Ponedjeljak, 13 Lipanj 2022 09:46

Na turističkom imanju Zlatni lug održano Međunarodno Prvenstvo Hrvatske Cross Country i Super Enduro

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

EMOVAČKI LUG - Na Turističkom imanju Zlatni lug za vikend je održano Međunarodno Prvenstvo Hrvatske u moto disciplinama Cross Country i Super Enduro, na novo postavljenoj i uređenoj stazi.

Nakon iznimno uspješne sezone Cross Country utrke Otvorenog prvenstva Hrvatske koja je održana u listopadu prošle godine, Moto klub Požega Promet i Zlatni Lug Racing Team ponovno su udružili snage u organizaciji cross country utrke koja je okupila stotine vozača i brojne posjetitelje.

Kružna staza dužine 7,5 km sadrži razne izazove za vozače. Naime, staza dijelom prolazi kroz šumu, potok, sadrži brze dijelove te poligon s preprekama. - Ovo je staza koja će se koristiti cijelu sezonu. Konstantno nam dolaze vozači i imamo sve više upita, pogotovo stranih gostiju koji bi se došli ovdje voziti. Imamo u sklopu Zlatnog luga smještaj, hranu, bazen i sve ostalo na raspolaganju. U planu nam je dovršiti ovdje još jedan objekt gdje ćemo imati prostor za pranje motora, da se gosti mogu doći voziti, da im netko poslije opere motor i pripremi za drugi dan, a da oni mogu uživati u našoj zlatnoj Slavoniji. - rekao je Leo Pandžić u ime domaćina.

Utrku je u ime Grada Požege otvorila pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel. – Sretni smo da se utrka događa upravo na području Požege, kao i ona u jesen. Hvala vama entuzijastima, jer ovoga ne bi bilo bez vas. Ovo je vrlo značajno za razvoj turizma na području Požege i nadamo se da će ova priča rasti iz godine u godinu. Hvala vam, podršku Grada imate i zajedničkim snagama možemo puno toga odraditi. – poručila je Menđel.

Foto: rva.hr