Ponedjeljak, 14 Studeni 2022 13:33

JK "Slavonac" iz Čaglina osvojio na turniru u Bečeju zlatnu i 3 brončane medalje

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Judo klub Slavonac nastupio je za vikend sa 7 džudaša na Međunarodnom judo turniru u Bečeju (Vojvodina - Srbija). Na turniru je sudjelovalo 400 natjecatelja iz 7 država (Srbija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Slovačka, Crna Gora, Rumunjska i Hrvatska).

20221113 105442Prvi na borilište izašao je Bruno Bluha u kategoriji do 34 kilograma i osvojio brončanu medalju. Rafael Ćosić natjecao se u kategoriji do 38 kilograma no na žalost ovaj puta ostaje bez medalje dok je Iva Čančar nastupila u kategoriji do 31 kilogram te osvojila brončanu medalju. Sjajan dan je imala Ivona Švajda koja je u jakoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju pobijedivši u finalu državnu prvakinju Srbije. Ivano Bošnjak nastupio je u konkurenciji do 46 kilograma koji turnir završava na 5 mjestu. Turnir su zatvorile Tena Trtanj i Lana Knaus koje su se natjecale u kategoriji do 57 kilograma. Tena je ovaj put ostala bez plasmana dok je Lana osvojila brončanu medalju.

- Sudjelovali smo na jednom iznimno kvalitetnom turniru, uvidjeli greške na kojima moramo raditi i nastavljamo dalje. Slijedeći vikend pred našim džudašima je još veći izazov jer putujemo u Rumunjsku i nadamo se novim pobjedama i jednom lijepom iskustvu - istakao je trener judo kluba „Slavonac " Robert Garc.