Utorak, 09 Svibanj 2023 09:45

Članica Kickboxing kluba "Borac" Požega Ivona Novak osvojila zlato na Europskom kupu u Sarajevu

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

SARAJEVO / BiH - Od 6. do 7. svibnja u Sarajevu se po prvi puta održao Europski kup, nastupilo je više od 700 natjecatelja iz 110 timova i 15 zemalja. KBK Borac nastupio je pod vodstvom trenera Ivana Josipovića i Josipa Jurića sa našim timom starijih kadeta, Ivona Novak u disciplini OC KL BEG -65kg, Glieb Starovoitov u OC KL -42kg te Ivano Đevlan OC KL -69kg.

IMG 20230508 WA0009

 

 - Prva je u subotu nastupila Ivona, koja se u polufinalu borila sa Izraelkom te ju bez problema pobjeđuje. Uslijedilo je finale gdje također dolazi na drugu Izraelku te ponovo pobjeđuje i tako sa dvije pobjede osvaja zlato i pehar! Drugi nastupa Ivano kojeg zbog ozljede podijeljenom odlukom sudaca zaustavlja "stari poznanik" s prijašnjih turnira, te se Ivano ovaj put morao zadovoljiti broncom. Međutim, Ivanu je ovo druga bronca na Europskom kupu u ovoj sezoni! Treći nastupa Glieb, kojeg su čekale čak 4 borbe do zlata. U prvom kolu pobjeđuje Makedonca, dok u 2. kolu ponovno pobjeđuje Slovaka koji je 14. rangirani na WAKO ljestvici. U polufinalu zatim pobjeđuje Bugara koji je 1. rangirani u LC i 5. Rangirani u KL! Nažalost u finalu se susreće s domaćim borcem koji je imao puno lakši ždrijeb i manje borbi te Glieb na kraju s tri pobjede tako osvaja srebro - istakao je Matej Babić iz KBK "Borac".IMG 20230507 WA0003

 

Ovo je prvo osvojeno zlato i pehar na Europskom kupu za KBK "Borac" Požega, a ove sezone osvojili su jop Svjetski i Europski kup. Kvalitetan rad, upornost i talent dolaze do punog izražaja.  - Nastavljamo istim tempom, čeka nas još nekoliko jakih turnira do ljeta. Svi zainteresirani su dobrodošli, kako rekreativci tako i mladi zainteresirani za natjecateljski dio - dodao je Matej Babić.

IMG 20230508 WA0005