Ponedjeljak, 20 Lipanj 2022 09:11

Plesači, twirlingaši i mažoretkinje pokazali svoje umijeće na 14. Otvorenom kupu Grada Požege u plesu i 16. Twirling i mažoret kupu

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA – Proteklog vikenda održani su pod pokroviteljstvom Grada Požege u Š.D. Tomislav Pirc 14. Plesni kup Grada Požege i 16. mažoret i twirling kup Grada Požege, a u organizaciji Plesnog studija Marine Mihelčić, Plesnog kluba Boa, Twirling kluba Požega i Požeških mažoretkinja.

Sudjelovali su klubovi iz Pleternice, Jakšića, Kapele, Nove Gradiške, Pakraca, Lipika i Požege.

Na natjecanju je bilo preko šesto djece u dva dana u dobi od 3 - 23 godine. 

Plesno umijeće pokazali su pred sucima iz Zagreba gđi Ivani Topolovec, treneru i vlasnici studija u Zagrebu, koja radi i za HRT. Zatim i Mariji Mrđenović Minarek Misi, koja radi također za HRT, koreografira za mnoge emisije i radi na produkcijama mnogih studija. 

U mažoret i twirling natjecanju sudile su dvije sutknje - Ivana Dupor WBTF sutkinja i Maja Lukić NBTA sudac.

U dva dana natjecanja uz puno uzbuđenja najmlađi su sretni otišli s medaljama. Stariji su se borili, ne samo za medalju, nego i za posebne nagrade.

Najbolji mini solo osvojila je Tija Sesar, najbolji kadet bila je Nia Barišić, najbolji junior Lora Ledić, a najbolji senior Hana Ledić. Najbolji scenski nastup grupa SHINE s koreografijom BURLESQUA, najbolja grupa ŠINDLEROVA LISTA, najbolja formacija ZORO, najbolji make up  MIRNA LALIĆ, najbolji kostim SARA i MIA ZEČIĆ, najsimpatičniji CRVENKAPICE, a top overall je LORA LEDIĆ s koreografijom LA LORONA.

- Naši plesači pokazali su da su odlični, još jedanput. Uživali smo u njihovim nastupima. Neki od njih putuju 23. 06. na veliko Svjetsko natjecanje u Španjolsku. Želimo im sreću u nadi da će uspjeti među stotinama plesača iz cijeloga svijeta – istaknula je Marina Mihelčić, ispred organizatora.

Što se tiče mažoreta i twirling, bila je ovo prilika za mlade de mažoretkinje i twirlingaše koji ne odlaze na Europska i Svjetska prvenstva da negdje pokažu svoje znanje. - Ovo je način i nas trenera da potaknemo talente da se pokažu, ne bi li im mogli posvetiti još više pažnje. Požeške mažoretkinje i Twirling klub Požega, idu na Europski kup u Španjolsku 2.7. Pred njima je još tjedan dana treninga i dugačak put u Blanes na samoj obali blizu Barcelone – dodala je Mihelčić.