Ponedjeljak, 14 Rujan 2020 12:21

Slavonija poražena na gostovanju u Županji kod Graničara u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

ŽUPANJA - Odigrane su utakmice pretkola Hrvatskog nogometnog kupa. U slavonskom okršaju Graničar je u Županji minimalno slavio protiv požeške Slavonije koja je doživjela prvi poraz u sezoni, a strijelac jedinog gola bio je Ivan Kovačević u 21. minuti.

– Prije svega čestitke mojim igračima na dobroj igri i pobjedi te plasmanu u sljedeći krug natjecanja gdje nas čeka dvoboj s Hajdukom. Nakon toga čestitke i gostima iz Požege koji su iako bez Peharde i Antunovića pokazali da su odlično posložena i momčad sa širokom klupom, želim im puno sreće u prvenstvu! Mislim da je ovo velika nagrada svima u klubu, posebice igračima, ne igra se svaki dan protiv Hajduka službena utakmica, no moram spustiti loptu na zemlju i reći da mi živimo od onoga što pokazuje ljestvica 3. HNL a ne od Kupa, to je samo bonus. Do te utakmice imamo puno posla, puno važnog posla i moramo biti koncentrirani na prvenstvene zadaće – smiruje stvari trener Graničara Dražen Ilić.

– Čestitam prije svega Graničaru na zasluženoj pobjedi, nije lako u dva tjedna dva puta pobjediti takvu momčad. Mi smo svjesno dali priliku dečkima koji su u krugu prve momčadi a manje igraju, ovaj ritam strašno troši a ipak su nam prioritet sljedeće dvije utakmice u prvenstvu. Moram reći da sam stvarno zadovoljan kako su reagirali, pokazali su da i u ovako jakim utakmicama možemo na njih računati. Što se same utakmice tiče mislim da smo bili ravnopravan protivnik, čak bih rekao dobrim dijelom utakmice i ponešto bolji, ali pobjedi Graničara nema nikakve zamjerke – rekao je Dalibor Bognar, trener Slavonije.

Jučer je odigrano i pet utakmica 5. kola 3. Hrvatske nogometne lige - Istok. Postignuti su ovi rezultati : Slavija - Bedem 1:0, Marsonia - Čepin 1:0, Vuteks Sloga - Vukovar 1991 0:1, NAŠK - Kutjevo 2:2 i Đakovo Croatia - Slavonac 2:1. Zbog obveza u kupu nisu odigrane utakmice : Oriolik - Slavonija, Belišće - Zrinski, Graničar - Vihor i Sloga (NG) - Valpovka. 

Požežani će svoj susret 5. kola u Oriovcu kod Oriolika odigrati u srijedu. 16. rujna s početkom u 17,00 sati, a prije toga Slavoniju očekuje i susret 6. kola kada će u subotu, 12. rujna s početkom u 17,00 sati u Požegi gostovati Sloga (NG)

Parovi šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa:

Dilj Vinkovci – Rijeka

Ferdinandovac – Dinamo

Gaj Mače – Lokomotiva

Graničar Županja – Hajduk

Rudar Mursko Središće – Slaven Belupo

Crikvenica – Osijek

Rudar Labin – Inter-Zaprešić

Polet Sv. Martin na Muri – Istra 1961

Croatia Zmijavci – Šibenik

Oriolik – RNK Split

Kurilovec – Vinogradar

GOŠK Dubrovnik 1919 – NK Zadar

Mladost Ždralovi – Zagreb

Sesvete – Rudeš

Varaždin – Cibalia

Gorica – Novigrad

Rezultati pretkola Hrvatskog nogometnog kupa:

Segesta – Croatia Zmijavci 3:4

Bjelovar – Varaždin 0:5

Oriolik – Karlovac 1919 2:1

Kurilovec – Papuk 4:0

Dilj Vinkovci – Virovitica 1:0

Pazinka – Crikvenica 0:2

Graničar Županja – Slavonija Požega 1:0

GOŠK Dubrovnik 1919 – BSK Bijelo Brdo 4:2

Gorica – Belišće 1:0

Rudar Labin – Primorac Biograd n/m 2:0 nakon produžetaka

Gaj Mače – Lika 95 Korenica 20:2

Sloga Nova Gradiška – Sesvete 0:3

Mladost Tribunj – Polet Sv. Martin na Muri 0:2

Mladost Ždralovi – Mladost Petrinja 3:1

Ferdinandovac – Ivančica Ivanec 3:1

Rudar Mursko Središće – Tehnika Koprivnica 3:0

 

Izvor: sportalo.hr