Utorak, 21 Siječanj 2020 13:52

Lijepa nogometna priča iz Pavlovaca

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Ovoga puta donosimo jednu zaista lijepu nogometnu priču o nogometašima NK Mladost iz Pavlovaca iz male općine Brestovac u Požeško-slavonskoj županiji. Od kada je u sklopu NK Mladost osnovana mala škola nogometa neke stvari jednostavno više nisu bile iste, stvorila se pozitivna atmosfera, djeca su počela dolaziti u školu nogometa, formirala se kompaktna nogometna ekipa, treninzi se nisu propuštali, roditelji, prijatelji i simpatizeri su dolazili na utakmice, ali i na treninge, stvarala su se nova poznanstva, prijateljstva pa čak i kumstva. Kvalitetni i redovni treninzi, upornost i talentiranost igrača, a sve pod dirigentskom palicom nogometnog stručnjaka i voditelja škole nogometa Marka Čičeka, rezultirala je sjajnim rezultatima i suverenim osvajanjem lige  2016/2017, 2017/2018, 2018/2019 te su sezonu 2019/2020 završili kao jesenski prvaci.

Ovoj razigranoj ekipi prvenstvene i prijateljske utakmice nisu bile dovoljne te su se počeli prijavljivati na nogometne turnire u svom uzrastu i to kako na dvoranske tako i na ljetne turnire na otvorenom. Kako su se prijavljivali na turnire tako su ih redom i osvajali te su svi bili pomalo iznenađeni i počeli shvaćati koliko su zapravo kvalitetni.  Stručnost, profesionalnost, odmjerenost i ljubav prema nogometu, kao i blistava nogometna karijera  voditelja škole nogometa Marka Čičeka rezultirala je brojnim poznanstvima sa nogometnim stručnjacima u zemlji i inozemstvu, a sve navedeno navelo je voditelja Čičeka da se počne prijavljivati i na međunarodne nogometne turnire. Zatim slijedi repriza priče na nogometnim turnirima u Hrvatskoj odnosno kako se NK Mladost prijavljivala na međunarodne turnire tako ih je redom i osvajala ili se vraćala kući makar sa srebrnom i brončanom medaljom, te nas tako na najbolji mogući način predstavili u inozemstvu.

 U nekoliko godina postojanja škole nogometa NK Mladost Pavlovci sudjelovali su na preko 60 nogometnih turnira u Hrvatskoj te na 19 međunarodnih turnira, a broj osvojenih medalja je neznatno manji.

Ove male „profesionalce“ na utakmicama i turnirima uvijek prati veliki broj roditelja i prijatelja koji su se u početku samoorganizirali,  da bi kasnije sportska legenda Josip Begić preuzeo ulogu voditelja navijača.

Kako je već navedeno NK Mladost Pavlovci dolazi iz male općine koja je ipak prepoznala svoje promotore te ih počela financirati u skladu sa svojim mogućnostima, a oni na najbolji način pokazuju kako se može uspjeti  i uz minimalne resurse.

Za kraj je potrebno navesti da kada NK Mladost Pavlovci organizira nogometne turnire da se zapravo radi o međunarodnim festivalima nogometa na koji dolaze ekipe iz cijele regije, a ovu priliku koriste da vas sve pozovu na sljedeći turnir ovoga ljeta.


Izvor: sportalo.hr