Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2021 11:33

Županijski prvoligaši odigrali drugo kolo

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Proteklog vikedna odigrane su sve utakmice 2. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Mladost je upisala 3 boda u svojim Pavlovcima, a Croatia (Mihaljevci) je slavila na teškom gostovanju u Rajsavcu.

MLADOST – SLOGA 5:0

Mladost se vratila na svoj teren nakon pobijede iz prošlog kola u Rajsavcu, danas su dočekali Slogu kojoj su poslali pet komada putem Trenkova. Bila je to jedna utakmica u kojoj je domaćin pokazao potpunu nadmoć u odnosu na nemoćne goste. Mladost je uhvatila dobar ritam od dvije pobjede, dok su Trenkovčani doživjeli još jedan potop kao u prošlom kolu. Matej Poljaković opet je vodio svoje Pavlovčane do pobjede s dva postignuta pogotka , a po jedan su dodali Tomislav Vinković, Luka Garić i Igor Matoković.

- Utakmica jako bitna i nama i njima. S ovim rezultatom mirno možemo nastaviti s prvenstvom 6 bodova imamo. U početku nismo iskoristili neke prilike, ali u drugom poluvremenu se otvorilo. Gostima želim sreću u nastavku, dok mojim igračima čestitam na igri i zalaganju i nadam se nastavku serije rezultata, ali i dobre igre i u Mihaljevcima koji nam baš i ne leže. – Izjavio je Igor Smoljanović, trener Mladosti.

- Čestitke igračima Mladosti i treneru Igoru Smoljanoviću na zasluženoj pobjedi! Ušli smo lošije čak i od Arsenala u novu sezonu, Topnici imaju 0-9 u prva 3 kola, a mi 1-11 gol razliku u prva 2 kola. I očekivali smo slabiji ulaz u prvenstvo zbog nemogućnosti treniranja na našem igralištu, a za danas nam nisu pomogli ni jučerašnji svatovi našeg veznjaka Maria Marasa. To smo odradili vrhunski. Okrećemo se sada domaćem ogledu s Croatiom Donja Obrijež. Tu očekujemo i prve bodove, a i vraćamo se u naš Park gdje smo zadnji put službenu tekmu odigrali 08. 11. 2020. Moramo počet skupljat bodove. Nogomet nogometašima! -izjavio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

DINAMO – CROATIA 3:4

U Rajsavcu je odigrana jedna zanimljiva utakmica puna zapleta i preokreta u kojoj su gosti iz Mihaljevaca bili spretniji i sretniji te zasluženo odnose sva tri boda kući. Prvih pola sata igre proteklo je u taktičkom nadmudrivanju na sredini terena, a onda je od 34. do 39. minute palo čak tri pogotka. U 34. minuti Stjepan Vasić dovodi goste u prednost, a u samo pet minuta Ivan Triska i Zvonimir Metić sele prednost na stranu Dinama s kojom su otišli na odmor. U drugi dio gosti ulaze bolje, a Ivan Marić nakon samo osam minuta igre poravnava rezultat, ali uporni domaćin se opet brzopotezno vraća u rezultatsku prednost preko Želja Tomića. Nakon toga su gosti krenuli svim silama prema naprijed što im se na kraju i isplatilo. Prvo je Đuka Vasić pogodio za izjednačenje u 69. minuti, a zatim Anto Kavedžija za pobjedu u 77. minuti.

Nogomet nogometašima! – rekao je Goran Vrgoč, trener Croatie

U nedjelju je kompletirano 2. kolo 1.ŽNL. Požeško – slavonske te je odigrano preostalih pet susreta.

CROATIA (DO) – KUZMICA 2:2

Croatia i Kuzmica odigrali su jednu dinamičnu i žustru utakmicu, možemo reći da utakmica nije kako treba ni krenula, a gosti su već imali 2 pogotka prednosti. Do šeste minute Luka Šporčić pogodio je dva puta mrežu domaćina. Nakon toga se igra rasplamsala, obje momčadi su promašile po nekoliko izglednih šansi, a Tonći Savi u 40. minuti uspijeva smanjiti zaostatak svoje momčadi. Sredinom drugog dijela Savi postiže iz jedanaesterca svoj drugi pogodak na utakmici i poravnava, a ispostavilo se i postavlja konačan rezultat susreta.

SLAVEN – GRANIČAR 0:3

Slaven i Graničar odigrali su jednu otvorenu i borbenu utakmicu, nakon koje Graničar možda i lakše od očekivanog nosi sva tri boda kući. Odmah na početku susreta vidjelo se da će to biti žustra utakmica, krenulo je sa par grubih startova. Gosti su na otvaranju susreta imali priliku doći do vodstva iz jedanaesterca, ali pokušaj Josipa Srdarevića izvrsno čita domaći vratar Ivan Gazilj i ostavlja svoju momčad na životu. Nakon toga su obje momčadi stvorile poneku šansu, ali mreže su mirovale. U drugi dio gosti ulaze potpuno svježije, bolje i rastrčanije što je rezultiralo pogodak u 55. minuti. Jakov Šinko je odlično uposlio Adama Srdarevića koji izlazi sam pred domaćeg vratara te mirno gura loptu u mrežu i dovodi svoju momčad u prednost. Nakon toga Slaven je nešto pokušavao, ali odlično raspoloženi igrači Graničara nisu im dopuštali ništa. U 74. minuti Vinko Ančurovski povisuje prednost, a u 77. minuti Srdarević i drugi put izlazi kao pobjednik iz ogleda 1 na 1 s vratarom Slavena i donosi svojoj momčadi vrijedno i zasluženo slavlje.

- Danas smo na našu žalost izgubili i mogu samo čestitati dečkima iz Zagrađa. Bili su brži, agresivniji, požrtvovaniji i ipak fizički spremniji što je možda i presudilo na teškom terenu. Mojim dečkima nemam šta zamjeriti, danas jednostavno nije išlo. -izjavio je Bernard Raguž, trener Slavena

- Analizirajući protivnika ušli smo u utakmicu s maksimalnim respektom prema kvalitetnoj ekipi Slaven iz Gradca. Tražio sam od svojih igrača da ispoštujemo sustav igre i čekamo greške protivnika. U 1. poluvremenu smo odmah na početku zapucali kazneni udarac i još jedan kvalitetan ubačaj s krilne pozicije, ali sve nam se vratilo u drugom poluvremenu i mogu samo reći da sam zadovoljan odgovorom svoje ekipe, a Slaven je vrlo dobra ekipa sastavljena od kvalitetnih igrača i mislim da će u slijedećim utakmicama biti svima teška prepreka. Želim im svu sreću u nastavku prvenstva. Tražim od svojih igrača poniznost i rad i za sad ih mogu samo pohvaliti u pristupu i odgovornosti. -izjavio je Darko Čengić trener Graničara

BSK – OMLADINAC 3:0

BSK je danas na svom terenu svladao momčad iz Čaglina, gostima ipak nije pošlo za rukom da ponove prošlosezonsku senzaciju kada su otkinuli bod moćnim Bučanima. Danas su žuti bili dovoljno ozbiljni i fokusirani pa su upisali nova tri boda u ovoj sezoni. Gabrijel Marčinović dva puta je gađao mrežu gostiju, a trener Josip Jakovljević svojim pogotkom je zapečatio pobjedu svoje momčadi.

- Čestitam svojoj ekipi na odličnom pristupu i na pobjedi, ekipi Čaglina želim sreću u nastavku prvenstva. Suđenje odlično Nogomet nogometašima.-izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

- Čestitke Buku na zasluženoj pobjedi. Mojim dečkima čestitke na borbenosti. Okrećemo se nedjelji i Sulkovcima.- rekao je Tomislav Topalović, trener Omladinca

KAPTOL – GRAŠEVINA 3:0

Kaptol je danas na svom terenu ugostio Vetovačku Graševinu, domaćin je iskusno kontrolirao cijelu utakmicu i na kraju zasluženo ostavljaju sva tri boda kod kuće. Prvi dio je protekao u nadigravanju na sredini terena, a mreže su mirovale. Iskusni Mile Pavelić u 62. i 65. minuti svojim pogocima uspijeva probiti obrambeni blok gostiju, a Branko Sadilek je deset minuta prije kraja zapečatio pobjedu Kaptolčana.

- Čestitam ekipi Kaptola ,strpljivo i iskusno su gradili igru. Odolijevali smo im do 63 min čak i zaprijetili i promašili zicer. Onda sve prokockali u 2 minute i dobili 2 gola. Ništa znali smo da imamo dvije jako teške utakmice na startu i to se pokazalo točnim. Nadam se da će dečki naći snage i motiva za dalje. Moramo zaboraviti ove dvije utakmice i krenuti dalje kao da prvenstvo tek počinje.– izjavio je Dario Pažin trener Graševine.

SULKOVCI – DOBROVAC 0:2

Sulkovci na svom terenu nisu uspjeli doći do bodova protiv raspoloženih gostiju iz Dobrovca. Gosti su bili bolji, rastrčaniji i konkretniji te zato odnose zasluženo sva tri boda kući. Stefan – Darko Derenj i Božidar Tutić postigli su pogotke za goste.

U narednom, 3. kolu dvije utakmice odigrat će se u subotu, a pet u nedjelju. U subotu, 04. rujna s početkom u 17,15 sastaju se Sloga - Croatia (DO) dok će od 19,15 sati igrati Kuzmica - BSK Buk. U nedjelju, 05. rujna s početkom u 17,15 sati igrat će Croatia (M) - Mladost, Graševina - Dinamo, Graničar - Kaptol, Dobrovac - Slaven i Omladinac - Sulkovci. 

znl 2 kolo

Izvor: sportalo.hr