Utorak, 06 Prosinac 2011 11:01

Dea prva biciklistica u Slavonskoj ligi

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

DEA PAVIČIĆ - BICIKLISTICA LUKS RACING TEAMA  -

POŽEGA – Ove godine svoje najveće uspjehe od osnivanja postigao je Biciklistički klub Luks racing team iz Požege. U ukupnom plasmanu u Slavonskoj brdskoj biciklističkoj ligi zauzeli su drugo mjesto, za koje je svakako zaslužna i mlada biciklistica Dea Pavičić koja je uvjerljivo prva u svojoj kategoriji. Dea je učenica, rođena 1997. godine, Požežanka.

- Biciklizmom kao sportom sam se počela aktivno baviti prošle godine u 9. mjesecu kad sam pristupila biciklističkom klubu LUKS Racing Team. Prva mi je utrka bila u Donjem Miholjcu i tu svoju prvu utrku punu dojmova sam vozila u kategoriji početnika gdje sam bila prva i osvojila premoćno najviše postolje. Ove sezone u Slavonskoj brdsko biciklističkoj ligi prešla sam u kategoriju žene, i na ukupno 12 utrka lige zauzela sam ukupno prvo mjesto što je doista velik uspjeh za mene, jer ipak sam i bila nova u tom sportu a i ušla sam u jaču konkurenciju – istakla je Dea Pavičić.

Osim slavonske lige Dea je vozila i ostale natjecateljske utrke koje se boduju za državno prvenstvo i Kup Hrvatske. - U utrkama Kupa Hrvatske vozila sam u kategoriji početnici do 15 godina gdje su mi konkurencija bili dečki koji su već jednu sezonu vozili utrke u toj kategoriji i bez obzira na to zauzela sam na kraju osmo mjesto. S tim rezultatom sam također jako zadovoljna. Sljedeće godine u utrkama Kupa Hrvatske prelazim u kategoriju Elite Žene gdje ću se potruditi bit što bolja i dati sve od sebe. To je kategorija  koja je neusporedivo jača od svih kategorija u kojima sam do sad vozila i to su utrke koje su neusporedivo i teže i duže nego trke koje sam vozila do sad. No to me ne sputava u treninzima, naprotiv spremam se za te utrke i treniram da bi se uključila u borbu za postolje i u toj kategoriji Kupa Hrvatske – rekla je odlučna Dea.

Zadovoljna je naravno, jer će i svom klubu donositi  nove bodove. – Želja mi je što više bodova donijeti svom klubu tako da i ja sa svojim bodovima slijedeće sezone doprinesem borbi našeg požeškog biciklističkog kluba Luks Racing Teama da osvojimo postolje u ukupnom poretku Kupa Hrvatske. To je naš cilj za slijedeću sezonu – planira Dea, a ove zime će cijelo vrijeme raditi na kondicijskim pripremama.

Veliku podršku u ovom dosta zahtjevnom i opasnom sportu, jer se utrke brdskog biciklizma odvijaju na dosta opasnim stazama, a u žaru borbe za što bolji plasman na stazama se postižu brzine i do 80 km, daju joj uz klub i njeni roditelji na čemu im Dea posebno zahvaljuje. Ona obećava još bolje rezultate u budućnosti.

Više u ovoj kategoriji: Poletti novi trener Slavonije »