Banner 750x94 oluja

dan pobjede 13 2022

Banner 750x94 cvjetici

Putujuci dnevni boravak 1200x300 01

Breadcrumbs

Srijeda, 28 Srpanj 2021 10:45

Održan plenum 3. HNL - Istok, Slavonija u 1. kolu gostuje u Ivankovu kod Bedema

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

ĐURĐENOVAC - Plenum klubova 3. Hrvatske nogometne lige - Istok održan je u Đurđenovcu. Najzanimljiviji dio bio je izvlačenje natjecateljskih brojeva kojima se kroji raspored natjecanja. Aktualni prvak Belišće u obranu naslova kreće u Našicama kod presloženog NAŠK-a, prvi pratitelj Vukovar će na gostovanje kod Ellera i godinu iskusnijih mu suigrača, a i ambicizno Đakovo će na gostovanje, njih čeka ogled s Kutjevom.

Novaci u ligi će isto tako na put, Darda u Jurjevac a Omladinac u Županju. Inoslav Damjanović će debi na klupi Čepina imati pred Siouxima protiv Slavonca, najbolji igrač 3. HNL Ivan Antunović sa Slavonijom gostuje kod Bedema u Ivankovu, dok se derbi kola igra u Slavonskom Brodu gdje će županijski derbi odigrati Marsonia i Oriolik predvođeni novim trenerima Hrvoje Bušićem i Antom Bulatom.

Prvo kolo igrat će se 21. i 22. kolovoza, a parovi su : Čepin - Slavonac, Vuteks Sloga - Slavija, Kutjevo - Đakovo Croatia, Bedem - Slavonija, NAŠK - Belišće, Graničar - Omladinac, Zrinsku - Darda, Sloga - Vukovar 1991 i Marsonia - Oriolik. 

Slavonija će svoje domaće utakmice u narednoj sezoni igrati u Velikoj na Stadionu Papuka, a prvi gost će biti NAŠK (Našice) s kojima će "Plavi s Orljave" igrati u 2. kolu. Nakon toga će Slavonija u 3. kolu u Županju kod Graničara a u četvrtom dočekuje Zrinski iz Jurjevca.

Od sezone 2022./2023. će se igrati je jedinstvena 3. liga na području cijele države. Popunjavanje lige predviđeno je na način da će iz 2. lige ispasti 5 klubova, 5 trećih liga će dati po dva kluba a šesnaesti klub pronaći će se u kvalifikacijama predstavnika središta Zagreb, Osijek i Split, ukoliko prvoligaši zadrže svoje "B" momčadi u trećoj ligi.

Slavonija je prošlu sezonu završila na 5. mjestu, a u narednoj sezoni 2021./2022. cilj je ponovno sami vrh ljestvice, a ako se ukaže mogućnost i plasman u jedinstvenu 3. HNL.