Utorak, 14 Ožujak 2023 18:33

Na oproštajnu utakmicu nogometaša Danijela Pranjića koji odlazi u igračku mirovinu dolazi i Eduardo Da Silva

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

ORAHOVICA - Posljednja igračka utakmica Danijela Pranjića u Orahovici na stadionu NK Papuka bit će odigrana 24. lipnja u 18:00 sati i to u organizaciji udruge 33515, suorganizaciji Grada Orahovice i Virovitičko – podravske županije te pod generalnim pokroviteljstvom Vinarije Patkoš i Osječke pivovare. Sav prihod s ovog humanitarnog spektakla namijenjen je za pomoć u liječenju desetogodišnjeg Petra Špeha.

viber slika 2023 02 14 17 36 35 934 696x522

Dolazak legendarnog Eduarda Da Silve privući će zasigurno mnoge nogometne obožavatelje u Orahovicu jer on zaista ima veliku i bogatu nogometnu karijeru.

Nakon što je prve nogometne korake učinio u Brazilu, Eduardo Da Silva je kao mladić preselio u Zagreb i u Dinamu nastavio s nogometnim odrastanjem. Nakon dobrih igara na posudbi u Interu, Eduardo se u dresu Dinama nametnuo kao iznimno efikasan strijelac, jedan od najboljih u Prvoj ligi u 2000-ima, a to je izazvalo pažnju velikog Arsenala koji je u ljeto 2007. za njega isplatio oko 7.5 milijuna funti. Obećavajući početak u Arsenalu naprasno je prekinut kada je u veljači 2008. Eduardo doživio tešku ozljedu gležnja nakon brutalnog starta Martina Taylora. Nakon skoro godinu dana oporavka, Eduardo se vratio u momčad Arsenala, no usprkos sve boljim igrama Arsenal ga je prodao u ukrajinski Šahtar u ljeto 2010. godine. Nakon SP-a 2014. godine, Eduardo se vratio u rodni Brazil te je potpisao za Flamengo. U 2002. godini Eduardo je dobio hrvatsko državljanstvo i odmah je zaigrao za U-21 selekciju. Za A selekciju debitirao je protiv Irske 16. studenoga 2004., prvi pogodak postigao je Hong Kongu 2006., a standardni prvotimac postao je u eri Slavena Bilića tijekom kvalifikacija za Euro 2008. Eduardo je briljirao u tim kvalifikacijama te je s 10 golova u 12 nastupa zauzeo drugo mjesto na ljestvici europskih strijelaca. Nažalost, zbog teške ozljede propustio je Euro 2008., no bio je član hrvatske reprezentacije na EP-u 2012. godine te SP-u 2014. godine. Nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine, Eduardo je odlučio okončati reprezentativnu karijeru. U trenutku reprezentativnog umirovljenja, s 29 pogodaka držao je drugo mjesto na "vječnoj ljestvici", iza Davora Šukera. (Izvor: HNS)

-   Dudu je jedan od najboljih napadača s kojima sam igrao. Velika šteta što mu se desila takva ozljeda jer Eduardo bi bio svjetska klasa. Lakoća postizanja pogodaka je bila njegov najveći forte. Obožavao sam s njim igrati u dresu reprezentacije. Jako mi je drago da je prihvatio moj poziv i da će doći u Orahovicu – rekao je Pranjić za portal 33515.net.

Eduardo je odlično savladao Hrvatski jezik i na pitanja novinara uvijek je odgovarao na hrvatskom:

-   Ako bude zdravlja dolazim sigurno u Orahovicu. Pranja je odličan i pošten momak i zaslužio je takav odlazak u mirovinu. Svaka čast prijateljima i svima vama koji radite na ovom projektu. Naravno da je primarni cilj skupiti novce za malog Petra kako bi njemu i njegovim roditeljima olakšali nastavak života. Ovakvu momčad koju Danijel slaže, neće se više nikada nigdje vidjeti i stoga pozivam sve da 24. lipnja dođu u Orahovicu i sudjeluju u velikom humanitarnom spektaklu – izjavio je za portal 33515.net veliki Eduardo Alves Da Silva.

viber slika 2023 03 05 18 54 00 869 696x687

Osim Eduarda Da Silve svoj su dolazak potvrdili i ovi nogometni velikani: Ivan Bošnjak, Gordon Schindelfeld, Josip Šimunić, orahovački dvojac Bojan Živković i Igor Babić, Ivan Rakitić, Goran Popov, Miralem Sulejmani, Ivan Klasnić, Hrvoje Vejić.... To je trenutna Pranjićeva ekipa koja će zaigrati u Orahovici 24. lipnja protiv orahovačkog nogometnog trećeligaša "Papuk Osječko 1664" na stadionu NK Papuka.