Nedjelja, 31 Ožujak 2013 16:32

Požeški kadeti uvjerljivo prvi u obje lige

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

1.i 2. HRVATSKA ŠAHOVSKA LIGA istok - kadeti  -

 

NOVA GRADIŠKA - 23. ožujka 2013. održano je četvrto, peto i šesto kolo 1. i 2. kadetske lige Hrvatske šahovske lige -istok. U obje kadetske lige natječu se članovi Gradskog šah kluba „Požega“.

U I kadetskoj ligi za „Požegu I“ su nastupili: Borna Vlašić, David Marčinković, Matko Radojčić, Juraj Prevolšek i Stjepko Čuljak. Sva tri odigrana kola mladi Požežani su pobijedili ekipe iz ŠK „Đuro Đaković“ iz Slavonskog Broda, ŠK „Strmac“ iz Nove Gradiške i ŠK „ Vinkovci“ iz Vinkovaca i na taj način nastavili pobjednički niz s kojim su i započeli ovo prvenstvo. Nakon šestog kola ekipa GŠK „Požega I“ je na 1. mjestu sa maksimalnih 12 osvojenih bodova. U zadnja tri preostala kola očekuje se konačni rasplet jer ekipa „Požege I“ bježi tek dva boda od najbližeg konkurenta. Ključni mečevi su pred njima. Prvi put u povijesti kluba ukazuje se šansa kadetima za ulazak u završnicu Državnog prvenstva kadeta Hrvatske

 

ORAHOVICA - U II kadetskoj ligi ekipa „Požege II“ također je u četvrtom, petom i šestom kolu pobijedila sve svoje protivnike i to slijedom: ŠK „Slavonac“ iz Našica, ŠK „Trpinja Triglav osiguranje“ iz Trpinje te ŠK „Donji Miholjac II“ iz Donjeg Miholjca. U ovoj je konkurenciji istovjetna situacija nakon šestog kola kao u 1. kadetskoj ligi gdje je ekipa „Požege II“ na 1. mjestu sa 12 bodova. Za ekipu „Požege II“ nastupili su: Tibor Kakuk, Egon Hajpek, Erik Hajpek i Roko Vlahov. U subotu nakon predstojećih blagdana, kadetske lige se završavaju sa tri preostala kola koje će se odigrati u Našicama 6. travnja.

U povijesti ekipnih kadetskih natjecanja u šahu ne pamte ovakve situacije da se u obje lige ekipe iz istog kluba bore za naslov prvaka što mnogo govori o snazi, talentu i kvaliteti igračkog kadra u GŠK „Požega“. Možda su naši dječaci spremni učiniti još jedan mali iskorak i učiniti presedan te osvojiti tron u obje kadetske lige. Ukoliko kadeti budu odigrali hrabro, mirno i koncentrirano do posljednjeg kola kao što su to učinili u dosadašnjem tijeku prvenstva ne isključuje se mogućnost da se iz Našica vrate sa dvostrukom krunom. Zapravo po prikazanim partijama bilo bi to posve zasluženo, ističu u GŠK Požega.