Ponedjeljak, 14 Kolovoz 2023 09:32

Odigran je prvi Memorijalni turnir u Pavlovcima u organizaciji NK "Mladost"

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

PAVLOVCI - Proteklog vikenda odigran je prvi Memorijalni turnir u Pavlovcima u spomen Ivanu Vinkoviću Švabi. Švabo je bio jedan od osnivača Mladosti, zatim  igrač i trener, a poslije i dugogodišnji domar. Bio je dobro i vedro lice Pavlovačkog kluba za kojeg je davao cijelog sebe. Zbog toga se Mladost kroz Memorijalni turnir odlučila zahvaliti i sjećati na svog vječnog prijatelja. Na turniru su sudjelovali NK Mladost, NK Slaven Gradac, NK Lipa Stara Lipa i BSK Biškupci iz Biškupaca.

Turnir je održan u subotu i u nedjelju, u prvoj polufinalnoj utakmici sastali su se Slaven Gradac i BSK iz Biškupaca. Slaven je slavio rezultatom 6:1 i tako se plasirao u finale. U drugoj utakmici sastali su se domaća Mladost i Lipa, odigrana je zanimljiva utakmica nakon koje je bio neodlučen rezultat pa su o prolasku u finale odlučivali jedanaesterci nakon kojih je domaća Mladost prošla u finale gdje ih je čekao Slaven.

f59fd3a46f2adbbd9dd6269010353971 L

Drugi dan turnira odigrana je utakmica za treće mjesto između Lipe i BSK-a. Lipa je uvjerljivo slavila i osvojila treće mjesto na prvom izdanju ovog Memorijalnog turnira.

U jako zanimljivom finalnom dvoboju sastali su se domaća Mladost i Slaven iz Gradca. Bila je to prava muška utakmica sa puno dobrih poteza i prilika s obje strane. Mladost se vraćala oba puta iz rezultatskog minusa, Slaven je poveo 0:1, Mladost se brzo vratila, a onda je Slaven poveo 3:1, ali uporna Mladost dolazi iz dvije kontre do poravnanja pa su na kraju i o prvom mjestu odlučivali jedanaesterci. Nakon jedanaesteraca domaća Mladost osvojila je prvo izdanje Švabinog turnira.