Utorak, 25 Kolovoz 2020 10:20

Mladost i Jakšić uvjerljivo krenuli u novu sezonu Međužupanijske lige

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 1. kola nove sezone Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. Četiri utakmice odigrane su u subotu, a tri u nedjelju.
U 2. kolu u subotu, 29. kolovoza s početkom u 17,30 sati sastaju se Lipik 1925 - Jakšić i Požega - Kuzmica dok će istog dana od 19,30 sati igrati Slavonac - Sikirevci. U nedjelju, 30. kolovoza s početkom u 17,30 igrat će Mladost - Omladinac, Dinamo - Svačić, Tomislav - Zadrugar i Kaptol - Hajduk.

POŽEGA – MLADOST 1:4
Momčad iz Sibinja sjajno je otvorila sezonu, tri boda sa gostovanja velik su posao i poticaj za nastavak natjecanja. Prvo je poluvrijeme proteklo u znaku igrača sa KK inicijalima, goste je u vodstvo doveo Kristijan Katušić, a Požegi poravnjanje donio Krunoslav Kahanek. Drugo je proteklo u dominaciji Mladosti koja je golovima Antuna Kladarića, Ilije Jankovića i Ante Gavrana došla do uvjerljive pobjede.
– Šta reći nakon nakon ovakvog rezultat. Nakon primljenog gola dobro smo reagirali i na vrijeme zabili gol te promašili dvije-tri izgledne prilike, što je protivnik u nastavku kaznio. Čestitam protivniku na pobjedi, te sucima na korektnom suđenju – komentar je Tomislava Vukoje, trenera Požege.
– Prije svega pohvala za NK Požega na korektnom domaćinstvu. Mi smo se danas došli nadmetati i odradili smo utakmicu onako kako smo se dogovorili iako smo imali malih oscilacija jer očito je tjedan bez treninga ostavio traga. Nakon uvodnih 20 minuta dominacije ušli smo u malu krizu do kraja prvog poluvremena što nas je koštalo primljenog pogotka. Posložili smo se u poluvremenu i drugi dio utakmice smo odradili na visokoj razini. Čestitam svojim dečkima na pristupu i na energiji koju su pokazali i pohvala za one najmlađe koji su upisali svoj prvi službeni nastup za seniore – rekao nam je Miroslav Stefanović, trener Mladosti.

JAKŠIĆ – DINAMO 4:1
Pomalo iznenađujuće Jakšić je slavio protiv Dinama u susjedskom derbiju, a posebno je iznenađenje što su to učinili vrlo uvjerljivo. U 4. minuti mladi Petar Jurić načeo je goste koji se ipak vraćaju golom Mihaela Hlebeca, no do poluvremena Jakšić je na +2 zahvaljujući Stipi Jakeševiću i Domagoju Kovačeviću, dok je u drugom poluvremenu jedini strijelac bio Stjepan Šilhan.
– Iskrene čestitke domaćoj ekipi borili su se pošteno i vratilo im se kroz rezultat, sve što smo im poklonili dobro su iskoristili. Što se tiče nas, ja sam razočaran jer ipak trebali smo puno bolje – izjavio je Krunoslav Podoljak, trener Dinama.

HAJDUK – SLAVONAC 2:2
Dva puta su nogometaši Hajduka bili u rezultatskom suficitu, no na kraju su uzeli samo bod u domaćim dvoboju protiv novaka u ligi. Strijelci za Kužilekovu momčad bili su Franko Zandona i Stjepan Petrović, dok su prve golove Slavoca u 4. rangu natjecanja upisali Josip Mijić i Filip Štefančić.
– U prvih 15 minuta smo krenuli jako agresivno i u presing što nam se je vratilo brzim pogotkom. Nakon toga se nesvjesno povlačimo i gosti preuzimaju inicijativu uz 2-3 stopostotne promašene prilike ipak dolaze do pogotka. U samoj završnici poluvremena kada dolazimo odličnim udarcem do vodstva. Na odmoru smo se dogovorili da krenemo još agresivnije i tu dobro ulazimo u nastavak utakmice i uz par dobrih prilika koje gostujući golman dobro brani dolazimo da odlučimo utakmicu. Tamo gdje nas je sreća pomazila nismo znali iskoristiti i otići na 3:1. Gosti do kraja utakmice poravnavaju rezultat koji ostaje do kraja. Naravno da nam je žao što nismo uzeli tri boda ali prvenstvo je dugačko a nama preostaje da samo radimo, treniramo i budemo pravi. Dečki su dali sve od sebe. Gostima čestitam na fer i korektnoj igri – rekao nam je Tomislav Kužilek, trener Hajduka.
– Završilo je 2:2 nakon zanimljive utakmice. Sve je bilo korektno, domaćin stvarno odlična momčad, a mi smo se predstavili u dobrom svjetlu i po mom mišljenju remi je najrealniji rezultat – mišljenje je Ive Babića, trenera Slavonca.

KUZMICA – KAPTOL 2:2
U okviru priče o međusobnim ogledima ove dvije momčadi ovih 2:2 možemo okarakterizirati kao “samo 2:2”. Uvijek efikasni dvoboji ova dva rivala nisu niti ovoga puta razočarali, dapače, bila je to sjajna utakmica. U prvom dijelu puno bolji su bili gosti iz Kaptola, no bolja je bila momčad Kuzmice koja je na odmor otišla s minimalnom prednosti koju im je donio Mislav Brnčić. U nastavku bolja predstava domaćina, no gosti ipak dolaze do poravnanja. Za Kaptol su strijelci bili iskusni Branko Sadilek mladi Filip Matić, dok je drugo vodstvo Kuzmici donio Andrija Lucović.
– Čestitam igračima jedne i druge ekipe na odličnoj utakmici. Mi možemo više žaliti za izgubljena dva boda jer smo u zadnjih deset minuta imali dvije, tri prilike za zabiti gol i riješiti utakmicu, pogotovo ona u sudačkoj nadoknadi – riječi su Ive Papka, trenera Kuzmice.

SIKIREVCI – TOMISLAV 3:1
Za razliku od prošle sezone Sikirevci su sada krenuli pobjedom, ponajviše zahvaljujući Valentinu Šuniću. Već u 7. minuti domaćin je u prednosti, strijelac je bio Ivica Glavačević, da bi sredinom prvog poluvremena Ivan Ivančević poravnao na 1:1. Ovaj rezultat bio je aktualan do 52. minute kada Valentin Šunić postiže svoj prvi, a u 87. isti igrač postavlja i konačni rezultat.

ZADRUGAR – LIPIK 4:0
Zadrugar je napravio veliki posao, odlično otvorio sezonu i uvjerljivo slavio protiv Lipika na otvaranju nove sezone. Goste iz grada lipicanaca načeo je u 35. minuti Tomislav Galovac, a 5 minuta nakon njega za 2:0 zabija mladi Kristijan Blažević. Nakon 15 minuta igre u nastavku kapetan Tomislav Đurković potvrđuje pobjedu Zadrugara, dok je konačni rezultat u završnici svojim drugim golom postavio Tomislav Galovac.

SVAČIĆ – OMLADINAC 0:2
Pred 500ak gledatelja u Slatniku su snage odmjerili domaći Svačić i Omladinac iz Gornje Vrbe. Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav, rastrgana i nervozna igra obje momčadi nije donijela puno zanimljivih situacija. U 33. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon što je Marko Mišković prilično glupo, na centru, zaradio isključenje. Nedugo potom Omladinac je u vodstvu, Josip Ravlić je oboren u kaznenom prostoru, a siguran realizator bio je Slaven Barišić. Čim se krenulo u nastavak Josip Ravlić si je zacementirao status igrača utakmice, dobio je odličnu loptu u prostor, sjurio se prema golu domaćih i majstorski pogodio za 2:0. Još 15ak minuta nakon toga domaći su bili “grogirani”, a tak od 60. su počeli konkretnije napadati. Upravo je ta 60. minuta bila ona u kojoj je Tomislav Knežević imao prvu intervenciju, šut je sa 20ak metara okušao Josip Pavić, ali vratar gostiju je to mirno obranio. Do kraja je Svačić pleo mrežu oko gostujućeg gola, ubacivao puno lopti u kazneni prostor, no sve je to bilo uglavnom bezopasno pa se može reći da je Omladinac mirno sačuvao prednost i uzeo velika tri boda i status prvog favorita za naslov prvaka.

Izvor: sportalo.hr