Utorak, 07 Rujan 2021 14:21

3. kolo Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Prva tri susreta trećeg kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod – Požega odigrana su u subotu. Susjedski derbi u Lipiku završio je podjelom bodova, a isto tako i dvoboj u Jakšiću gdje je gostovao Tomislav. U večernjem terminu Slavonac je bio minimalno bolji od Dinama iz Vidovaca.

LIPIK 1925 – HAJDUK 2:2
Derbi kola u Lipiku završio je podjelom bodova koja je po prikazanoj želji, volji i htjenju obje ekipe možda i najpošteniji ishod. Utakmica je od samoga početka bila otvorena i borbena. Obje momčadi su dale sve od sebe i prikazale odličnu igru sa puno lijepih poteza i šansi. Krenulo je odlično za domaćina koji odmah na otvaranju utakmice dolazi do prednosti preko Ivana Kaurina, tu prednost su držali sve do polovice drugog dijela kada gosti u samo 7 minuta dolaze do preokreta. Prvo je Franko Zandona poravnao, a zatim ubrzo Tvrtko Krpan pogađa za vodstvo gostiju. Nakon samo 11. minuta Kaurin je dobio priliku poravnati s bijele točke, a tu priliku je i iskoristio te je tako s dva pogotka donio bod svojoj momčadi.
- U početku smo mi bili bolji otvorili dobro tekmu, zabili gol i imali još jednu 100% šansu Crnojević s 5m pokraj gola. Od sredine poluvremena Hajduk je preuzeo posjed nismo se mogli nametnuti bili su bolji, ali u 45min Kaurin ide sam na golmana ali puca pokraj gola. Drugo poluvrijeme odmah imamo dobre 2 prilike nismo iskoristili i Hajduk poslije opet preuzima sredinu terena i mi teško dolazimo u prilike, Hajduk dolazi do preokreta preko 2 lijepe akcije, poslije toga mi preuzimamo inicijativu i poravnavamo na 2:2 imali smo još par prilika i poluprilika nismo iskoristili ih, ali kad se pogleda cjelokupna slika utakmice mislim da je rezultat realan. Čestitam Hajduku, na korektnoj utakmici i pristupu želim im puno sreće u daljnjem prvenstvu, suđenje je bilo odlično pohvalio bi sudačku trojku odradili su fer i pošteno svaka čast i čestitao bi svojim igračima na pristupu i zalaganju. – izjavio je Mario Milašinović, trener Lipika.
- Pravi derbi, pun uzbuđenja, lijepih akcija, htijenja i borbenosti. Mislim da smo mi bili većim dijelom utakmice bolja ekipa, gdje smo dominirali posjedom, boljim šansama i većim brojem udaraca na gol, na kraju podjela bodova koja na kraju mislim da zadovoljava sve. Čestitam mojim momcima na odigranoj tekmi. – izjavio je Nebojša Gostmir, trener Hajduka

JAKŠIĆ – TOMISLAV 0:0
Jakšić je na svojim Jajarama ugostio momčad iz Donjih Andrijevaca, utakmica je protekla većinom u borbi na sredini terena gdje su obje momčadi pokušavale dugim loptama uposliti svoje napadače i na taj način stvarati šanse. Domaćini su prvo poluvrijeme odigrali bolje gdje su stvorili dvije izgledne šanse, ali ni kod jedne nisu bili dovoljno mirni i sabrani da ih pretvore u pogodak. U drugom dijelu gosti su imali veću kontrolu lopte i terensku inicijativu gdje su stvorili dvije jako dobre prilike za pogodak od kojih je jednu odlično obranio domaći vratar Ivić, a druga je otišla preko gola. Do kraja susreta su obje momčadi pokušavale napraviti nešto više prema naprijed kako bi postigle pogodak, ali jednostavno nisu stvorili dovoljno opasne šanse, pa je podjela bodova možda i najrealniji ishod.
- Utakmica tvrda, bili smo bliže pobjedi ali ipak nedovoljno da upišemo tri boda na kraju rezultat realan. U tri kola nismo primili gola, ali smo i zabili samo jedan. Nedostaje nam koncentracije u završnici nadam se da ćemo doći na svoje povratkom povrijeđenih igrača. – izjavio je Zoran Galetić, trener Tomislava

SLAVONAC – DINAMO 2:1
Slavonac je na svom terenu došao do prvih bodova ove sezone pobijedivši momčad iz Vidovaca. Bila je to utakmica u kojoj je domaćin cijelu utakmicu imao veći posjed lopte i inicijativu na terenu. Dok su se gosti držali solidno cijelu utakmicu, ali na kraju nisu uspjeli izvući pozitivan rezultat. Dragan Sremac postigao je oba pogotka za domaćina, jedan odmah na otvaranju susreta, a drugi sredinom drugog dijela. Dok su gosti do počasnog pogotka stigli u 91. minuti preko Ronalda Hodaka.
- Čestitam domaćoj ekipi na zasluženoj pobjedi. Mi smo pružili solidan otpor i pokušavali biti što bolji, bili smo u igri do kraja utakmice ali više od ovoga nismo mogli. – izjavio je Krunoslav Podoljak, trener Dinama.
Nakon što su jučer odigrana prva tri susreta MŽNL Brod – Požega u nedjelju je kompletirano 3. kolo u kojem je najraspoloženija bila momčad Zadrugara koja je do vrha napunila mrežu Budainke Kolonije, a Svačić je u derbiju slavio protiv Mladosti.

SVAČIĆ – MLADOST 3:0
U Starom Slatiniku je domaći Svačić dočekao momčad iz Sibinja koju su na kraju mirno svladali i upisali nova tri boda. Bilo je tu dobrih prilika sa obje strane, ali je domaćin bio mirniji u realizaciji i svoje prilike iskoristio te zasluženo odnose pobjedu. Domaćin je poveo u 32. minuti preko Ivana Vrhovca, a tu prednost su držali i na odmoru. U drugom dijelu su Ivan Krizmanić i Luka Panijan samo dovršili posao i stavili točku na i ovog susreta.
Danas su dečki odigrali jednu odličnu utakmicu od prve do zadnje minute smo bili bolji od protivnika i zasluženo odnijeli pobjedu! Danas smo odradili sve što smo se dogovorili i pokazali smo da se dižemo polako i biti ćemo sve bolji. Gostima puno sreće dalje, a sudcima čestitke na odlično odrađenom poslu!– izjavio je Mario Tadić, trener Svačića.
- Zaslužena pobjeda domaćina koji je svoje prilike iskoristio, a mi nažalost svoje prilike nismo uspjeli iskoristiti. – kratko je poručio Irfan Islami, trener Mladosti.

SIKIREVCI – PAPUK 4:2
Jedna sadržajna i dinamična utakmica odigrala se u Sikirevcima gdje je gostovao Papuk iz Velike. Bila je to utakmica puna prilika i lijepih poteza u kojoj je momčad Papuka pružila dobar otpor favoriziranom domaćinu, ali na kraju je domaćin ipak uspio slomiti otpor gostiju u drugom dijelu te zasluženo ostavljaju sva tri boda kod kuće. Prvo poluvrijeme proteklo je u taktičkom nadmudrivanju na sredini terena sve do pred kraj kada je u 37. minuti Matej Zeba doveo goste u prednost, ali samo tri minute nakon toga Josip Petrić brzopotezno poravnava i odvodi momčadi na odmor s neriješenim rezultatom.
Domaćin je ušao furiozno u drugo poluvrijeme te su u 55. i 60. minuti došli do brza dva gola prednosti. Prvo je pogodio Tomislav Glavačević, a zatim Ilija Tukara. U 67. minuti Željko Parobek svojim pogotkom vraća goste u igru, ali desetak minuta prije kraja susreta Ilija Tukara postiže svoj drugi pogodak na utakmici, a s njim je zapečatio pobjedu svojoj momčadi.
- Čestitke Sikirevcima na pobjedi i mojim dečkima na odličnoj utakmici. Danas nismo imali sreće. Vidjeli smo da se može, idemo se pripremati za odličnu ekipu Lipika. -izjavio je Dalibor Banović, trener Papuka.

ZADRUGAR – BUDAINKA 7:0
Zadrugar je u svojim Oprisavcima potpuno nadigrao i do vrha napunio mrežu Budainke koja je i nakon ovog kola još uvijek na bodovnoj nuli. Odmah se na početku susreta vidjelo na koju će stranu utakmica otići. Samo je bilo pitanje s kojom će razlikom domaćin slaviti. Po dva pogotka su postigli Siniša Berdalović i Kristijan Blažević, dok su po jedan dodali Domagoj Baboselac, Marko Kolesarić i Tomislav Galovac.
- Što reći kad pobijediš 7-0. Rano smo zabili i kasnije je bilo puno lakše. Mlada ekipa Budainke se borila ali razlika u kvaliteti je očita. Suđenje dobro. – izjavio je Stjepan Novoselović, trener Zadrugara.
- Čestitam ekipi Oprisavaca na zasluženoj pobjedi. Koji su nam danas bili bolji u svim segmentima nogometne igre. Što i rezultat sam govori sve. Čestitao bi na izvanrednom suđenju sudačke trojke. – izjavio je Anto Dujak, trener Budainke.

SLOBODNICA – POŽEGA 1:0
Slobodnica je na svom terenu slavila protiv gostiju iz Požege nakon dosuđenog jedanaesterca koji se na kraju ispostavio kao pobjednički. Filip Barukčić ga je u 21. minuti mirno realizirao i donio svojoj momčadi vrijedna tri boda. Požega je pokazala dobru igru i u ovom susretu, kao i u prethodna dva, ali jednostavno nisu uspjeli iskoristiti svoje šanse kako bi se rezultatski vratili u ovaj susret.
- Danas smo izgubili po meni od lošijeg protivnika, je da smo mi mogli i trebali bolje reagirati nakon dosuđenog penala koji nije bio, pogotovo kad ti ne svira čisti kazneni udarac par minuta ranije. Nikada ne komentiram suđenje, ali ne mogu ne spomenuti kako je ovo treća utakmica u kojoj protivnik ima kazneni udarac, a sva tri su u najmanju ruku “sumnjiva”. Ova utakmica je iza nas, idemo utakmicu po utakmicu i okrećemo se sljedećem protivniku. – izjavio je Tomislav Vukoja, trener Požege.

U 4. kolu četiri utakmice odigrat će se u subotu, a tri u nedjelju. U subotu, 11. rujna s početkom u 16,45 sati sastaju se Požega - Sikirevci, Budainka Kolonija - Svačić i Hajduk - Zadrugar dok će od 18,45 sati igrati Papuk - Lipik 1925. U nedjelju, 12. rujna u 16,45 sati sastaju se Dinamo - Tomislav i Mladost - Jakšić, a od 19,15 sati sastaju se Slavonac - Slobodnica.

mznl 3 kolo

Izvor: sportalo.hr