Nedjelja, 26 Veljača 2023 09:34

Judo klub "Jigoro" iz Kutjeva na „30. Međunarodnom kupu Samobora“ osvojili 6 medalja

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

SAMOBOR -  Judo klub "Jigoro" iz Kutjeva nastupio je na jakom međunarodnom judo natjecanju u Samoboru pod nazivom „30. Međunarodni kup Samobora“. Na natjecanju je nastupilo preko 580 natjecatelja iz 53 klubova iz čak 8 zemalja ( Engleska, Češka, Rumunjska, Bugarska, Slovenija, Srbija, Austrija, BIH).

Jigoro je nastupio s 8 natjecatelja koji su osvojili 6 medalja.

IMG 20230225 105527 - Zlatnu medalju i na ovom natjecanju osvojila je Veronika Grbeš koja je u finalnoj borbi bila bolja od naše Ree Kir koja je osvojila srebrnu medalju. Borile su se zajedno jer su bile u istoj kategoriji i bile najbolje. U finalnoj borbi malo sreće je falilo našoj Eli Nijemčević te je zauzela drugo mjesto u svojoj kategoriji. U borbi za brončanu medalju, bolji od svojih protivnika  bili su  Marijanović Lucija, Gabrijel Kajan i Luka Uršić te se okitili medaljom.Ovaj put bez plasmana ostali su Arthas Voštog i Mato Ivčetić.

Ostvariti ovaj rezultat na ovako jakom međunarodnom natjecanju je veliki uspjeh za naš mali klub. Većina naše djece su praktički početnici u judu i ostvaruju ovakve rezultate, bojimo se pomisliti šta će biti u budućnosti kad steknu iskustvo i naravno, ako ostanu u ovom sportu. Imaju svu podršku svojih roditelja i smatramo da je to ključ uspjeha djece. Mi u klubu ih možemo usmjeriti i naučiti judo, ali najveća podrška su ipak roditelji, to djeci jako puno znači, i to se vidi i osjeti.IMG 20230225 105026

Drago nam je da je i ove godine Grad Kutjevo prepoznao naš trud i rad, da su nam potpora a mi ćemo se potruditi opravdati povjerenje i predstavljati naš kraj najbolje što možemo - istakao je voditelj na natjecanju i trener Hrvoje Prevolšek.