Srijeda, 20 Veljača 2013 11:36

Rukometašice u potpunosti spremne

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POČINJE DRUGI DIO PRVENSTVA U RUKOMETU  -

 

IMG 2774POŽEGA – Rukometašice Požege su prošle godine u jesenskom dijelu počele s igranjem nakon godinu dana zbog suspenzije kluba. Nitko nije znao kakav će biti start, jer nisu duže vremena imale prvenstvenih utakmica, nego samo pripreme i prijateljske utakmice. No odmah na početku one su iznenadile i svoje protivnike neugodno, a Požešku javnost i sportske djelatnike ugodno. Nizale su pobjedu za pobjedom, a iz utakmice u utakmicu se dizale. Nakon zimske pauze i priprema u nedjelju ugošćuju ekipu Orahovice. - Pripreme su dobro prošle, možemo ocijeniti dobrom trojkom, jer smo imali polovičan odaziv. No kao ekipa smo se digli bar za 30% u odnosu na prvi dio prvenstva. Ozljeda nemamo, čekamo da nam se uskoro vrati Sara Kakuk, koja je imala ozljedu ligamenata u studenom. Do početka trećeg mjeseca ona će se priključiti pripremama i igri. Nitko nam nije otišao iz ekipe, a došla nam je Matea Galić, još jedna golmanica. Sada smo s njenim dolaskom riješili problem golmana s kojim smo se suočavali u prvom dijelu prvenstva. Ona se dobro priprema, vrijedna je i mislim da će nam kao pojačanje puno značiti – istakao je trener Hrvoje Jurković, koji od nedjeljne utakmice očekuje pobjedu i nove bodove, jer su i u jesenskom dijelu Orahovicu pobijedili s dva gola razlike.

 

Od kako su se i neke starije igračice vratile sa školovanja nazad u ekipi Keršek, Marić, Kakuk ekipa igra stabilnije i Jurković ne vidi većih problema, ako ne bude ozljeda. Očekuje svakako plasman u samom vrhu, ali zašto ne i prvo mjesto.

 

Premalo zajedničkih treninga muči rukometaše

 

IMG 2778Dobro je došla ova pauza da se igrači malo odmore i slože neke stvari, ali sa pripremama nije baš zadovoljan njihov trener dario Anić – premalo je zajedničkih treninga i uvježbavanja zajedničkih akcija, jer je pola ekipe na školovanju izvan Požege, pa tijekom tjedna nikada ne možemo složiti cijelu ekipu. Ostaju nam utakmice vikendima, tako da neke stvari ne možemo uigrati. Evo i prošlog tjedna u Belom Manastiru na prvoj utakmici proljetne sezone nesretno smo izgubili. Vodili smo s pet golova razlike, a onda uz veliku pomoć sudaca izgubili zbog puno isključenja naših igrača, sa jednim golom razlike. Pola dečaka nam je na fakultetu i to nam onemogućava konstantan rad i treninge – kaže Anić, kojega već u subotu očekuje teška utakmica s ekipom Borova, koja je ekipa iz vrha tablice. – Malo su se još i pojačali od jeseni, te ja očekujem dobru i borbenu utakmicu, ali i da dva boda ostanu u Požegi. Pozivam navijače da dođu i daju nam podršku – pozvao je trener Anić.

 

Dalji raspored utakmica je težak jer najjače ekipe nama dolaze u goste, a one iz sredine tablice ugošćavaju Požežane. Došlo je i jedno pojačanje u Požegu, a to je bivši igrač Nexe Marko Nekić koji se doselio u Požegu. – On je stariji igrač i svakako će nam njegovo iskustvo dobro doći, no otišao nam je Filip Galić, koji se školuje u Zagrebu u RK Sesvete. Nadam se da će ekipa dati sve od sebe te da ćemo zadržati sredinu tablice ili malo prema gore. Imamo dobre uvjete za rad koje nam osigurava Požeški sportski savez u dvorani, no previše igrača tijekom tjedna izvan Požege, te gotovo nikada ne trenira cijela ekipa – dodaje Anić.