Utorak, 11 Lipanj 2013 18:08

Požeški biciklisti na C1 utrci u Samoboru

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

MEĐUNARODNA BRDSKO BICIKLISTIČKA UTRKA  -

 

SAMOBOR - U nedjelju 09. lipnja u Samoboru se održala utrka koja se bodovala za međunarodne bodove i koja je bila ranga UCI CLASS 1, a ujedno se bodovala i za plasman Kupa Hrvatske u brdskom biciklizmu. Vozili su biciklisti iz Austrije, Slovenije, Rusije, Ukrajine, Srbije, BiH i Hrvatske, a požešku ekipu činili su biciklisti BK Luks Racing Team.

Marko Radoš u kategoriji junior zbog kvara na biciklu u drugom krugu završava utrku, a kadetkinja Dea Pavičić u prvom krugu na usponu ozljeđuje ruku, te završava u bolnici s gipsom na desnoj ruci.

U kategoriji Elite i U23 na kojoj starta 70 biciklista nastupili su Matej Skuzin i Bruno Šimčik, koji također imaju problema, te nakon pucanja lanca Matej prekida utrku nakon prvog kruga. Bruno je držao tempo jedno vrijeme, no onda zaostaje i završava tek pet krugova, sa dva kruga zaostatka iza Austrijanca Gehbauer Alexandera.

- Ovom utrkom naši biciklisti imaju dva tjedna odmora pred slijedeću utrku Kupa Hrvatske i utrke UCI ranga CLASS 3 koja se održava na našoj domaćoj stazi Turnić 23. lipnja. Ovim putem kao organizatori utrke pozivamo sve sugrađane da dođu na utrku na stazu Turnić i da uživaju u vožnjama Cross Country biciklista iz Hrvatske i drugih zemalja – rekao je Igor Marač, predsjednik kluba.