Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 09:47

Požeški twirlingaši i mažoretkinje zlatni na državnom prvenstvu održanom u Požegi

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

 POŽEGA - Proteklog vikenda, od petka ujutro, održavalo se u SD Tomislav Pirc u Požegi  22. Državno prvenstvo u twirlingu, te 25. Državno prvenstvo u mažoret plesu, a pod pokroviteljstvom Grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Na natjecanje je došlo 19 gradova Hrvatske s oko 1000 sudionika i iz Cavtata, Čakovca, Donjeg Kraljeveca, Goričana, Kaštela, Sinja, Koprivnice, Krapine, Ludbrega, Murskog Središća, Segeta, Pleternice, Selnica, Sinja, Solina, Splita, Valpova, Vodica i Požege.

Otvorenju natjecanja prisustvovali su županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, gradonačelnik Požege Željko Glavić, predsjednik Hrvatskog saveza mažoretkinja Frano Herendija te predsjednica Hrvatskog twirling saveza Marina Mihelčić.

Sve prisutne prigodnim riječima pozdravila je požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

„Uistinu je prekrasno vidjeti sve vas okupljene danas u našem gradu, posebice jer ste došli od krajnjeg juga naše Hrvatske pa sve do istoka predstavljajući boje svojih županija i predstavljajući svoj put, angažman i odricanja koja ste dali da biste danas sudjelovali na ovom državnom prvenstvu. Poseban pozdrav upućujem vašim roditeljima i trenerima koji vas prate na vašim natjecanjima i vašem životnom putu. Nadam se da ćete u pauzama natjecanja uspjeti iskoristiti koji trenutak da posjetite našu županiju, osjetite našu slavonsku gostoljubivost, širinu slavonske duše i da ćete iz Požege ponijeti lijepa sjećanja. Svima vama koji ćete se plasirati na svjetsko prvenstvo želim puno uspjeha. Tada ćete braniti boje Hrvatske i na to budite ponosni.“ – istaknula je županica Jozić.

Posebnu dobrodošlicu natjecateljima uputio je gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić. 

- Svima vam iskreno i od srca zahvaljujem što ste ovdje i što ste Požegu izabrali za organizaciju ovako prekrasnog susreta. Požega je dugi niz godina prepoznavala trud, značaj i aktivnosti Udruge Požeških mažoretkinja i njezine predsjednice Marine Mihelčić, tako je i danas, tako će biti i dalje. Želim vam da se ugodno osjećate u Požegi i da se, uz natjecateljski dio, upoznate i s ljepotama našeg grada. - rekao je gradonačelnik.

Na oba natjecanja sudjelovali su i naši Twirling klub Požega i Požeške Mažoretkinje, a kako je istaknula njihova trenerica i predsjednica Marina Mihelčić ponovo je ostvaren uspjeh požeških seniora, ali i juniora i mlađih juniora.

Na twirling natjecanju osvojili su 5 zlatnih odličja , 3 srebra, 2 bronze te se kvalificirali za odlazak u Španjolsku.

Ovo su rezultati naših najboljih twirlingaša:

Nia Barišić strutting u X - zlato
Benjamin Iličić Solo wbtf - zlato
Lukrecija Iličić Freestyle - srebro
Antonela Grgić Freestyle - bronca
Elena Kormanjec Freestyle - srebro
Benjamin Iličić Freestyle - zlato
Stela Devčić i Rebeka Volner Par - bronca
Mirta Bajt i Ines Podgornjak Par - zlato
Team Junior -srebroTeam Senior - zlato

Na mažoret natjecanju Požežani su osvojili 4 zlatne, 2 srebrne i 3 brončane medalje te se također kvalificirali za odlazak na u Španjolsku.

Ovo su rezultati naših najboljih u mažoret plesu:

Benjamin Iličić + Adrijana Jurić - zlato

Exibition seniori - zlato

Exibition juniori - zlato

Grupa sa rekvizitima seniori - zlato

Benjamin Iličić - solo - srebrna medalja

Marširajuća grupa - srebro

Grupa sa rekvizitima juniori -bronca

Tanja Dragaš + Nikolina Pataki - duo juniori - bronca

Pom poni - bronca

- Oštra borba vodila se ova tri dana, među natjecateljima. Naši natjecatelji su presretni, jer su u tri dana osvojili 9 zlatnih, 5 srebrnih i 5 brončanih medalja. Iako je prvenstvo tek završilo, krećemo s treninzima kako bi bili najbolji i na Europskom u Španjolskoj – istaknula je Mihelčić te dodala: - Osim medalja za osvojena mjesta, i naši natjecatelji koji su se natjecali na više od deset Državnih prvenstava, dobili su priznanja. To su Benjamin Iličić, Mirta Bajt, Elena Kormanjec i Ines Podgornjak.