Ponedjeljak, 27 Rujan 2021 12:19

Proteklog vikenda dva poraza i neriješeno za naše predstavnike u 3. HNL Istok

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

6. kolo

SLAVONIJA – MARSONIA 1:1

Na sekundu su se pojavile tmurne misli kada smo čuli za prekid u dvoboju Slavonije i Marsonije, srećom brzo su se razišle jer je ipak riječ samo o nestanku struje. Igrom slučaja dogodio se baš u 74. minuti čime je zadovoljen broj minuta pa se 1:1 piše kao konačni rezultat. Ovim raspletom sigurno su zadovoljniji gosti kojima je to prvi bod van Broda a uz to su nekoliko minuta ranije ostali s igračem manje nakon što je Letica zaradio drugi žuti karton. Slavonija je do prednosti došla u samom otvaranju kad se nakon prekida najbolje snašao Mario Šipura i glavom prevario Kramera, no već u 11. minuti najbolji pojedinac gostiju Silvio Mihić zabija za poravnanje, a pokazalo se nakon 60ak minuta i za bod svojoj momčadi.

slavonija marsonia 14

SLAVIJA – ZRINSKI 3:1

Nakon izvrsnog starta Zrinski sada ima seriju od tri utakmice bez pobjede, dok je s obzirom na prošlu sezonu Slavija izrasla u najugodnije iznenađenje. Trenerska ruka Damira Bognara i više je nego vidljiva, ovo što Slavija radi više ne može biti slučajno. Miran Horvat donio je sredinom prvog poluvremena prednost gostima iz Jurjevca, a uoči poluvremena Ivan Blatančić vraća stvari na početak. Deniny Martinović sredinom nastavka donosi prednost Slaviji, a kako je to već uobičajeno momčad koja igra od prve do posljednje sekunde ponovno u sudačkoj dodatku zabija i preko najboljeg pojedinca utakmice Ivana Blatančića potvrđuje pobjedu!

KUTJEVO – BEDEM 0:3

Kutjevo je bilo na dobrom putu, igrali su dosta dobar nogomet, ovom domaćom pobjedom trebali su se vinuti visoko, no gosti iz Ivankova imali su potpuno drugačiji plan i ostvarili ga do najsitnijim detalja. Stari majstor Goran Borko načeo je domaćina u prvom dijelu, a u nastavku za 15-ak minuta Bedem odlazi na nedostižni 3:0 golovima Drage Lovrića koji je bio i najbolji igrač utakmice te Luke Sambola kojem je bilo dovoljno samo 5 minuta na terenu za pogodak.

7. kolo

NAŠK – KUTJEVO 2:4

Kutjevčani su ispravili krivi korak na domaćem terenu, i bez socca reprezentativca Alena Grafine Zeleni su odigrali izvrsnu utakmicu i preko brda prenijeli velika tri boda te ostavili Našičane na samom začelju. Već samo otvaranje naznačilo je u kojem će smjeru ići ovaj susret, u 5. minuti Josip Budimir donosi prednost Kutjevu, a u 32. svoj drugi gol sezone postiže i Ivan Jakešević. Nadu Našku pred odmor budi Benjamin Radinković pa se na odmor odlazi s minimalnom prednosti Žigićeve momčadi. Sredinom nastavka s dva brza gola Kutjevo otklanja sve dileme oko pobjednika, najprije je pogodio kutjevački wunderkid Matej Iličić, a odmah za njim i najbolji pojedinac susreta Marin Kuzminski da bi konačni rezultat u 87. postavio Josip Gašparić.

SLOGA – SLAVIJA 3:0

Sloga je upisala svoju drugu domaću pobjedu, ponovno protiv klupa iz Zlatne doline. Ovoga puta stradala je Slavija koja je u Gradišku stigla jednako mlada kao i Sloga, a kad je tako onda Pavišićeva momčad zaista ima što pokazati, kontradiktorno zvuči, ali u ovom slučaju domaćin je bio – iskusniji. Na odmor se otišlo bez golova, a čim se krenulo u nastavak Mihael Katinić matira Karlića i olakšava posao svojoj momčadi koja je preko Nikole Tomića i Vinka Medvedovića na kraju došla i do uvjerljivog slavlja.

ORIOLIK – SLAVONIJA 1:2

U dvoboju u kojem se tražila slamka spasa do prve pobjede sezone došli su nogometaši Slavonije, Bognar je ovaj put nadmudrio Bulata, ostavio prošlosezonsku tvornicu golova na klupi, uveo ih na odmoru i konačno došao do prve pobjede. Krenulo je fantastično za Požežane, mlađi Antunović, Karlo, zabio je već u  2. minuti. Nakon točno pola sata igre Kristijan Lucić trese gostujuću mrežu pa se na odmor otišlo s miroljubivih 1:1. U nastavku najvažniji posao odrađuje Matej Peharda, poentira po peti puta ove sezone i donosi velika tri boda kojima požeški trećeligaš najavljuje bolje dane

8. kolo

KUTJEVO – GRANIČAR 1:1

Tko malo podrobnije prati rezultate Kutjeva i Graničara stavio bi kuću na – 1:1. Što u MŽNL, što u 3. HNL a ponešto i u prijateljskim ogledima ovaj rezultat se nevjerojatno često ponavlja pa je tako bilo i danas u Kutjevu. Gosti iz Županje rano su došli do prednosti preko mladog Arona Smolčića i čuvali je unatoč velikom pritisku Zelenih sve do odmora. U nastavku brzi gol Kutjeva, strijelac je hrvatski malonogometni reprezentativac Alen Grafina, a nakon toga su mreže mirovale pa svaka ekipa osvaja po bod te i skladu s rezultatom i jedni i drugi sada imaju 11 bodova.

slavija marsonia15

SLAVIJA – MARSONIA 2:3

Kakva pobjeda Marsonije u Pleternici! Iako se ovaj put Pleterničani neće složiti, ovo je ono zašto volimo nogomet, zbog ovakvih se utakmica dolazi na tribine! Imala je Slavija savršenu situaciju, Ivan Blatančić zabio je najprije prekrasno iz slobodnog udarca, nedugo potom realizirao opravdano dosuđeni kazneni udarac i sve što se događalo na terenu išlo je na mlin domaćina. Ni kada je Mrvelj smanjio na 1:2 nije se vidjelo kako Marsonia može do preokreta, Slavija je zaista odlično stajala na terenu, a onda novi bonus, vratar Marsonije radi prekršaj izvan kaznenog prostora i gosti ostaju s igračem manje pred sam odlazak na odmor. I u nastavku Slavija kontrolira zbivanja na terenu, Marsa dominira, ali ne uspijeva doći do pravih prilika, dok na drugoj strani Nikolić promašuje “mrtvaca” za 3:1, a kako se bližio kraj tako se pritisak Crnih povećavao i onda desetak minuta prije kraja Mirza Jašarević se nalazi na pravom mjestu, Gačićev loš šut koji je išao daleko od gola glavom skreće u mrežu i daje dodatni impuls svojim suigračima da jurnu po pobjedu. I zaista, debelo u sudačkom dodatku konfuzija u obrani Slavije, lopta se nekako dokoturala do Hrvoja Mišića čiji ne baš najbolji udarac od nekoga u gužvi mijenja smjer i završava iza Karlića, ne možemo napisati u mreži jer nije imala snage dokoturati se do nje. Ali Mišiću i Marsi i više nego dovoljno, kao i u prošloj sezoni u Pleternici nadoknađuju gol i igrača minusa i osvajaju tri velika boda kojima skidaju “prokletstvo” gostovanja ove sezone.

SLAVONIJA – VUKOVAR  0:2

Dopadljivu utakmicu odigrali su Slavonija i Vukovar a na kraju su bodovi ipak zasluženo otišli gostima koji su bili konkretniji i većim dijelom utakmice odlučniji, čvršći što im se na kraju i vratilo u obliku tri boda. Uvod je pripao Vukovaru, no sredinom prvog poluvremena Slavonija je pohvatala konce igre i bila više na Marijanovićevoj polovini, no baš u tom periodu dobre igre Plavih gosti dolaze do prednosti. Vukovar je dobio prekršaj na sredini na samoj aut liniji, dva puta je domaća obrana imala loptu, samo je trebala kvalitetno raščistiti, no kako je to izostalo Sven Golub je u toj gužvi odlično reagirao i smjestio loptu u mrežu.

U nastavak Bognar kreće s Plešićem i Jančekom, malo su Plavi ponovno živnuli, no Vukovar pokušava iz polukontre a tako i dolazi do drugog gola koji je praktično odlučio utakmicu. Na sredini terena Lugo je došao do lopte, oslobodio se čuvara, sjurio u kazneni prostor i tamo kao na pladnju poslužio Marka Ljaljića koji nema težak zadatak pogoditi za konačnih 0:2.

hnl 6 7 8

Izvor: sportalo.hr