Utorak, 07 Veljača 2023 09:06

Nogometaši NK "Slavonije Požega dobili prvo igralište s umjetnom travom

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA -  Na novom igralištu uz rijeku Orljavu nogometaši požeške NK "Slavonije" dobili su svoje porvo i potpuno novo igralište sa umjetnom travom. Trenutno je Stadion Slavonije u kompletnoj rekonstrukciji, nema tribina niti klubskih prostorija, nego se rad odvija u kontejnerima, gdje su smještene svlačionice za igrače i klubske prostorije. Uskoro kreće uređenje i glavnog nogometnog terena, novih klubskih prostorija i što je za ngledatelje posebno važno izgradnja novih tribina na zapadnoj strani stadiona..

Novi teren s umjetnom travom u potrebnoj veličini za igranje službenih nogometnih utakmica na stadionu NK Slavonije financirao je grad Požega u dijelu pripreme podloge i infrastrukturu za postavljanje umjetne trave, a postavljanje umjetne trave donirao Hrvatski nogometni savez. 

Svečanosti uz predaju novog terena nazočili su uz mlade i igrače Slavonije, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, gradonačelnik grada Požege dr. sc. Željko Glavić, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, predsjednik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije Drago Lucić te dopredsjednik županijskog nogometnog saveza i predsjednik Nogometnog kluba Slavonija Tomislav Čabraja.

Na otvorenju je požeški gradonačelnik Željko Glavić dao obećanje da se odmah nastavlja s izgradnjom na stadionu i da će taj novi i suvremeni objekt biti uskoro na upotrebi nogometašima i građanima Požege: - Kada ovdje ovako stojim i gledam, da nema ovog terena, sve bi djelovalo otužno. Ja sam ovdje preko nekih 50 godina, što s loptom, što bez lopte, sjećam se stare zgrade za koju se još tada pričalo kako ju treba obnoviti i napraviti nove tribine. Prije dvije godine zahvatila nas je tuča koja je malo pripomogla da se odlučimo to srušiti i krenuti u projekt kompletne rekonstrukcije ovog nogometnog centra. Krenuli smo od pomoćnog terena koji predivno izgleda, kao što su mi nogometaši prethodno rekli, ne mogu zamisliti da su do sada bili bez tog terena. Mi ćemo se sa svoje strane truditi napraviti tribinu i glavni stadion te urediti ovaj nogometni centar u Požegi da doista ti mladi ljudi koji vole nogomet, da imaju primjerene uvjete za to. Imamo plan, imamo volju i želju to završiti, to je ono što mogu danas ovdje obećati. Zahvaljujem se igračima koji su bili strpljivi i koji će se morati još malo strpjeti da se ovaj cijeli projekt završi, uvjeren sam da to što smo zamisliti, da možemo napraviti uz pomoć svih vas.

Novi teren svečano je predao nogometašima, posebno okupljenim nogometašima mlađih kategorija, na upotrebu predsjednik HNS Marijan Kustić: „Posebno pozdravljam ovu dječicu koja je ovdje danas, zbog kojih mi sve ovo i radimo od prvog trenutka kad smo krenuli u investiranje i poboljšanje nogometne infrastrukture. Ovo je 21 teren koji se otvara s umjetnom travom, a drugi teren koji se otvara na području vaše županije nakon onog u Pakracu. Uistinu je nešto prekrasno i veseli me novi teren, vesele me i vaše optimistične riječi kad je u pitanju izgradnja svih potrebnih infrastrukturnih stvari potrebnih za ovaj stadion. HNS će apsolutno podržavati sve, to je jedan glavni temelj, a sve to ide od rezultata naše reprezentacije, a možemo reći i rezultata svih uzrasta hrvatskog nogometa. Najbolji uspjesi u povijesti hrvatskog nogometa koje imamo, glavni temelj svega toga su ova dječica, jer svi ti naši igrači od Luke pa dalje, svi su došli iz malih sredina i klubova, a ovo je velika stvar za sve njih zajedno. Hvala svima koji ste sudjelovali u izgradnji ovog prekrasnog terena, naravno investicija je oko 2 milijuna kuna, mislim da je to jako dobro. Vidjeli ste nakon trećeg mjesta koje smo osvojili u Katru, da takvo jedinstvo u državi može stvoriti samo sport i nogomet, mislim da tu svi zajedno moramo ulagati.

Predsjednik NK "Slavonija" Tomislav Čabraja uručio je zahvalnice predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću i gradonačelniku Požege Željku Glaviću.