Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 25 Listopad 2021 11:33

Požeške mažoretkinje ponovno na vrhu Europe, odlični rezultati i za twirlingaše

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POREČ/POŽEGA - Požeške mažoretkinje i Twirling klub Požega sudjelovali su kao dio reprezentacije Hrvatske na dva Europska prvenstva od 20. – 24. listopada u Poreču.  Bilo je ovo 24. Europsko prvenstvo u mažoretu i 34. Europsko prvenstvo u Twirlingu. Natjecanje se odvijalo u dvije dvorane jer je bilo oko 1200 natjecatelja iz jedanaest zemalja Europe. Na natjecanju su sudjelovale Engleska, Španjolska, Francuska, Italija, Češka, Rusija, Slovačka, Slovenija, Bugarska, Rumunjska i Hrvatska.

Prvi dio natjecanja bio je za mažoretkinje u manjoj porečkoj dvorani Intersport.

- Vjerujem da je mnogima zbunjujuće što je televizija objavila jedno drugo prvenstvo, koje se odvijalo u isto vrijeme u Zadru. Na žalost, u mažoretu Hrvatska dozvoljava osnivanje saveza u nekim plesnim disciplinama te tako u Hrvatskoj imamo čak 7 mažoret saveza. Žao nam je i što je dolazak boksača više zanimao novinare nego djeca. Naš mažoret savez prvi je savez u Hrvatskoj, osnovan davne 1994. godine i broji preko 1000 članova, na čelu s predsjednikom Franom Herendijom. Savez koji je imao natjecanje je privatna organizacija gđe Željke Banović i organizacija u Zadru je njena privatna stvar – istaknula je Marina Mihelčić, predsjednica i trener Požeških mažoretkinja dodajući kako su od stožera u Poreču dobili stroge upute da ne objavljuju natjecanje u smislu pozivanja medija i gledatelja, jer su u dvoranu smjeli samo natjecatelji i pratnja isključivo s akreditacijama.

Nakon tri dana natjecanja u mažoretu rezultati za našu reprezentaciju su sljedeći:

Požeške mažoretkinje su ponovno EUROPSKE PRVAKINJE! Zlatne u svim mogućim grupnim koreografijama!

Exhibition Mlađi juniori

Exhibition Seniori

Showtwirl Grupa Seniori

Showtwirl Solo Mlađi juniori: Nia Barišić 4.mjesto, Eva Krizmanić 6.mjesto

Showtwirl Solo Youth: Lora Ledić 4.mjesto

Showtwirl Solo Senior: Adrijana Jurić 2.mjesto, Benjamin Iličić 4.mjesto

Showtwirl Duet Mlađi juniori: Bruna Botički i Eva Krizmanić 2.mjesto

Showtwirl Duet Kadeti: Nia Barišić i Lora Ledić 2.mjesto

Showtwirl Duet Juniori: Tanja Dragaš i Nikolina Pataki 6.mjesto

Showtwirl Duet Seniori: Benjamin Iličić i Adrijana Jurić 1.mjesto !

U petak je započelo i Twirling natjecanje u Žatici koja po visini odgovara ovom sportu. Hrvatski Twirling Savez broji oko 850 članova i član je HOO. Predsjednica saveza Marina Mihelčić otvorila je ovo natjecanje. Naši twirleri, u konkurenciji 11 zemalja , postigli su odličan rezultat. Lora Ledić i Benjamin Iličić u duo na zadanu glazbu osvojili su drugo mjesto. Nia Barišić u solo kadeti, četvrto mjesto, Hana Ledić u solu juniori 5. mjesto, Benjamin Iličić u zadanoj glazbi 5. Mjesto, a u slobodnoj koreografiji 6. mjesto. Team juniori osvojio je drugo mjesto, a tim seniori treće.

- Veselimo se uspjehu u ovom izuzetno zahtjevnom športu, jer je teško u uvjetima niskih dvorana postići ovako visoke rezultate. Zahvaljujemo se Športskom Savezu za svaki omogućeni termin u dvorani Tomislav Pirc i naravno Gradu Požegi. Pokušat ćemo vam slikama dočarati atmosferu, mažoret i twirling europskih natjecanja. Šaljemo vam i link novinara koji su snimili dio atmosfere u Žatici. Svi su s natjecanja otišli testirani i negativni što nam je ovo natjecanje kao organizatoru učinilo još uspješnijim – dodala je na kraju Mihelčić.

Medij

Galerija slika