Utorak, 07 Rujan 2021 08:37

Trećeligaši odigrali 3. i 4. kolo proteklog tjedna

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

3 . HNL ISTOK - 3. Kolo

KUTJEVO – ČEPIN 3:1

Zeleni derbi otišao je na stranu domaćih Zelenih koje je do prve pobjede u sezoni vodio iskusni Mario Majstorović koji je postigao uvodna dva gola i tako trasirao put do pobjede svojoj momčadi. Pred odmor gosti smanjuju zaostatak preko mladog Tonija Bungića, a odluku i slavlje Žigićevim trupama je u 59. minuti osigurao Deni Stojanac.

– Teška utakmica u kojoj smo pokazali da možemo i bez najbolji. Danas smo mogli utakmicu riješiti do 30 minute. Ponovno smo pokazali dobru igru ali slabiju realizaciju. Sve u svemu bitna 3 boda za malo psihološko rasterećenje. Čestitke mojim momcima i svim sudionicima današnjeg susreta – riječi su Marka Žigića, trenera Kutjeva.

BEDEM – SLAVIJA 3:1

U Pleternici su se ovaj put malo preračunali, Bedem je. Na krilima Dinka Leke došao do dva, a nakon gola Ivana Koledića i do tri gola prednosti. Tada se pali Slavija, pokušava i treći put kreirati čudesni povratak, ali nije prošlo, preko Ivana Blatančića su smanjili, uzdrmali gredu domaćeg gola i ostali praznih ruku prvi put ove sezone.

GRANIČAR – SLAVONIJA 2:1

Očaju navijača Graničara stigao je kraj, Ilićeva momčad je pokazala karakter i nakon blamaže u Belišću došla do nimalo lake pobjede protiv Slavonije koja ostaje na mršava dva boda. Kad je frka i kad se mora u prvi plan iskaču najbolji, tako je bilo i danas kada su put do pobjede Graničaru prokrčili Josip Lešić i imenjak mu Lotar, a nimalo nije zaostajao ni vratar Marko Ivkić, dok je jedini pogodak Slavonije djelo Ivana Antunovića u sudačkoj nadoknadi vremena.

– Na kraju zaslužena pobjeda domaćina. Mojim dečkima kapa dolje za drugo poluvrijeme, u prvom smo malo bili uspavani, nije ni domaćin bio nešto puno bolji, ali je iskoristio svoju šansu i poveo. U drugom smo bili pravi, stvarali šanse ali jednostavno nije htjela u gol, na kraju smo primili i drugi, uspjeli smanjiti ali više od toga nije išlo. Sve je bilo zaista odlično, utakmica dobra za gledatelje, naša igra, suđenje, sve osim rezultata. Preiskusan sam da bi me tri pobjede ponijele ili tri poraza deprimirala, imamo momčad koja vrijedi, imamo u nedjelju najbolji mogući test pred sobom i priliku da to dokažemo, dolazi nam sjajan protivnik sa svih 9 bodova na računu, a mi ćemo sve napraviti da ih zaustavimo, nemam dileme da to možemo napraviti uz sav respekt prema Zrinskom – komentar je Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

 

3. HNL ISTOK - 4. kolo

SLAVONIJA – ZRINSKI 2:2

Zrinski je puno bolje otvorio utakmicu, djelovao puno konkretnije i organiziranije što je i naplatio u 18. minuti kada su odigrali sjajnu kombinaciju po lijevoj strani, Dos Santos je bio na pravom mjestu i manirom rasnog strijelca glavom pospremio loptu iza nemoćnog Vasića. Do odmora nije bilo nekakvih velikih prigoda pa se na odmor otišlo s minimalnom prednosti gostiju.

U drugom poluvremenu nakon 10 ak minuta igre, s igračem više, zbog drugog žutog kartona Luke Ćubele, Slavonija kreće odlučnije prema naprijed, gosti se sve teže brane i kapituliraju u 62. minuti kada se Matej Peharda sjajno snašao nakon jedne duge lopte, okružen dvojicom gostujućih braniča dobro se namjestio i pogodio suprotnu malu mrežicu. Naravno, bio je to dodatni impuls Slavoniji da krene po sva tri boda i u jeku tih napada pada gol, ali na suprotnoj strani. Zbog prigovora je isključen Alen Božić pa je brojčano stanje na terenu krajem utakmice izjednačeno. Nakon toga Plavi kreću na sve ili ništa. U 90. minuti žestok duel Šinka i Ivana Peharde završen je razbijenom glavom domaćeg stopera, a lopta je produžila do Ivana Antunovića koji s ruba kaznenog prostora topovski trese gredu iznad nemoćnog Grginova. I onda, u samoj završnici, debelo nakon 4 minute dodatka koliko je Dobraš pokazao još jedna dubinska lopta, Antunović sam izlazi i mirno pogađa za 2:2 i slavlje Slavonije.

– Teret dosadašnjih rezultata nas je malo sputao i nismo bili pravi u prvom dijelu, osjetio se grč u našoj igri, no u nastavku smo zaigrali puno bolje, došli do izjednačenja i imam dojam da je drugi gol visio u zraku, no tada se događa evidentna greška glavnog suca iz koje Zrinski ponovno dolazi do prednosti. U samoj završnici Antunović na individualnu klasu zabija i donosi nam bod koji nas ipak ostavlja u nekakvom pozitivnom tonusu iako nam je trebala pobjeda da se dignemo do kraja. Ovaj put ću se suzdržati od komentiranja suđenja, samo mogu zaraditi kaznu a to mi ne treba – izjava je Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

SLAVIJA – NAŠK 3:1

Iako bez nekoliko bitnih karika pleternički je trećeligaš osvojio tri vrijedna boda i piše jako dobar start u novu sezonu, Karioke sa sedam bodova drže odlično 6. mjesto. Vlado Lasić i Pavo Nikolić postigli su po gol u prvom dijelu i usmjerili utakmicu na mlin domaćina. U nastavku nadu gostima iz Našica vraća Matar, no vrlo brzo nakon toga Lasić još jednom matira Mikičića koji nije nabolje reagirao u toj situaciji i postavlja konačnih 3:1 za Bognarovu momčad.

– Teška utakmica, imali smo nekoliko viroznih igrača, ali “skrpali” smo se, dečki su odigrali dobru, borbenu utakmicu i na kraju zasluženo slavili – izjavio je Damir Bognar, trener Slavije.

VUTEKS SLOGA – KUTJEVO 3:1

Vuteks je u 4. kolu stigao do prve pobjede i s nova tri boda poravnao se sa svojim današnjim protvnikom u sredini ljestvice. Vukovarce je u prednost doveo Miloš Mirosavljević sredinom prvog dijela, a stvari na početak s bijele točke uoči odmora vraća Filip Nemec. U nastavku se u prvo ime utakmice prometnuo Mihailo Marić koji je dva puta prevario gostujuću obranu i doveo Vuteks do slavlja.

– Utakmica u kojoj smo jako loše reagirali na igru domaćina, a nismo uspjeli nametnuti svoju. Tako da nije bilo ništa drugo za očekivati osim poraza. Neki će jednostavno morati shvatiti da bez punog angažmana se ne dolazi do bodova, posebice ne u gostima. Imamo dvije utakmice u kojima ćemo pokušati popraviti današnji dojam – poručio je Marko Žigić, trener Kutjeva.

 

U 5. kolu, u subotu, 11. rujna s početkom u 17,00 sati sastaju se Sloga - Slavonija, NAŠK - Čepin, Graničar - Slavija, Zrinski - Đakovo Croatia, Marsonia - Belišće, Oriolik - Omladinac i Vukovar 1991 - Darda. U nedjelju, 12. rujna u 17,00 sati igrat će Kutjevo - Slavonac i Bedem - Vuteks Sloga.

Utakmice 6. kola igrat će se već u srijedu. 15. rujna u 17,00 sati, a sastaju se Slavonija - Marsonia, Slavonac - Darda, Omladinac - Vukovar 1991, Belišće - Oriolik, Đakovo Croatia - Sloga, Slavija - Zrinski, Čepin - Graničar, Vuteks Sloga - NAŠK i Kutjevo - Bedem.

hnl 4 kolo

Izvor: Sportalo.hr