Ponedjeljak, 13 Rujan 2021 12:42

MK Sokol Požega dobio prvaka Hrvatske u klasi 6 i dva viceprvaka u klasama 7 i 9

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

MEĐUNARODNO OTVORENO PRVENSTVO U CESTOVNIM MOTO UTRKAMA

POŽEGA - Lijepo vrijeme privuklo je proteklog vikenda na Glavicu ljubitelje brzine, jer se vozila završnica Otvorenog Prvenstva Hrvatske u cestovnim moto utrkama i oldtimerima. Bile su to posljednje dvije utrke sezone, pa su odluke o novim prvacima u svim disciplinama i klasama pale upravo u Požegi.

Jedna od najzanimljivijih utrka bila je u klasi 9 oldtimera, gdje je član MK Promet Požega Davor Grgan osvojio naslov sa samo bodom prednosti ispred Vjekoslava Pavelića, člana MK Sokol Požega, kojemu dvostruka pobjeda ovog vikenda nije bila dovoljna za prvo mjesto.U klasi 5 oldtimera prvak Hrvatske i osvajač zlatne kacige HMS-a postao je Nenad Jagodić iz Sl. Broda

U klasi 7 oldtimera viceprvak je Miroslav Peklić, dok je njegov brat Mario Peklić prvak u klasi 6, a obojica su članovi Motokluba Sokol.
Mladi Antonio Čiko, ljubimac domaće publike i član MK Sokol Požega, prvenstvo je završio na trećem mjestu u klasi 600 SST što je super rezultat za mladog vozača kojemu je ovo tek prva sezona u Prvenstvu Hrvatske, za iduću sezonu od Čike se očekuje i bolji rezultat pošto dobiva i novi motocikli. U istoj klasi vozač MK Požega promet Dejan Blažević bio je peti.

U utrci amatera za najbržeg Slavonca, u klasi 600 pobjednik je Dario Paukner, dok je u klasi 1000 tu titulu osvojio Mario Blažević.
Utrke je u subotu otvorio gradonačelnik Požege Željko Glavić, a jučer zamjenik županice Ferdinand Troha.

Tekst: S. Č.