Utorak, 24 Kolovoz 2021 11:56

Odigrano 1. kolo 1. Županijske nogometne lige

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEGA - Proteklog vikenda počelo je novo prvenstvo 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. U subotu su odigrana dva susreta, a preostalih pet na rasporedu su bili u nedjelju. Novaci u ligi su Kuzmica i Kaptol koji su ispali iz Međužupanijske nogometne lige i Slaven (Gradac) koji je ušao iz 2. ŽNL. 

DINAMO – MLADOST 1:2

U Rajsavcu je odigrana jedna zanimljiva utakmica nakon koje su gosti iz Pavlovaca odnijeli sva tri boda kući. Odmah na otvaranju susreta krenulo je odlično za goste koji dolaze do prednosti preko Kristijana Kelebude već u 3. minuti. Nakon toga domaća ekipa preuzima terensku inicijativu i stvara par izglednih šansi koje nisu uspjeli realizirati. U 56 minuti Rafael Penava izjednačuje rezultat s bijele točke, a u 66. minuti Matej Poljaković pogađa za pobjedu Pavlovčana.

- Teška i borbena, čvrsta izjednačena utakmica. Dobro otvaramo ranim golom tako da je domaćin nas jurio. Važna tri boda za otvaranje prvenstva i nastavak dobrih rezultata iz prošle sezone. Čestitke mojim igračima na borbenosti i zalaganju, gostima sreću u nastavku prvenstva. – izjavio je Igor Smoljanović.

KUZMICA – SLOGA 6:1

Kuzmica je na svom Parku pod svijetlima reflektora dočekala Slogu iz Trenkova koju je na kraju rutinski svladala i upisala vrijedna tri boda na otvaranju prvenstva. Najraspucaniji u redovima Kuzmičana bio je Mislav Brnčić koji je postigao tri pogotka, a po jedan su dodali Miroslav i Ivo Papak te Fabrio Novak. Jedini pogodak za Slogu postigao je Marko Foro.

 - Čestitam Kuzmici na zasluženoj pobjedi, vidi se da su došli iz višeg ranga. Iako smo bili nekompletni i došli sa samo 12 igrača bili smo solidni, kod 2-1 tražili pogodak za izjednačenje do same završnice kad smo se bez veze raspali i u posljednjih 12 minuta gutnuli čak 4 gola. Već u Pavlovcima u idućem kolu ćemo se kompletirat, a za 2 tjedna protiv Croatie (Donja Obrijež) bi se trebali i konačno vratit na naše igralište Park nakon punih 10 mjeseci u izbjeglištvu. Nogomet nogometašima! – izjavio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

GRANIČAR – SULKOVCI 5:0

Graničar je rutinski slavio u derbiju protiv Sulkovaca, očekivala se teža i zanimljivija utakmica, ali na kraju Sulkovčani nisu mogli parirati Čengićevoj momčadi koja je pokazala odličnu pripremljenost i snagu na otvaranju prvenstva. Već nakon 23. minute Graničari su imali prednost od 4:0. Po dva pogotka postigli su Vinko Ančurovski i Adam Srdarević za veliku prednost svoje momčadi koju su držali i na odmoru. Polovicom drugog dijela Josip Srdarević postavlja konačan rezultat s bijele točke i donosi veliko slavlje Graničarima.

- Otvorili smo dobro utakmicu i rano poveli a na poluvrijeme smo otišli s 4:0 U drugom smo spustili loptu na podlogu i čekali iz kontre iz čega smo napravili i dobili i kazneni udarac i mirno priveli utakmicu kraju… Čestitam svojim igračima na zalaganju, pobjedi i postignutom rezultatu, a gostujućoj ekipi i treneru želim sreću u slijedećim utakmicama. – izjavio je Darko Čengić, trener Graničara.

- Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Mi se moramo okrenuti nastavku prvenstava i tražiti bodove u nastavku natjecanja. – kratko je poručio Josip Vukoja, trener Sulkovaca.

CROATIA (M) – KAPTOL 3:4

U Mihaljevcima je odigrana jedna žustra i čvrsta utakmica nakon koje gosti odnose sva tri boda putem Kaptola. Bila je to utakmica puna prigoda s obje strane u kojoj se Kaptol bolje snašao i spretno odnio sva tri boda kući. Na samom početku susreta odmah kreće vatreno. Gosti dobivaju priliku s bijele točke, ali je domaći vratar Tin Prološčić obranio udarac Branka Sadileka. Do 23. minute Sadilek se iskupljuje s postignuta dva pogotka, u 39. minuti Nikola Vasić vraća domaćina u igru, ali samo tri minute nakon Valentin Pranjić vraća dvostruku prednost Kaptolčanima. S 1:3 otišlo se na odmor. U drugi dio domaćin ulazi konkretnije i bolje te preuzima terensku inicijativu zbog toga što su gosti ostali bez Mateja Romšteina koji je zaradio crveni karton. U 67. minuti Kristijan Vidović postignutim autogolom domaćina diže i vraća u život, deset minuta nakon toga Marijan Ladović postiže pogodak za potpuno poravnanje, ali na kraju je Luka Andrijević u 86. minuti pogodio za pobjedu Kaptola.

- Nogomet nogometašima! – izjavio je Goran Vrgoč trener, Croatie

BSK – DOBROVAC 3:2

BSK je na svom terenu slavio protiv Dobrovca teže od očekivanog. Svi su vjerojatno očekivali rutinsku pobjedu Dedera, ali gosti iz Dobrovca su ih ovoga puta dobro namučili i skoro bili prvi nakon jako dugo vremena koji bi odnijeli bod iz Buka. Falilo im je svega nekoliko trenutaka, ali je na kraju BSK u zadnjim trenutcima susreta osigurao tri boda. Josip Jakovljević je u 14. minuti donio prednost Žutima, u 24. minuti Božidar Tutić poravnava. Do kraja prvog dijela Ivan Buturac dovodi ponovo domaćina u prednost koju su držali i na odmoru. Drugo poluvrijeme proteklo je mirno bez pogodaka sve do 76. minute kada Josip Tutić zabija za povratak gostiju. Kada su svi mislili da je kraj i da će Dobrovac doći do velikog boda, u 94. minuti Jure Bošnjak pogađa s bijele točke za pobjedu Bučana.

- Prvo bi se zahvalio gostima koji su zamijenili domaćinstvo, potom bi svojim dečkima čestitao na pobjedi, koja je izborena na vrlo težak način, nadam se da ćemo krenuti trenirati jer ako ne krenemo bit će to jedna teška sezona za nas, još bi čestitao gostima na stvarno fer i korektnoj utakmici. –izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

GRAŠEVINA – SLAVEN 1:3

Graševina je na svom Grotu ugostila Slaven koji je odigrao odličnu utakmicu kao pokazatelj kakav želi biti u prvenstvu i da se nisu bez veze vratili u viši rang. Od početka pa do kraja susreta Slaven je bio momčad koja je stvarala prilike, diktirala tempo igre, dok je Graševina pokušavala zaprijetiti preko dugih lopti i iz prekida što im nikako nije polazilo za rukom. Gračani su poveli već u 3. minuti preko Josipa Čolaka koji je nakon ubačaja Marka Blaškovića glavom pospremio loptu iza domaćeg vratara. Pred kraj prvog dijela Petar Jozić je povisio prednost na 0:2 s kojom se otišlo na odmor. U drugom dijelu domaćin je poslao sve snage prema naprijed te je pokušavao zaprijetiti gostujućim vratima, ali obrambena linija Slavena im nije ništa dopuštala. U 77. minuti Antonio Hip odlično probija po strani i sam odlazi pred domaćeg vratara, a onda mirno posprema pored njega za velikih 0:3. U 85. minuti Mario Rudar postiže počasni pogodak za domaćina.

- Kao prvo moram čestitati gostima na požrtvovnosti i upornosti, dečki su došli na Grot i ostavili srce, a u Gradac nose zasluženo tri boda. Moji dečki trebaju razmisliti o svemu što su danas dečki iz Gradca pokazali. Utakmica čvrsta tvrda bez puno gol šansi . Bila je dobra za gledatelje. Mi trebamo razbistri glave i početi kvalitetno trenirati. Nadam se da su godišnji, rođendan, izleti itd. Prošli pa ćemo se češće viđati na treninzima. – izjavio je Dario Pažin, trener Graševine.

- Nakon 4 godine hoda po trnju Slaven se vratio u PoŽesko slavonsku primeru. Prvo pa muško, teško gostovanje kod ekipe koja je prošle sezone bila u top 5 i odmah pobjeda. Odigrali smo odličnu momčadsku utakmicu, svi dečki su dali svoj maksimum i rezultat nije izostao. Čestitam svojim dečkima, danas su stvarno bili pravi. Idemo dalje, slijedeći protivnik je još zahtjevniji, ali ako ostavimo srce na igralištu kao danas sve je moguće. Motiv koji nas nosi velik je kao srce čovjeka za koga igramo i borimo se. Hvala Vetovčanima na korektnom domaćinstvu i želim im sreću u nastavku prvenstva. – izjavio je Bernard Raguž, trener Slavena .

OMLADINAC – CROATIA (DO) 1:0

Omladinac je na svom terenu ugostio momčad iz Donje Obriježi. Domagoj Pejakušić je pet minuta prije kraja susreta donio sva tri boda svojoj momčadi. Teška utakmica po teškom vremenu. Borba na sredini terena gdje smo u drugom poluvremenu iz jednog prekida postigli pogodak za 3 boda. Čestitke mojim a i gostujućim igračima te im želim uspjeha u daljnjem dijelu prvenstva. – izjavio je Tomislav Topalović, trener Omladinca.

U 2. kolu opet će se dvije utakmice odigrati u subotu, a pet u nedjelju. U subotu, 28. kolovoza s početkom u 17,15 sati sastaju se Mladost - Sloga i Dinamo - Croatia (M) dok će u nedjelju, 29. kolovoza u 17,15 sati igrati Croatia (DO) - Kuzmica, BSK Buk - Omladinac, Sulkovci - Dobrovac, Slaven - Graničar i Kaptol - Graševina. 

(sportalo.hr)

1 znl