Ponedjeljak, 27 Lipanj 2022 09:21

Trodnevni Međunarodni konjički turnir CAI Pleternica završio uz sudjelovanje zaprežnih timova iz 7 europskih država i SAD

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

PLETERNICA - Treći dan Međunarodnog konjičkog turnira na hipodromu u Pleternici vožene su utrke dvoprega i četveroprega u parkuru. Zadatak timova bio je proći najbrže kroz kapije široke 1,65 metara i ne srušiti niti jednu lopticu koje stoje na svakom stupiću kapija jer to donosi negativne bodove. Zadano vrijeme bilo je 1,60 minuta, a svaki prelazak tog vremena dodatno se kažnjavao negativnim bodovima.

Nakon tri sata vožnji u parkuru dobili smo i pobjednike u nekoliko kategorija, koji su dobili pehare i rozete za konje. Na kraju su bili dodijeljeni pehari i rozete za ukupne pobjednike. U nacionalnom prvenstvu Hrvatske najbolji je bio Antun Živić iz Sikirevaca, koji je vozio u Timu Ergela Đakovo. Pehare su uručili direktor turnira Domagoj Katić i pleternička gradonačelnica Marija Šarić a rozete funkcioneri i voditelji CAI Pleternica. Na kraju su svi timovi sa zapregama provezli počasne krugove paradnim korakom uz taktove Radetzki marša op.228, Johanna Straussa starijeg.

Na cijelom turniru natjecalo se 45 ekipa iz 8 država, Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske, Srbije, Luksemburga i SAD. Po broju natjecatelja i veličini turnira ovo je najveći turnir u Hrvatskoj. Ove godine prvi puta se vozilo na novom terenu sa preprekama koji je izgrađen ove godine, dio se koristio sa nekadašnjeg terena hipodroma, a parkur je bio postavljen na starom mjestu kojem se koristi i kao nogometno igralište. Za boravak posada i velikog broja konja podignut je cijeli mali grad. Grad Pleternica već je i prije bio upisan na kartu konjičkih natjecanja u Europi a nakon ovih novih ulaganja svakako će to mjesto i zadržati i postati domaćinom možda još važnijih i većih konjičkih turnira.