Petak, 22 Veljača 2013 14:39

Maksimalan učinak Plamenih

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

KOŠARKAŠICE PLAMEN POŽEGA U A2 LIGI SJEVER ZABILJEŽILE DESET POBJEDA  -

 

 

POŽEGA – Košarkašice plamen Požega u A2 ligi sjever niti nakon deset utakmica ne znaju za poraz. Igračice trenera Vladimira Englmana ostvarile su pozitivnu koš razliku od čak 398 koševa i sigurno su svojim igrama a i kvalitetom igračica daleko ispred svih drugih ekipa u ligi. Dva kola prije kraja prvenstva Požežanke su praktički i teorijski osigurali prvo mjesto i prema prikazanim igrama njihovo mjesto je sigurno u višem rangu. Do kraja prvenstva ostaju još dvije utakmice i za očekivati je da će Požežanke ostvariti i u te dvije utakmice pobjedu i tako napraviti rekord te završiti natjecanje bez poraza. Evo što je o rezultatima i planu u slijedećoj natjecateljskoj sezoni rekao ŽKK Plamen Požega Vladimir Englman: Mi smo zasluženo vodeća ekipa lige, jer imamo nekoliko igračica koje su igrale A1 ligu. Čini mi se da je ove godine liga nešto jača nego ranije, jer su se pojačale ekipe Brod na Savi, Brod i Mursa. Isto tako mislim da su za ovu ligu ekipe Vidije i Koprivnice preslabe i da im tu nije mjesto. Naš profil igračica i kontinuitet rada koji je prisutan duže vrijeme, sada daje rezultate i mogu reći da sam to očekivao. Iako do kraja prvenstva igramo s dosta kvalitetnim ekipama Brod na Savi i Brod očekujem pobjede, a nakon toga i kvalifikacije za popunu A1 lige.

Koji je način igranja u doigravanju za A1 ligu ?

U doigravanje ulaze prve tri ekipe iz skupine sjever i jug. S obzirom da se bodovi iz prvenstva prenose mi ulazima s 4 boda, i ostaje nam još po dva susreta s ekipama iz skupine jug, a to će prema mom saznanju po svoj prilici biti Croatia (Zagreb), Zagreb i Solin. E, što će tu biti teško mi je reći, jer nisam upoznat s kvalitetom ekipa skupine jug. Nešto sam vidio kod ekipe Zagreba, koji su bili na našem turniru i tu ima dosta igračica koje su prošle reprezentativni program u mlađim selekcijama. Mi ćemo pokušati ostvariti plasman u A1 ligu, a da li ćemo moći igrati, to je za sada teško reći. Ako se ne bude ništa promijenilo teško ćemo moći naći oko 200.000 kuna više koliko nam treba u A1 ligi.

Zbog čega toliko sredstava?

Mi samo HKS-u moramo platiti kotizaciju za natjecanje oko 100.000 kuna, povećavaju nam se putni troškovi za oko 20.000 kuna, a da bi mogli igrati respektabilniju ulogu u ligi trebaju nam barem dvije kvalitetne igračice, a za njihov smještaj i boravak u Požegi za godinu dana trebalo bi izdvojiti oko 80.000 kuna. Mi na žalost za sada tih novaca nemamo. No čekati ćemo da se završi doigravanje za popunu A1 lige pa ćemo vidjeti kako ćemo se plasirati a tada ćemo vidjeti kako dalje zaključio je trener Plamen Požega Vladimir Englman.      

                                                              Josip Neferović