Petak, 05 Svibanj 2023 14:07

19. Olimpijski festival dječjih vrtića na kojemu sudjeluju sportaši iz 11 dječjih vrtića s područja županije

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - S pravom svečanošću i podizanjem Olimpijske zastave uz himnu i zakletvu malih sportaša koju je izrekao David Bardač iz Čaglina bez pomoći, pravo svečano, započeo je 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Požeško-slavonske županije na kojemu sudjeluje 12 ekipa iz 11 dječjih vrtića. Na terenima Rekreacionog centra u organizaciji Požeškog sportskog saveza održat će se natjecanja djece u atletici: trčanje na 50 metara, štafeta 4×25 metara, skok udalj, bacanje loptice u dalj, mali nogomet, a po prvi puta od ove godine i u vrtku – rukometu u vrtićima.

Ekipe su vrlo brojne i sa preko tridesetoro djece iz slijedećih dječjih vrtića: Ove godine sudjeluju Dječji vrtić Radost Požega, Dječji vrtić Kockica Lipik, Dječji vrtić Maslačak Pakrac, Dječji vrtić Požega – Cvjetna livada i Rudinska, Dječji vrtić Velika, Dječji vrtić Svetog Leopolda Mandića Požega, Dječji vrtić Šareni svijet Požega, Dječji vrtić Tratinčica Pleternica, Dječji vrtić Jakšić, Dječji vrtić Bambi Kaptol i Dječji vrtić Čaglin. Pobjednik posljednjeg olimpijskog festivala je Dječji vrtić Pakrac, koji ove godine brane posljednju osvojenu titulu prije 4 godine. Olimpijada nije zbog pandemije korone održavana redovno, a prošle godine je planirana ali odgođena zbog lošeg vremena. Tako da su se mali ali vatreni sportaši sastali tek ove godine nakon duge pauze, a naravno nekoliko generacija je i napustilo vrtić i krenulo u školu.

Nakon sportske zakletve i podignute Olimpijske zastave postrojene male sportaše kojima su na čelu bile Požeške mažoretkinje s tablama i imenom vrtića, sve okupljene pozdravio je požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić: - Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo gledati ovakvu lijepu sliku vas mladih na sportskom terenu, volio bih da vam to ostane navika i u budućim godinama. Grad Požega snažno podržava ovu manifestaciju kao zalog za sadašnjost i budućnost naših najmlađih, a vi ustrajte u tome, mi ćemo vas podržavati. Sretno u natjecanjima i pobjednicima unaprijed čestitam.

Malim sportašima obratila se i požeško-slavonska županica Antonija Jozić: - Također mi je izuzetna čast pozdraviti vas u Požegi, na našoj Rekreaciji ovog lijepo proljetnog dana u kojem ste se okupili pokazati svoje sportske aktivnosti i sposobnosti. Uistinu sam ponosna na sve vas vrtiće koji potičete sportske aktivnosti naše djece, zapravo usađujete od njihove najranije dobi one vrijednosti sporta – fairplay i zajedništvo, ali i druženje te zdrav način života. Vjerujemo da će se oni na taj način nastaviti aktivno baviti sportom i u svom daljnjem odrastanju i školovanju, baš zbog tih ranih navika iz vrtića. Vama dječice želim uspješan današnji dan a najbolji neka pobjedi.

Podršku svojim vrtićima došli su dati dopredsjednik Požeškog sportskog saveza Tomislav Čabraja, glavni tajnik Željko Mitrović, načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović, ali i brojni roditelji i bake i djedovi.