Petak, 10 Lipanj 2022 08:27

Pobjednik finala Županijskog nogometnog kupa NS PSŽ je NK Buk iz Buka

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Pred gotovo tisuću gledatelja, u Jakšiću na tamošnjem stadionu Jajare jučer je odigrano finale županijskog nogometnog kupa na kojem su se sastali domaći NK Jakšić i BSK iz Buka koji je na kraju utakmice bio bolji u izvođenju jedanaesteraca te odnio pobjedu rezultatom 5:6.

Od kako je samostalne Republike Hrvatske Bučani su jednom osvojili ovo natjecanje koje je 1999. godine odigrano na NK Slavonija, protiv tadašnjeg domaćina požeške Slavonije, dok je Jakšić uspio samo jednom doći do finala 2015. godine, ali tada je trofej odnio NK Slavonija.

Gledatelji su jučer mogli uživati u odličnoj nogometnoj utakmici i nadmetanju dva podjednaka protivnika koji su do samoga kraja utakmice imali izjednačen rezultat, a finalnu utakmicu županijskog nogometnog kupa došli su podržati i zamjenik županice Ferdinand Troha, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, te brojni navijači i ljubitelji nogometa.

Na posljetku utakmice, golom Mahulika BSK Buk preuzima vodstvo, a domaćem igraču Franjiću uspješno brani mladi vratar Buka te svojoj momčadi donosi pobjednički pehar.

Medalje i pobjednički pehar igračima je uručio dopredsjednik Županijskog nogometnog saveza PSŽ  Tomislav Čabraja.

Izvor fotografija: rva.hr