Srijeda, 08 Svibanj 2013 09:53

Domaćini požeški gimnastičari GD „Sokol

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

 

51. KUP SLAVONIJE I BARANJE U GIMNASTICI – 2. kolo -

POŽEGA – U odličnoj organizaciji Gimnastičkog društva „Sokol“ prošle subote održano je 2. kolo 51. Kupa Slavonije i Baranje u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici na kojem su nastupili natjecatelji iz Osijeka, Đakova, Vukovara, Vinkovaca, Belog Manastira, Valpova, Slav. Broda, Pleternice i Požega. Na natjecanju koje je otvorio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko natjecalo se ukupno 160 djevojčica i dječaka u B, C i D programu.

Kako su prošle godine gimnastičari GD Sokol bili pobjednici Kupa Hrvatske, grad Požega je za nagradu izdvojio 30 tisuća kuna, za koja je kupljena gimnastička sprava – paralelne ruče, koja je nedostajala gimnastičarima, a sada ju je svečano uručio gradonačelnik Ronko, te se na ručama nastavilo s natjecanjem. Svi članovi gimnastičkog društva i organizatori ovog natjecanja zahvalili su gradu Požegi svi obučeni u majice s natpisom „Ja volim Požegu“.

IMG 8229

Nakon cjelodnevnog natjecanja natjecatelji GD Sokol su postigli slijedeće rezultate: kategorija kadeti u C programu osvajaju 1. mjesto a  pojedinačno drugo mjesto osvaja Jan Letić. U kategoriji juniori po C programu pojedinačno prvo mjesto osvojio je Bruno Devčić, a u kategoriji seniora C program prvo mjesto osvojio je Martin Gregurić.

 

Kadeti u D programu ekipno osvajaju 1. mjesto a pojedinačno prvo mjesto osvojio je Matko Badrov, drugi je bio Petar Hrnjak, a treći Nikola Macaljuk.

Juniori u D programu ekipno osvajaju 1. mjesto a pojedinačno prvo mjesto osvojio je Ivan Čajka, drugi je Mihael Volaš, a treći Alen Mikić.

Kod gimnastičarki mlađe kadetkinje u C programu ekipno osvajaju 3. mjesto a najbolja pojedinka je Antonia Nigović na 4. mjestu.

U najtežoj kategoriji B programa kadetkinja Tonka Pavelić osvaja 1. mjesto, a njena kolegica juniorka Andrea Došlić 2. mjesto.

Svi uspješnici nagrađeni su priznanjima, medaljama i slatkim čokoladama, a ekipe peharima koje su im uručili gradonačelnik Zdravko Ronko, zamjenik ministra zdravlja mr. sc. Marijan Cesarik, predsjednik Požeškog sportskog saveza Krešimir Pavelić i veteran požeške gimnastike prof. Radojica Popović.

GD „Pleter“ Pleternica

Na 51. Kupu uspješno su nastupili i gimnastičari Gimnastičkog društva „Pleter“ Pleternica. Njihovi kadeti u D programu ekipno su zauzeli 2. mjesto. Najbolji junior u D programu Danijel Barić osvojio je 4. mjesto.

Ekipa mlađih kadeta u C programu također je stala na postolje osvojivši 3. mjesto, a u najzahtjevnijem B programu Sebastijan Jakovljević osvojio je srebrnu medalju.

Ekipa mlađih kadetkinja C programa osvojila je 4. mjesto, a kadetkinje Nikolina Vidović i Josipa Majetić osvojile su 5. mjesto.

U najzahtjevnijem B programu juniorka Anita Čuljak okitila se zlatnom medaljom.