Četvrtak, 27 Svibanj 2021 10:11

Mladi požeški boksači Tin Pavličić i Petar Bilješković osvojili srebro i broncu na Prvenstvu Hrvatske

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

ZAGREB - Proteklog vikenda u Zagrebačkom boksačkom centru boksalo se Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za mlađe dobne skupine na kojem su nastupila i dva člana požeškog  Boksačkog kluba Graciano. To su mlađi kadet Petar Bilješković u kategoriji do 62 kg i kadet Tin Pavičić u kategoriji do 72 kg.

Tin Pavičić je u polufinalu sve riješio već u prvoj rundi i sa tri udarca prisilio Martina Ivšaka iz Križevaca na predaju. U finalu ga je čekao iskusni prošlogodišnji prvak Ivano Jakšić iz Rijeke. Tin je dobio prvu rundu,što je zabrinulo trenera iz Rijeke.Ivano mijenja taktiku i druga runda prolazi dosta izjednačeno. U trećoj rundi Tin malo posustaje ali se vraća pred kraj borbe no zlato odlazi u Rijeku.

Petar Bilješković je ždrijebom odmah došao u polufinale i boksao dosta zrelo i hrabro. Primao je udarce na ruke i pogađao visokog Gabrijela Kapetanovića iz Slavonskog Broda.U čistim udarcima borba je bila izjednačena ali su suci nagradili veći broj udaraca koje je upućivao brođanin. Petru ostaje bronca kao uspomena na svoje prvo prvenstvo u boksačkoj karijeri.