-slavonska županija, Turistička zajednica Općine Velika, Općina Velika, Clarum, Ljekarne Filipović, Ožujsko pivo, Cor d.o.o., Grad Požega, Dietpharm, Vinarija Perić i Ljekarna Škoko.