Srijeda, 27 Travanj 2022 14:06

Ekipa kadeta Malonogometnog kluba "Autodijelovi Tokić" prvaci Hrvatske

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Ekipu Malonogometnog kluba Autodijelovi Tokić koji su od 21. do 23. ovog mjeseca sudjelovali na završnici Hrvatskog malonogometnog prvenstva za kadete koje se održalo u Splitu te ostvarili senzacionalan rezultat i postali prvaci Hrvatske primio je u Gradskoj kući požeški gradonačelnik dr. sc. Žewljko Glavić. S njima su bili i njihov trener Tomislav Banožić, predsjednik kluba Josipa Barišić, te predstavnici Požeškog sportskog saveza Nino Abramović i Željko Mitrović. Na postignutom uspjehu čestitao im je gradonačelnik Glavić.

- Čestitam vam na priznanju koje ste osvojili jer to nije mala stvar. Vidio sam koje su ekipe sudjelovale, kao i vaše rezultate, stvarno ste bili izvrsni i doista ste taj pehar zaslužili. Čestitam i predsjedniku kluba jer danas nije lako biti predsjednik niti jednog kluba, zahtjevi su veliki i sve je teže snalazit se u tome, stoga čestitka i zahvala što podržavate ove mlade ljude da se bave sportom i zdravo odrastaju. Čestitam i treneru bez kojega bi to sve bilo teško, kao i svima vama koji igrate u klubu. Gradu Požegi i Požeškom športskom savezu je na ponos i čast imati ovako izvrsne ekipe i u okviru mogućnosti ćemo vas potpomagati. – poručio je gradonačelnik.

„Tokići“ su prvo u skupini svladali MNK Gauni iz Biograda te MNK Fotex iz Varaždina, dok su u polufinalu pobijedili MNK Futsal Gorovo iz Opatije. U finalu su ih ponovno čekali igrači Gaunija koji su u polufinalu nakon penala bili bolji od MNK Novo Vrijeme iz Makarske. O rezultatima je više rekao trener Tomislav Banožić.

- Dobili smo puno pohvala, svi su nas ispitivali u kojim klubovima igramo i treniramo, vidjeli su da imamo potencijala. U finalu nas je čekala ekipa Gauni iz Biograda koji su u međuvremenu izbacili prvoligaša Split, Makarsku, sve te ekipe koje su igrale su izbacile neka velika imena u futsalu. Fotex je izbacio Uspinjača Zagreb, Gorovo je izbacilo Futsal Dinamo, to su stvarno dvije akademije koje rade najviše s mladima, što znači da je turnir bio stvarno jak. Međutim, dečki su odigrali sjajno, u finalu smo pokazali da smo odigrali nadmoćno taj turnir i uzeli smo zlato.“ – rekao je trener Banožić.

Spomenimo i kako je za najboljeg igrača završnice proglašen član požeškog kluba Borna Knezović.

Čestitkama se pridružio i predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović koji je rekao da će klub i dalje imati njihovu potporu.