Utorak, 10 Ožujak 2020 11:38

Dominirali domaćini u prvom proljetnom kolu

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

MEĐUŽUPANIJSKA LIGA SLAVONSKI BROD – POŽEGA, 14. KOLO - 

U subotu su odigrana prva tri susreta 14. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega, a među njima i derbi kola u Bukovlju gdje je jesenski prvak bio domaćin odličnoj momčadi Lipika.

SLAVONAC – LIPIK 3:1

Vrlo lijepa nogometna predstava na otvaranju proljetnog dijela MŽNL. Lipik se u Bukovlje došao nadigravati, Slavonac je prihvatio i gledatelji su zadovoljni otišli kućama, posebno oni domaći čiji su ljubimci i dalje vodeća momčad lige. Lipik je prvi došao do prednosti, Nino Cvijanović pogodio je u 11. minuti, a u prvom dijelu mrežu gostiju je zatresao Danijel Martić što je i bio aktualni rezultat na poluvremenu. U nastavku Slavonac ekspresno preko Tomislava Rose dolazi u prednost. U 70. minuti domaći vratar Konrad zarađuje isključenje, no gosti to ne koriste, dapače, u 83. minuti domaćin preko Mateja Brkića iz kaznenog udarca dolazi do trećeg pogotka.

– Da vam iskreno kažem do pred utakmicu nisam znao tko će biti spreman za igru, imamo dosta problema s ozljedama, ali ovi dečki što su danas istrčali na teren odradili su veliki posao, borili su se kao lavovi i zasluženo pobjedili. Napravili smo malu glupost i ostali s igračem manje kad smo vodili 2:1 ali nas protivnik nije kaznio, još smo do kraja iz kaznenog udarca uspjeli potvrdit pobjedu. Čestitke objema ekipama na po meni dobroj utakmici! Nadam se da ćemo se do sljedećeg kola koliko toliko kompletirati, mi nemamo imperativa ali želimo pobjeđivati, uživamo u druženju i pobjeđivanju – riječi su Marija Petrovića, trenera Slavonca. 

– Odlično smo otvorili utakmicu, imali igru i brzo došli do pogotka. Nakon gola domaćin je digao agresivnost, mi se u tom nismo snašli pa je Slavonac došao do preokreta. I u nastavku smo relativno solidno izgledali na terenu, onda smo došli do igrača više i – stali. Nismo opalili po golu, domaćin je to kaznio i zasluženo došao do pobjede na kojoj im čestitam. Što je tu je, bilo je to najteže gostovanje lige, nećemo puno žaliti, okrećemo se sljedećem kolu kad nam dolaze Sikirevci, tu idemo uzeti bodove i vratiti pozitivnu atmosferu – kazao je Ognjen Kafka, trener Lipika. 

JAKŠIĆ – ZADRUGAR 2:0

Jakšić je napravio veliki posao, mač im je visio nad vratom, pritisak ih nije slomio i osvojili su tri velika boda u borbi za ostanak. Sve je Pažinova momčad rješila u samom otvaranju utakmice, u 2. minuti Lukas Begić pri pogađa, a desetak minuta nakon toga poklon za rođendan isporučio si je Maurizio Rezo i postavio konačni rezultat.

– Danas jako teška utakmica za nas, bili smo dosta oslabljeni, a još i danas su dva igrača radi ozljeda ranije morali van. Ipak čestitam domaćinu na zasluženoj pobijedi, koju smo im svojim greškama omogućili – mišljenje je trenera Zadrugara Josipa Lončarevića. 

HAJDUK – POŽEGA 3:1

Hajduk je očekivano došao do sva tri boda u dvoboju protiv Požege, a sve je praktično bilo odlučeno u prvom poluvremenu kada su Pakračani došli do dva pogotka prednosti zahvaljujući Deitzmanu i Petroviću koji je pogodio s 11 metara. Čim se krenulo u nastavak i posljednje dvojbe trećim pogotkom za Hajduk otklonio je Komljenović. U posljednjim trenucima utakmice počasni pogodak za Požegu s itog mjesta kao i Petrović zabio je Matanović.

– Dobro provedene pripreme od 8 tjedana i stvarno dobar odaziv i pristup igrača, rezultirali su uspješnim proljetnim starom u KUP-u i u prvenstvu. Znamo da je Požega imala značajne izostanke na današnjoj utakmici, no ni mi nismo imali sve snage na raspolaganju. Pobijedili smo u vrlo korektnoj utakmici, a rekao bih da naša pobjeda ni u jednom trenutku nije bila ugrožena – komentar je Siniše Grubišića, trenera Hajduka. 

– Čestitke Hajduku na zasluženoj pobjedi i fer i korektnoj igri i puno sreće u nastavku sezone. Mi se okrećemo sljedećem kolu – rekao nam je Miroslav Lujić, trener Požege. 

Nedjeljnim utakmicama zaključeno je prvo proljetno, a ukupno 14. kolo Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega. Tri domaćina upisala su pobjede, a u Sikirevcima nije bilo pobjednika niti pogodaka.

SVAČIĆ – ŽELJEZNIČAR 3:1

Svačić je očekivano došao do pobjede protiv mlade momčadi Željezničara, no bilo je to teže nego su mnogi očekivali. Kapetan Matej Dubac je u samom otvaranju utakmice donio prednost gostima koju su čuvali do 19. minute kada stvari na početak vraća Tomislav Kljajić, a 1:1 je bio rezultat i na odmoru. U nastavku stvari idu na mlin Svačića, u 48. minuti gosti ostaju bez jednog, a onda u 59. minuti i bez drugog igrača, a takvu prednost Svačić do kraja koristi i golovima Lasića i još jednom Kljajića, ovoga puta s bijele točke dolazi do prve proljetne pobjede.

– Teško je bilo, prvo kolo koje je uvijek nepoznanica i nezgodan protivnik. Mladi dečki, brzi, borbeni, puno trče, stvarno odlični sa samo jednim nedostatkom – neiskustvom. Po meni pobjeda zaslužena, bili smo bolji protivnik. Mi igramo bez imperativa, idemo iz kola u kolo, ne krijemo da želimo biti prvi ako se ukaže prilika, no ne pod svaku cijenu – kazao je nakon utakmice Mario Tadić, trener Svačića. 

– Svi su već ranije upisali bodove Svačiću, na kraju su ih i stvarno upisali ali kako. Mi smo došli igrati nogomet, pojušat iznenadit domaćina i igrom smo to stvarno učinili, visoko smo ih pritisnuli, natrčali ih i nadigrali. Suđenje? Pa bez ustručavanja ću reći da je bilo jako loše, Svačić je dobio veliki poguranac. Najprije moj igrač dobije crveni zbog prekršaja kao zadnji igrač iako to nije bio, suigrač mu je već bio u korekciji, zati onaj drugi koji je bio tragikomičan. Glavni sudac svira nepostojeći penal za Svačić, na signalizaciju pomoćnika mijenja svoju odluku i poništava kazneni udarac a onda mom igraču daje drugi žuti jer je ispucao loptu frustriran njegovom odlukom. I onda kad je domaćin s dva igrača više jednostavno raširio igru, došao do prednosti za svaki slučaj svira i još jedan kazneni udarac, valjda da se ne bi zalomio kakav gol na drugoj strani. Čestitam Svačiću na pobjedi, a mojim dečkima na odličnoj partiji. Dobili smo dva crvena i glavobolju kako sastaviti momčad za drugo kolo – poručio je Gabrijel Crnković, trener Željezničara. 

OMLADINAC – TOMISLAV 2:0

I Omladinac je ostvario ono što se od njega očekivalo u proljetnoj premijeri, upisao je sva tri boda u domaćem susretu protiv Tomislava. Niti njima nije sve išlo lako, otpor upornog gosta slomili su tek u drugom poluvremenu u kojem je svoj debi u novom klubu golom okrunio Patrik Mijić, a stara i provjerena vrijednost Omladinca Josip Ravlić u 56. minuti zaključuje priču pogodivši za 2:0.

– Prvo poluvrijeme teška i tvrda utakmica, bez puno prilika. Drugo poluvrijeme smo ušli puno bolje u utakmicu i stvorili dosta prilika i dali dva gola. Tomislav se pokazao kao tvrda i dobro organizirana momčad i čestitke njima na fer i korektnoj igri – mišljenje je Ivana Pavkovića, trenera Omladinca. 

KAPTOL – MLADOST 4:3

Kad Kaptolo igra nikad nije dosadno, nije bilo niti ovaj put kad im je u goste stigla Mladost. Tri kazenena udarca, autogol i na kraju sedam lopti u mreži plus uzbudljiva završnica – što više poželjeti u jednom nedjeljnom posljepodnevu!? U 27. minuti Romštein prvi put pogađa s bijele točke, a onda u posljednjoj minuti kazneni udarac za goste u poravnanje pretvara Gavran. Seriju završava Romštein u prvoj minuti nastavka i Kaptol je ponovno u vodstvu.U 54. Jelić povećava prednost Kaptola, a 5 minuta nakon toga ponovno neizvjesnost vraća Miroslav Stefanović. Kaptol ponovno odlazi na +2 zahvaljujući Kovačeviću koji je loptu pospremio iza svog vratara, a novu, završnu neizvjesnost golom za 4:3 donosi Domagoj Vukšić u 87. minuti.

– Otvorena utakmica svih 90 minuta, drago mi je da su dečki iz Sibinja došli nadigravati, svaka im čast na tomu. Kod 1.0 imali smo dvije velike šanse da riješimo utakmicu, a kad to nismo iskoristili kao i obično stigne kazna. Odlično smo reagirali u nastavku, napali smo ih i po meni zasluženo došli do pobjede. Utakmica je bila stvarno odlična, samo jedan karton, dvije odlične momčad koje su tražile pobjedu, mislim da su gledatelji mogli uživati a ja čestitam svim akterima na dobro odrađenom poslu – izjavio je trener Kaptola Krešo Poleti. 

– Prije svega čestitam domaćoj i svojoj ekipi na prikazanoj igri kojom su danas najzadovoljniji bili ipak gledatelji. Ne mogu biti nezadovoljan sa načinom igre u fazi napada i sa 3 postignuta pogotka u gostima možda smo ipak zaslužili barem bod. Nismo se predali do samog kraja utakmice, igrali smo svoju igru i stvarali prilike te se nadali četvrtom pogotku i to je ono što me najviše veseli. Nastavljamo s radom i okrećemo se dvjema zanimljivim utakmicama koje nas čekaju. Današnje suđenje korektno, nema primjedbi – rekao je nakon susreta Miroslav Stefanović, trener Mladosti. 

SIKIREVCI – KUZMICA

Kuzmičani su jedini današnji gost koji je osvojio bod, Klasić je sačuvao svoju mrežu što je bilo dovoljno za zadovoljstvo kod gostiju. Sikirevci su osvojili bod, ali s obzirom da su konkurenti sa začelja bili uspješniji sada im je situacija dodatno zakomplicirana.

– Zadovoljan sam bodom i prisupom moje momčadi. U prvom dijelu Sikirevci su nas dobro pritisnuli, bili su bolja momčad na terenu, no borbenom igrom uspjeli smo se obraniti. U nastavku smo puno bolje kontrolirali igru, zaustavili domaćina i mislim zasluženo osvojili bod. Čestike dečkima na prikazanom, a domaćinu na dobroj korektnoj igri – za Sportalo je rekao trener Kuzmice Ivo Papak. 

Izvor: sportalo.hr

hhhh 1